ogłaszasz info, ale już nie dodajesz, jakie zagrożenie to walne niesie dla drobnicy, bo chyba projektów uchwał nie rozumiesz, ani czemu tak przyspieszyła ewakuacja z waloru
- drukują sobie papierki by wsadzić jeszcze 4 mln na bieżące utrzymanie
- kasa jest im potrzebna by dotrwać do konca negocjacji o układzie
- chętni się znajdą bo akcjonariat jest zdetreminowany
napisz jakie zagrożenie to niesie dla drobnicy? Takie ze sie nie załapie na akcje po 25 gr, bo na rynku ma po 0,18?
:)
Rżniesz głupa, aby naganiać na kupno, czy rzeczywiście nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
- 4mln na BIEŻĄCE funkcjonowanie. To teraz powiedz nam jaki jest termin zapadalności tej emisji! Nie potrafisz, więc podpowiem: grudzień 2015r. Więc jakie, BIEŻĄCE, funkcjonowanie.
Zresztą nie o 4 mln PLN tu chodzi. tylko o inna kwote.
- "kasa jest im potrzebna..." śmiechu warte. Kasa, która może wpłynąć w 2015r.?
Oj naiwny, naiwny, jak dziecko we mgle. Ty na prawdę nie wiesz, o co chodzi z tą emisją, z tą uchwałą, a przede wszystkim z tym komunikatem.
Jeszcze Cię rodzina nie ubezwłasnowolniła w decyzjach, gdzie topić kasę?
- "chętni się znajdą, bo akcjonariat jest zdeterminowany".
Tak jest zdeterminowany, aby sprzedać, wyprzedać się po dobrej cenie jak najszybciej.
Chętni natomiast się znajdą na objęcie WARRANTÓW, bo to do niczego nie zobowiązuje, a czas do namysłu wynosi.... 3 lata.
Kazik!
Ty naprawdę inwestujesz własne pieniądze? Rodzina Ci jeszcze nie ubezwłasnowolniła? Przecież Ty kompletnie nie kumasz, co jest grane. NIc! Kompletnie nic.
Zresztą.
Zarząd chciał tym info wywołać windę. Czas podania miał sprowokować widły i zamknięcie bez rozstrzygnięcia. A tymczasem pudło. Wielkie pudło. Nikt nie ruszył na zakupy po akcje za GOTÓWKĘ, aby na walnym móc kupować OBIETNICE warrantów.
Jak dla mnie dziwne, że nie ruszyła lawina wyprzedaży. Po takim info.
przeciez to jest kpina. czy oni uwazaja, ze bomifani sa całkowicie pozbawieni mozgu?
Dnia 2012-12-21 o godz. 23:39 ~Zenek napisał(a):
> Rżniesz głupa, aby naganiać na kupno, czy rzeczywiście nie
> potrafisz czytać ze zrozumieniem.
- 4mln na BIEŻĄCE
> funkcjonowanie. To teraz powiedz nam jaki jest termin
> zapadalności tej emisji! Nie potrafisz, więc podpowiem:
> grudzień 2015r. Więc jakie, BIEŻĄCE, funkcjonowanie.
> Zresztą nie o 4 mln PLN tu chodzi. tylko o inna kwote.
-
> "kasa jest im potrzebna..." śmiechu
> warte. Kasa, która może wpłynąć w 2015r.?
Oj naiwny,
> naiwny, jak dziecko we mgle. Ty na prawdę nie wiesz, o co
> chodzi z tą emisją, z tą uchwałą, a przede wszystkim z tym
> komunikatem.
Jeszcze Cię rodzina nie ubezwłasnowolniła w
> decyzjach, gdzie topić kasę?
- "chętni się
> znajdą, bo akcjonariat jest zdeterminowany".
Tak
> jest zdeterminowany, aby sprzedać, wyprzedać się po dobrej
> cenie jak najszybciej.
Chętni natomiast się znajdą na
> objęcie WARRANTÓW, bo to do niczego nie zobowiązuje, a czas
> do namysłu wynosi.... 3 lata.
Kazik!
Ty naprawdę
> inwestujesz własne pieniądze? Rodzina Ci jeszcze nie
> ubezwłasnowolniła? Przecież Ty kompletnie nie kumasz, co
> jest grane. NIc! Kompletnie nic.
Zresztą.
Zarząd chciał
> tym info wywołać windę. Czas podania miał sprowokować widły
> i zamknięcie bez rozstrzygnięcia. A tymczasem pudło.
> Wielkie pudło. Nikt nie ruszył na zakupy po akcje za
> GOTÓWKĘ, aby na walnym móc kupować OBIETNICE warrantów.
> Jak dla mnie dziwne, że nie ruszyła lawina wyprzedaży. Po
> takim info.
przeciez to jest kpina. czy oni uwazaja, ze
> bomifani sa całkowicie pozbawieni mozgu?
Czyli najwiekszym znawca tematu i najbardziej wiarygodnym forumowiczem jest nadal zenek.
Tylko on pisze uczciwie, bezinteresownie i chce chronic kapitał innych frumowiczów.
Posuwa sie nawet do tego ze bedzie probował naklaniac rodziny forumowiczow do tego aby ubezwłasnowolnić potencjalnych inwestorów w bomi.
Dnia 2012-12-21 o godz. 23:39 ~Zenek napisał(a):
> Rżniesz głupa, aby naganiać na kupno, czy rzeczywiście nie
> potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Oj Zeniu Zeniu... na prawdę bez rankora pogrążasz się z każdą wypowiedzią. To co wypisujesz jest jeszcze bardziej kuriozalne niż twoja teoria o tym jak to przezornie PKO BP ma plan przechwycenia logo BOMI za 120 baniek :D
> Zresztą. Zarząd chciał
> tym info wywołać windę. Czas podania miał sprowokować widły
> i zamknięcie bez rozstrzygnięcia. A tymczasem pudło.
> Wielkie pudło. Nikt nie ruszył na zakupy po akcje za
> GOTÓWKĘ, aby na walnym móc kupować OBIETNICE warrantów.
> Jak dla mnie dziwne, że nie ruszyła lawina wyprzedaży. Po
> takim info. przeciez to jest kpina. czy oni uwazaja, ze
> bomifani sa całkowicie pozbawieni mozgu?
Co za sprzeczne teorie. To w końcu to info ma dzwigać kurs czy powodować wyprzedaż? :D Cokolwiek obstawiłeś (wnioskuję, że jak zawsze spadek), to byłeś w błędzie :D taki lajf :D Info to nie zrobiło żadnego wrażenia na kursie.
Niech sobie będzie, że decyzja do konca 2015 roku.. i co z tego?
Sam fakt, że rozważają wkładanie nowej kasy powyżej obecnego kursu giełdowego i szykują sobie taką możliwość świadczy o tym, że:
- szanse na układ rosną
- bynajmniej nie planują zmniejszać zaagnażowania a raczej zwiększać i tym samym uśredniać
- wydaje im się, że BOMI w 2015 będzie jeszcze istnieć :D
- na kolejnym NWZA pojawi się pewnie kilku ukrytych podprogowców i poznamy spekułę siedzącą na papierze
dla mnie to info neutralnie-pozytywne i baaardzo chętnie poznam jakieś sensowne argumentacje za tym, dlaczego miałoby niby powodować spadek kursu :D Mój ty geniuszu :D
Dnia 2012-12-21 o godz. 18:06 ~Zenek napisał(a):
> Naprawdę poleca się czytać ze zrozumieniem.
Odbijam prośbę :) niżej postaram się ŁOPATOLOGICZNIE wytłumaczyć dlaczego
> Chyba, że
> rozumiesz na czym ta oferta polega, tylko udajesz głupiego,
> aby głupszych od siebie bomifanów wprowadzić w błąd i
> nagonić ich na kupno.
No to porównajmy możliwe scenariusze:
1. Ktoś obejmuje warranty i nie kupuje akcji
2. Ktoś obejmuje warranty i kupuje akcje.
3. Ktoś nie obejmuje warrantów
ad. 1
czyli co się właściwie stało w porównaniu do obecnej sytuacji BOMI? Ani nie przybyło ani nie ubyło akcji - generalnie cała szopka o nic i nie zmienia to w ŻADEN sposób obecnej sytuacji spółki
Zupełnie neutralny wpływ na kondycję spółki.
ad.2
Ktoś kupuje nowe akcje powyżej obecnej ceny rynkowej o prawie 40%, a tym samym uśrednia swoją cenę i zwiększa zaangażowanie w spółkę.
To na pewno jest dla ciebie negatywne info :D Inni mogą jednak postrzegać je za pozytywne.
ad. 3
W to zupełnie nie wierzę, bo po co byłoby to NWZA. Można by go wcale nie robić. Skoro zwołali, to są chętni i pewnie taki pomysł lobbowali.
> TERMIN ostateczny zawarcia
> transakcji to koniec 2015r.
Warranty dostajemy w styczniu,
> a kasę wpłacamy za 3 lata lub nie.
> Jak za TRZY LATA kurs
> będzie niższy, to się kasy nie wyłoży.
no według Ciebie to za 3 lata BOMI już nie będzie przecież. LIKWIDACJA puka do drzwi :D Po co takie komiczne terminy? :D
Widzę, że wciąż nie dociera, albo udajesz, że nie dociera, aby naganiać naiwnych na zakup akcji.
Objęcie warrantów NIC nie kosztuje.
Kosztuje objęcie akcji. Termin na objęcie akcji nie został wyznaczony. Cała impreza ma się zakończyć za 3 lata.
ad2.
Jak ktoś obejmuje warranty dzisiaj to go to nic nie kosztuje. Będzie kosztować za 3 lata, gdy będzie warranty zamieniać na akcje. Albo nie będzie kosztować, bo nie jest zobligowany, aby przydzielone warranty zamienić za gotówkę na akcje.
"Kupuje o 40% powyżej obecnej ceny rynkowej" - ale ten ktoś nie będzie kupował powyżej 40% ceny rynkowej w dniu, w którym wyłoży kasę na stół.
Jeśli cena akcji przydzielonych na podstawie warrantów wystawionych teraz za 3 lata będzie wyższa o 40%, to tych akcji nie kupi. I tyle.
ad1 i ad3.
To jest właśnie sztuczka, którą ja nazywam audiotele - zadzwoń do swojego maklera, aby kupił akcje BOMI.
Kilka razy tu dzisiaj tłumaczyłem, o co chodzi. Widzę, że niektórzy nie rozumieją więc kork po kroku:
- Kto dzisiaj bywa na WZ? IDM, Sanwil itd. - obejmują warranty. Jeśli coś się ruszy realizują zyski
- Czy objęcie warrantów po 0,25 dla wboiwtopionych i naiwniaków szukających okazji na giełdzie, może być atrakcyjne? Tak, bo nie kosztuje kasy, a daje nadzieję, że jak się by Bomi odbiło, to będziem zarabiać.
- Teraz pułapka jaka została zastawiona.
Aby objąć te niewątpliwie korzystne warranty (mówię to bez przekąsu, pisałem, że chętnie objąłbym je) to trzeba posiadać akcje Bomi i to w dużych ilościach (TERAZ! - w dniu zakończenia rejestracji głosów na walne).
Mam nadzieję, że nie muszę Ci tłumaczyć, dlaczego trzeba posiadać ich dużo.
Gdybyś nie był w stanie sam na to wpaść, to podpowiem: tylko 90 najlepszych w tym konkursie audiotele zostanie dopuszczonych do podziału nagrody: 40mln akcji po 0,25PLN.
O to chodzi w tym konkursie: niech się bomifani rzucą na akcje na GPW, aby móc zakwalifikować się do finałowej setki, która będzie mogła wziąć udział w podziale korzystnych warrantów. Reszta będzie mięsem armatnim, którego pieniędzmi uda wywindować się kurs.
Według moich obliczeń, trzeba mieć 500tyś akcji, aby mieć pewność, że coś się z tych warrantów dostanie.
Ciekawe jak się poczują bomifani, którzy teraz obkupią się w akcje pod możliwość zakupu korzystnych warrantów, gdy okaże się, że kupili za mało akcji. Przegrali audiotele. Przy podziale warrantów nie będą brani pod uwagę.
Nie widzisz tej sztuczki? Nie widzisz, bo jesteś głupi?
Czy nie widzisz, bo chcesz naganiać na zakup od Ciebie jakiś naiwnych?
IDM, Sanwil i inni nic nie tracą - to tylko warranty do wykupienia, albo i nie, przez 3 lata.
Tracą leszcze, bo aby móc zawalczyć o warranty muszą mieć spory pakiet akcji kupionych przed walnym. Kupionych TERAZ za TERAZ wydaną kasę.
OK. Kupią akcje na GPW, będą mieli warranty po 0,25? Nie! Uchwała nie obliguje zarządu do nieodwołalnej emisji akcji i warrantów. Obkupią się w akcje na GPW podwindują kurs, a zarząd powie, że to jeszcze nie czas na emisję warrantów - akcji.
Zostaną w bomikożuszkach - w starych akcjach, których nikt nie chce, opłaconych własną gotówką.
Przecież trzeba być ŚLEPYM, by tego nie widzieć!
Wiem, że to trudne, co napisałem. Bomifani kierują się prostym przekazem. Typu: uchwalono "akcje za długi po 1,20 - to kurs będzie wynosił 1,20". Poszła wtedy winda, do której wsiadło wielu bomifanów. I utopiło.
Szok, no nie, że Bomi przed świętami taki komunikacik wysmażyło.
Na ten Twój lament już odpowiedziałem w innym, wątku: warranty te chcę, ale ich nie dostanę, bo nie lubię brać udziału w konkursach audiotele - dzwonię do swojego maklera, aby się obkupić akcjami, które dla mnie są ryzykowne, a nagroda niesprecyzowana dokładnie.