ile wszystkich akcji ma IDM i ile Materna i po ile je kupowali. Ile musieliby dokupić akcji gdyby się razem dogadali żeby jak najmniej stracić na BOMI i po jakiej cenie musieliby je kupić ??, czy nie czasami po te 0,16 rankora i zenka ???
Wszystko możliwe bo ewidentnie ,caly czas ktoś dołuje ,moim zdaniem obroty są zerowe to przerzucanie z kupki do kupki na coraz niższe poziomy a nóż da się coś jeszcze komus odebrać.
Mało jest innych spółek na giełdzie, które gwarantują bardziej przewidywalny kurs oraz ewentualne zyski.
IDM zapowiedziało zmianę strategii inwestowania na mniej ryzykowną. W takiej sytuacji ma ładować się w bankruta, któremu grozi ryzyko likwidacji, albo co najwyżej wegetacja przez parę lat.
Dnia 2012-12-21 o godz. 17:14 ~Zenek napisał(a):
> No to macie odpowiedź w jaki sposób IDM chce zminimalizować
> straty na BOMI.
Objęcie warrantów i 3 lata do namysłu, czy
> kupić akcje po 0,25.
Dnia 2012-12-21 o godz. 17:14 ~Zenek napisał(a):
> No to macie odpowiedź w jaki sposób IDM chce zminimalizować
> straty na BOMI.
Objęcie warrantów i 3 lata do namysłu, czy
> kupić akcje po 0,25.
Czyli znowu ŹLE !
Czyli nikt nie chce bomi
Czyli jest dramatycznie
Czyli historyczne dno
Czyli zenek i kolesie w akcji
Takie warranty po 0,25 z czasem do namysłu do końca 2015 (!!!!) to nawet ja bardzo chętnie obejmę.
Problem w tym, że musiałbym się zapakietować już teraz.
Podejrzewam, że właśnie o to chodzi. Skłonić bomifanów do zakupu akcji na GPW, co podniesie kurs i skłoni wierzycieli do zakupu akcje - za długi.
Muszę powiedzieć, że sprytne. Bardzo sprytne.
IDM nie straci, może tylko zyskać. Kto zostanie obciążony ryzykiem? Grube leszcze wśród bomifanów. Teraz niech kupują akcje, własną kasą niech dźwigają kurs, licząc, że załapią się na warranty. Do gry spośród nich wejdzie (no ile?) 90? Reszta obliże się smakiem. Ponadto zarząd może wyemitować, ale nie musi.
Akcje trzeba nabywać już w styczniu, chociaż nie wiadomo, czy uchwała zostanie przegłosowana.
To się nazywa generowanie popytu i dźwiganie kursu.
Sprytne, bardzo sprytne!
A tak bomifani narzekali, że zarząd nie potrafi generować komunikatów, które kurs podniosą.
Dnia 2012-12-21 o godz. 17:34 ~Zenek napisał(a):
> Takie warranty po 0,25 z czasem do namysłu do końca 2015
> (!!!!) to nawet ja bardzo chętnie obejmę.
Problem w tym,
> że musiałbym się zapakietować już teraz.
Podejrzewam, że
> właśnie o to chodzi. Skłonić bomifanów do zakupu akcji na
> GPW, co podniesie kurs i skłoni wierzycieli do zakupu akcje
> - za długi.
Muszę powiedzieć, że sprytne. Bardzo sprytne.
> IDM nie straci, może tylko zyskać. Kto zostanie obciążony
> ryzykiem? Grube leszcze wśród bomifanów. Teraz niech kupują
> akcje, własną kasą niech dźwigają kurs, licząc, że załapią
> się na warranty. Do gry spośród nich wejdzie (no ile?) 90?
> Reszta obliże się smakiem. Ponadto zarząd może wyemitować,
> ale nie musi.
Akcje trzeba nabywać już w styczniu, chociaż
> nie wiadomo, czy uchwała zostanie przegłosowana.
To się
> nazywa generowanie popytu i dźwiganie kursu.
Sprytne,
> bardzo sprytne!
A tak bomifani narzekali, że zarząd nie
> potrafi generować komunikatów, które kurs podniosą.
Tutaj tylko ty celowo narzekasz i ujadasz jak glodny burek.
Przeciez wielokrotnie pisałeś ze to bankrut i nie chcesz tych śmieciowych akcji nawet darmo.
Przecież bomi to bankrut a upadłośc likwidacyjna to kwestia czasu-tak psałeś.
Czy oni naprawdę wierzą, że bomifani wezmą udział w konkursie audiotele: dzwonię do swojego maklera, aby obkupił mnie w palta bomi - im więcej palt, tym większa szansa na udział w wygranej: warranty po 0,25 z czasem do namysłu 3 lata?
Bardzo podobał mi się czas tej wrzutki informacyjnej. Trochę przed zamknięciem. Pewnie liczyli, że bomifani nie doczytają do końca. Zobaczą 0,25, więc rzucą się na te po 0,18, 0,19, 0,20 itd.
A tym czasem. Nic.
Wielka oferta audiotele na 40mln. akcji nie chwyciła.
Cena emisyjna akcji emitowanych w ramach podwyższeń kapitału zakładowego
dokonywanych przez Zarząd na podstawie i w granicach upoważnienia określonego w ust. 5
wynosić będzie 25 groszy.
To 10 milionów PLN dla Bomi.
Ja jestem za mniejszą ilością akcji (warantów )po wyższej cenie na przykład jak poprzednio po 1,2 PLN
W tej formie emisja to ponownie okradanie mniejszościowych i do zaskarżenia.
To jest konkurs: wszyscy biegnijmy do stajenki, by kupić akcje na GPW, aby mieć szanse na warranty po 0,25.
Tu nie chodzi o zdobycie kasy. Przecież zamknięcie zabawy to grudzień 2015, lecz aby skłonić bomifanów do szybkiego, do czasu walnego, zakupu akcji na GPW. Wynik netto: dźwignięcie kursu.