Jak myślicie do ilu uwala ten kurs i czy jest nadzieja , ze po posiedzeniu 3 stycznia coś zmieni sie na lepsze?????? Kupiłem po 1,10 czy kiedys ten kurs wróci do tego poziomu?????
Spółka przez nieudacznika Bauera jest na najlepszej drodze do bankructwa. Ostatnio zamarzył mu się jeszcze Próchnik - kolejny gwóźdź do trumny. Przeczytaj sobie ostatni raport, to sobie sam wydedukujesz do ilu spadnie.
Popatrz jakie straty akcjonariuszom mniejszosciowym przyniosła ta spółka przez ostatnie lata i zastanów się komu to sprzedasz po emisji. Te akcje po 1,10 najprawdopodobniej kupiłeś od Altusa albo od Pioneera. Altusowi ponad 9 mln. akcji sprzedał Wandzel po 1,53 pln, co zapoczątkowało ostatnią zwałę. Wrzucali je w rynek bo najprawdopodobniej zbierali kasę na nową emisję, a swojej gotówki szkoda. Ty już im sfinansowałeś objęcie paru nowych akcji, a teraz chcą żebyś im dokapitalizował spółkę.
Gdyby było inaczej to akcje kocurka kosztowałyby parę razy więcej niż te 70 gr.
Dokładnie Wandzel sprzedał Altusowi 8 912 918 szt akcji po 1,53 pln. Atus i Pioneer poinformowali o zejściu poniżej 5%. Do upublicznienia tych informacji oba te podmioty sprzedały na rynku około 7 mln akcji co skutecznie zdołowało kurs.
Jesli uważaśz zorro, że to in teres zycia, to kupuj, a nie naganiaj innych.
No właśnie ile oni planuja max 36 mln, jesli sie mylę to proszę mnie poprawić. Jeśli dobrze liczę to nawet 0,20 nie da zadnej kasy. A moze chodzi o to zeby objąć jak najwięcej a obejma i to dużo i wtedy kurs podbić do góry na maxa. Bo na strategicznego to nie ma co liczyc chyba że jakas współpraca w ramach realizacji projektu tak jak na przykład w GANT
Emisja jest im potrzebna do pozyskania darmowej gotówki na dalszą działalność. Przecież w ten robiony na boku, czy aby na pewno ?, przez Bauera śmieciowo-hutniczy interes, trzeba włożyć około 400 mln pln. 100 mln ma być z Unii, a reszta z emisji i kredytu. Oczywiście im więcej z emisji tym lepiej, a ponieważ sytuacja na giełdzie może być różna, to o wszystkich warunkach emisji decydować będzie Zarząd z Wandzlem na czele.
Skoro spólka ma dostać za friko 100 mln pln, to logicznym jest żeby akcjonariat BLI też wyłożył co najmniej drugie 100 mln., chociaż dla ucha brzmi lepiej 200. W ten sposób cena jednej akcji wahać się powinna w przedziale od 0,41 do 0,83 pln.
Nie muszę dodawać, że najwięksi akcjonariusze, poza Zientarą, lwią część kasy, na przypadającą na nich część emisji, ściągnęli już z rynku i stąd tragiczny spadek kursu. Tylko kto zechce teraz po stratach sięgajacych kilkudziesięciu %, wkładać tutaj jeszcze jakiekolwiek poważniejsze pieniądze, skoro działalność BLI była i jest nastawiona wyłącznie na przysparzanie korzysci akcjonariuszom większościowym.
moja@, mylisz się okrótnie! Za friko to unia dała Bauerowi i kumplowi jego 100 mln jako plan pomocy. To nic pewnego.
Blacklion, czyli my daliśmy za to 100 mln Bauerowi z kumplem.Mu zapłaciliśmy im za to co im jegynie obiecano lub nawet nie obiecano.
Sto mln. juz zapłaciliśmy, a i to nie prawda. Bo płacąc im płaciliśmy między innymi akcjami BLI. Tyle tylko że akcje policzono po 1zl z groszami. Jak wiemy wk na akcje to około 4 złotych. Więc wyrąbali nas kolejny raz.
Czyli w rezultacie BLI zapłacił grubo ponad 100 mnl za kawałek ziemi i obietnice wspomożenia projektu. Może i unia wspomoże może nie. Aby wspomoła to musimy zainwestować chyba 300 mln.
Teraz pytanie. Nas w rezultacie bedzie kosztowało to ponad 400 mln. Ile bytelek trzeba sprzedać żeby ten interes sie zwrócił. Tylko zwróciło??!!!!
Nie jestem pewien czy to dobry interes!!!!
Bauer uważa że tak!
A ja mam pytanie. Dlaczego carza razem z Bauerem na czele nie kupili kawałka ziemi. Taj jak Bauer sam to zrobil i dlaczego w imieniu BLI nie wystąpili o dofinansowanie unijne?
Swoje mażenia odsprzedał nam za ponad 100 baniek!!!!!!!!!
Po kursie widać że nie tylko ja uważam że coś jest nie tak z tą cholerna spółką.
Czyli mniej wiecej emisja max 240 serii F
Podejrzewam, że prawa poboru będą za kasę 0,10 za prawo 240 *0,10+ 24 mln max 48 co to za kasa symbol. a poza tym jaki by musiałby być kurs , żeby ktoś wziął po 0,20. Czyli akcji po emisji około360 mln o cholera wychodzi na to ze kur spadnie w okolice 30 gr. Czy doczytaliście
Jaki jest ostateczny dzień przyznawania prawa poboru akcji. Wychodzi że mniej więcej do tego dnia będą spadki????
Ludzie ogarnijcie sie!
Zacznijcie myslec innymi kategoriami. Spojrzcie jakie sa obroty na BLI od kilku lat, na sile popytu oraz podazy... I pomyslcie, ze bedzie jeszcze +240 mln szt akcji....
Nie wiem jaka bedzi cena emisji ale podejrzewam, ze bedzie drugi Bioton. Jak ugrzeznie na pewnym poziomie cenowym to grobowej deski.
Nie martwcie sie o to czy Bauerowi wystarczy kasy na hute, martwcie sie co zrobicie ze smieciowymi akcjami. Kto bedzie pompowal zdechlaka przy tej ilosci papieru ?!?
Nie dajcie sie nabic w butelke. Przez ostatnie pare lat nie martwili sie o drobnych i teraz tez maja was gdzies.
Masz rację kolego. Nic dodać nic ująć.
Trzeba przyznać, że należą do czołówki giełdy w puszczaniu akcjonariatu z torbami. Teraz poszli deko do góry, bo chcą oskubać US z należnych podatków. Pożyjemy zobaczymy czy Rostowski na to pójdzie. A na koniec trochę optymizmu, na każdego cwaniaka znajdzie się większy cwaniak. To tylko kwestia czasu.
Najlepsze z tego jest odpowiedz na pytanie: Ile pieniędzy z oferty zamierza pozyskać zarząd funduszu? hahaha lepiej tego juz nie mógł pogmatwac..."emisja ma charakter widełkowy"... haha mogł poprostu napisac ile potrzebują gotówki !
Teraz dylemat Bauera i spolki: kurs akcji na dzien dzisiejszy to 0,68... aby zebrac chociaz 100mln zł trzeba puscic emisje po ok 0,50 - a przy tej cenie jeleni nie znajdą haha
Emisja , z której zbiorą mniej niz 100mln uwazam za bezsensowną z punktu widzenia inwestycji ale... moze bedzie emisja po 0,30 - chetni sie znajdą zbiorą te 60mln i tak wykombinują , ze zadnych inwestycji nie bedzie bo coś tam :-)
I 60 mln bedzie -tez niezla kaska ! To tez opcja.
Ale przestroga dla tych co mają akcje ze srednią powyzej 1 zł: uważajcie ludzie bo włożycie kolejny ciezko zarobiony pieniądz, usrednicie i zostaniecie z tymi "taniutkimi" akcjami.
Emisja akcji z ceną duzo ponizej ceny rynkowej bedzie skutkowac ostrym wywalaniem tuz po emisji - chetni na zysk znajdą sie ale czy będą odbiorcy papieru??? Poza tym czy do momentu emisji kurs nie zleci na pysk do poziomu ceny emisyjnej??
Ceny emisji powyzej kursu dzisiejszego nie biore pod uwage. Chyba, ze będzie ktos pompował kocurka aby wysrubowac jak najwyzszą cene emisji - ale wątpie.
Fishman w jakim celu ?
Nie chce sie w BLI zagłębiać poza forum. Nie bede nikomu doradzał ani odradzał. Chodzi o to, zeby ludzie nie dali zrobic sie w noge i mieli świadomośc ew. zagrożenia.
Niedługo za darmo nikt tego ścierwa nie będzie chciał, dawno tu mnie nie było ale dziś se wchodzę przez przypadek i aż oczy przecieram , bo to że kurs był dołowany to norma, ale nigdy chyba w tak szybkim tempie , jak dobrze że to już mnie nie dotyczy. Pozdrawiam wytrwałych.