• jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~zenek [84.203.40.*]
    Kto odpowiada na wezwanie?
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~wujex [90.156.102.*]
    jaja sobie robia
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~zenekj [84.203.40.*]
    dokładnie ze średniej policzone
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~wrozbita_maciej [88.199.57.*]
    Gdzie niby?

Hahaha nie mowilem
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~zenek [84.203.40.*]
    do tego wróżki nie potrzeba

A firma jest wart więcej aniżeli 14,5 zł.
    Kupowali wcześniej w tych cenach i chcą jeszcze więcej.
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~Paweł [95.40.11.*]
    hahahaha siedzę na Ropkach chyba ze 3 lata ze średnią prawie jak wezwanie niech nikt nie myśli że oddam za tą cenę. Kto odpowie za taką cenę?? Ci co chcieli to już sprzedali po wyższych poziomach. Cierpliwi czekają.... a ja razem z nimi.
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~xtb [79.163.243.*]
    pociesze was.... poki co do 22 stycznia nie powinno spasc ponizej 14,5
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~xtb [79.163.243.*]
    no i co wazniejsze chyba już nie trzeba trzymac kursu (jezeli to miało miejsce) bo i po co?
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~w. [80.239.243.*]
    przecież nikt nie zmusi nikogo do sprzedaży.
    dla kogo ta cena jest atrakcyjna?
    a skąd pewność ze nie będzie kontroferty?
    na to bym nie liczył

ale po 14,5 zł wskażniki wyglądały c/wk 0.3 i c/z 5, więc wasza decyzja. Firma jest zyskowna, rozwija się i wchodzi na rynki. Normalnie powinna być wyceniana w okolicach c/wk 1.
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~Paweł [46.76.238.*]
    Dokładnie podobnie jak było na PEP-ie dzień przed podniesieniem oferty w wezwaniu zastrzegano się, że nie będzie podniesienia oferty. Tutaj firma doskonale zdaje sobie sprwę, że nic nie ugra. Nie mogę tylko skojarzyć dlaczeto to wezwanie po takiej cenie ogłoszono??
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~as [89.69.50.*]
    oj bedziecie zdziwieni macie okazje wyjsc na gorce ,to samo bylo na pep , dlaczego ma byc drozej czy naprawde uwazacie ze ta spólka jest warta wiecej , dlaczego , robi cos niespotykanego to tylko szamot , i ma dopiero zysk a tak same straty tyle lat
    pseudo doradcy się znajdują. Zysk to same Ropczyce mają już od dawna tylko w skonsolidowanych było ujemnie, ale to już przeszłość, bo balast został sprzedany w tamtym roku.

Firma jest zyskowna, a jej produkty sprzedają się na całym świecie. Zdobywają nagrody międzynarodowe.
    Niedługo ruszy fabryka w Rosji i rentowność na tamten rynek wzrośnie, gdyż zostaną ominięte bariery celne.

W tej cenie to chodzą firmy nierentowne, mające problemy, a Ropczyce taką firmą już nie jest.
    cały ten wzrost został zrobiony pod wezwanie , myslisz ze to rosło pod cos niewiadomego , jest wezwanie czyli finał i trzeba sprzedac fakty
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł do as Autor: jag2011 [83.168.96.*]
    do as, a tobie płacą za te wpisy czy tak piszesz jak bo chcesz dokupić
    Śmieszny jesteś, ale bedziesz kupował drożej. To nie skup podnosił cene, ale fundamenty i niska wycena Ropczyc na tle rynku. Tak jak wcześniej napisałem, dalej mają sporę tyły to firm o podobych fundamentach. Jest to jedyna taka firma w Polsce!!
    ja twierdze ze wezwanie sie powiedzie , wzywajacemu nie zalezy na kupnie tylko wymusiło to prawo zeby ogłosił wezwanie jak nie kupi to ogłosił wezwanie to tylko moje zdanie
    Przecież jakby nie chcieli kupić, to by w ogóle nie kupowali. Oni już od ponad roku skupują z rynku akcje tylko płynność jest za mała. Poza tym w tej cenie nikt już dużo wcześniej nie chciał oddawać akcji. Każdy ma swój rozum i sam decydują co robi. Dla mnie to mogą skupić całość, jaką chcą.
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~XTX [31.182.129.*]
    Wezwanie nie dojdzie do skutku cena to średnia z ostatnich 6 miesięcy,będzie tak jak z Mieszkiem było wezwanie po 3,6 i nikt nie odpowiedział.Teraz Ropczyce będą spokojnie iść do góry zakładam że 1 kwartale 2013 zobaczymy Ropczyce po 25 zł to na początek.
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~lolek [62.61.159.*]
    Spokojnie ciułacze, obrót jest niewielki zatem niewielu się przestraszyło. Ja widzę ewidentnie za małą płynność przez ostatni rok żeby wezwanie się powiodło. W okolicach 14,5 obroty były przecież śmieszne. A to oznacza, że na Ropczycach siedzą ci co kupili powyżej 25-30 zł nie sądzę żeby ot tak oddali połowę, tylko dlatego że sobie Siwiec z Zagorzyc wykoncypował przejąć firmę za free. W końcu już mieli ku temu niejedną okazję. A niby do jakiego poziomu mogą zejść po wezwaniu? 12-13? I jak długo się tak utrzymają, jeśli fundamenty są już solidne? Moim zdaniem Siwek wydał wojnę psychologiczną.
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~BONIK [31.63.175.*]
    JA TAM JUZ ZARYZYKOWAC WOLE STRATE WIEKSZA NIZ SPRZEDAC TERAZ ZE .....JEZELI ZNOWU SPADNIE DO 12PLN TO JUZ NA 100% SIE WYPISUJE Z TEJ SPOLKI,BO TO BEDZIE KPINA, NARAZIE TRWAM I ZA GROSZE NIE ODDAM
  • Re: jest wezwanie po 14,5 zł Autor: ~lolek [62.61.159.*]
    Mogą być wykonywane ruchy po terminie wezwania, żeby zbić na 12. No ale podstawowe wskaźniki nie uzasadniają tak niskiej ceny. Cena musi zacząć rosnąć, lecz narazie nikt tego papiera nie kupuje, bo brak zaufania się ciągnie po imprezie z opcjami, Chinami i Ukrainą. Pomimo to firma dynamicznie odrabia straty, więc jak nie zrobią kolejnego przypału to będzie z kwartału na kwartał tylko lepiej. Przydałby się prawdziwy menedżer zamiast Siwca, bo ten ciągnie wszystko pod siebie i kolesiów. Patrząc też z innej strony, po kiego grzyba chcą przejąć pełną kontrolę nad spółką? Chyba nie dlatego że ma ona kiepskie perspektywy. Troche logiki i wiadomo co robić z wezwaniem -OLAĆ!
[x]
ROPCZYCE 0,00% 23,90 2025-10-06 15:46:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.