ja sie przyznaje-ale mam to szczescie ze bralem w tej streefie.mimo ze pekaes operacyjnie przynosi od wielu kwartalow straty to teraz po dokonaniu restrukturyzacji i sprzedazy zbednych nieruchomosci widac swiatelko w tunelu.spolka ma prawie 100 mnl zl w gotowce w czasie kryzysu i najwyzszy rating.malo kto wie ale pekaes nalezy do najwiekszych w europie firm logistycznych a ma jeszcze przejmowac.o kulczyku szkoda gadac -zupelnie nie interesuje sie pekaesem co zreszta widac.a tymczasem spolka na dnach historycznym z mala plynnoscia
pekaes redukuje zatrudnienie,pozbywa sie zbednych nieruchomosci no i cena paliwa spada co jest b.wazne dla spolki transportowej.w tamtej hossie pekaes byl pow.20 zl dzisiaj niecale 5 zl i prawie 100 mln wolnej gotowki i to w kryzysie-nic tylko przejmowac w kryzysie bo aktywa innych podmiotow sa b.tanie.polska ma takie polozenie miedzy wielka rosja a europa ze spolki transportowo-logistyczne beda mialy dlugo co robic/pozdro
Kris, tak bezrefleksyjnie powtarzasz korporacyjne frazesy pod komunikatem, ktory im zaprzecza. czyzbys byl zatrudniony przez czarno-bialego ptaka z centrum?
odroczono sprzedaz spolki zaleznej-ale inwestor sie nie wycofuje.tylko szuka nowego zrodla finansowania.co nie zmienia faktu ze pekaes siedzi na duzej gotowce i widac ze nie ma pomyslu jak ja zagospodarowac.mam nadzieje ze nie przejedza tego w formie dywidendy.a co do mnie jestem drobnym inwestorem z 10 letnim stazem.i to wszystko.a ruletka caly czas sie toczy
dobrym pomysłem było by inwestowanie w logistykę morską i kolejową, zbudowalo by to bardzo ciekawy portfel. Wydanie tej kasy na dywidende też nie jest zlym pomysłem.
100 mln wolnej gotówki w PEKAESie to bardzo wiele w czasie gdy inne firmy się przekręcają. Można przejmowac i inwestować!