JUZ W TYM TYGODNIU POZNAMY ZE STRONY ZARZADU-OCENĘ I PLANY NA NAJBLIŻSZĄ PRZYSZŁOŚĆ.
CZY PREZES OPTYMISTYCZNIE PATRZY W PRZYSZŁOŚĆ?-TO SIĘ OKAŻE.
NA RAZIE RYNEK DYSKONTUJE UPADŁOŚĆ/kurs runął/-SKRAJNA ocena spółki-moim zdaniem rzecz jasna.
Poprzedni PREZES NOWAKOWSKA-KŁAMAŁA Z USMIECHEM NA TWARZY-MOŻE INACZEJ BĘDZIE ZA PREZESOWANIA NOWEGO PREZESA.
Dnia 2012-12-10 o godz. 09:56 ~jani12 napisał(a):
> JUZ W TYM TYGODNIU POZNAMY ZE STRONY ZARZADU-OCENĘ I PLANY
> NA NAJBLIŻSZĄ PRZYSZŁOŚĆ.
CZY PREZES OPTYMISTYCZNIE PATRZY
> W PRZYSZŁOŚĆ?-TO SIĘ OKAŻE.
NA RAZIE RYNEK DYSKONTUJE
> UPADŁOŚĆ/kurs runął/-SKRAJNA ocena spółki-moim zdaniem
> rzecz jasna.
Poprzedni PREZES NOWAKOWSKA-KŁAMAŁA Z
> USMIECHEM NA TWARZY-MOŻE INACZEJ BĘDZIE ZA PREZESOWANIA
> NOWEGO PREZESA.
jedno jest pewne... całe zło zwali na stary zarząd i na kryzys na rynku...
Jaka strategia to zobaczymy, natomiast co do obecnego kursu to nawet ślepy by zauważył, że: albo
1. Gruby wychodzi z resztówką, ale ma wyznaczone minimum na poziomie 0,15 i niżej nie odda, bo gdyby chciał to po 0,14 można bez problemu opchać albo:
2. Zbliża się koniec roku czyli rozliczenia podatkowe i różne dziwne kombinacje w stylu zaniżania aktywów.
Tyle moja teoria. Tak,czy siak "byk - czas na KUPNO" poniekąd może mieć trochę racji, ale raczej już w styczniu.
Jestem ciekaw innych opinii, oczywiście z tych normalnych.
dzisiejsza wypowiedź w PB;
— Chcemy skupić się na wynikach i doprowadzić do sytuacji, kiedy każdy produkt będzie na siebie zarabiał. Plany akwizycyjne zostały wstrzymane — tłumaczy Dominik Śliwowski.
Miraculum skupi się na wynikach, które miały być jednym z powodów odwołania duetu menedżerskiego. Powód? Pod koniec października krakowska spółka obniżyła prognozy: zysk ze sprzedaży na koniec 2012 r. ma wynieść 3,6, a nie 4,1 mln zł — jak wcześniej zapowiadano.
no to teraz Zarząd już wie czym grozi obniżenie prognoz...;-) odwołaniem......! albo będzie klapsik na tyłek jak wyników nie będzie.;-)
takie pitu pitu dla akcjonariuszy od pana prezesa... no paranoja jakaś... niech każda marka zarabia na siebie... czyli marki które cały czas są w sprzedaży nie zarabiają na siebie?!... może pan prezes się wypowie jak wygląda sytuacja wewnątrz spółki... z tego co wiem to "marek" mniej lub bardziej rentownych na rynku brak... nie wiem co się tam u nich wyrabia na chwilę obecną ale dochodzą mnie słuchy, że jest problem z towarem... kupiłem, trzymam ale jeszcze dwa dni i zrobię sobie przedwczesny prezent gwiazdkowy... pozbędę się i zapomnę... o wiem! ~byk kupi i będzie dzień odwrotu!
dzisiaj zmiana
---------------------------
sprzedać po 0,16
i ustawić się na odkupienie po 0,15 itd
a tu brak podaży i ostro do góry bo to koniec roku
i odpisy do wykazania straty !!!
=============================
urząd skarbowy zysk policzy a i stratę uwzględni.
tylko jak tu sprzedać po 0,16 jak się nie da bo tyle poustawiane, ja tak jak poprzednio zamknąłem oczy i tylko się przyglądam, zatanawia pozytywnie oczywiście że udało się rubiconowi kapiał pozyskać a to oznacza realne możliwości dla miraculum gdybya tylko dostało pieniądze, w końcu święta się zblizają i jakieś prezenty potrzeba gdzieś kupić, mam do was takie pytanie czy w galeriach widzieliście gdzieś produkty mirki, ja w natłoku spraw nie zwróciłem uwagi...
fajna spólka ale kiepsko przędzie. A takich wypowiedzi prezesów to na pęczki widzieliśmy w ostatnim czasie. Szkoda tylko że większość spólek zaliczyła glebę
w tesco widziałem jedynie Panią Walewską i Warsa, w careffourze jakieś kremy dla kobiet (dość dobrze się prezentujące) i to by było na tyle. Moim zdaniem Miraculum ogólnie nie widać w marketach, są jakieś małe ilości, które w ogóle nie rzucają się w oczy. Jeśli specjalnie bym tych produktów nie szukał, nie zauważyłbym ich. :(
co robić ?
KUPOWAĆ!
ale tylko po 0,15
------------------------------
po 0,15 ktoś już sprzedał ponad 3 miliony sztuk
ale po 0,15 KTOŚ też KUPIŁ te 3 000 000 SZTUK !!!
ja tak sobie myśle że to sprzedają fundusze idei, nie mają wyjścia bo likwidują częśc funduszy zbierają pieniądze i na siłę sprzedają bo jest im już wszystko jedno po jakiej cenie sprzedaja, obróciło się już trochę akcji na 15 groszy więc są duże szanse że krótkoterminowo coś odrobimy ale się zobaczy jak to będzie do końca roku, nie wiecie czy te wyspy w galeriach handlowych powstały z produktami mirki? bo to był moim zdaniem rewelacyjny pomysł
U nas w galeriach nie ma żadnych wysepek, ale cóż w moim mieście są tylko dwie galerie i to nie ze wielkie. Mam nadzieję, że w innych miastach (galeriach) jest dużo lepiej. Zakładam (optymistycznie) wzrosty. Mam nadzieję, że to nie marzenia ściętej głowy :(
pewnie Karkosik już kupuje a info. będzie jak będzie miał skupione kilka milionów albo kilkanaście
a kurs wystrzeli na 30-50 groszy
---------------------------------------
a ja swój pakiecik trzymam !!!
pozdrawiam !
Nie wstrzymuję dostaw. Naprawdę biorą duże ilości
a płacą różnie z małymi opóźnieniami ale płacą.
Takiej ilości towaru jak w tym roku to nawet za Grupy Kolastyna nie brali.
Niewiem czy jest sens pisać i sie wypowiadać na tym śmieciu, kurs sam wam powie gdzie jest kierunek tej spółki .
Tak mam ja juz w dupie głęboko , i nie licze na odzyskanie pieniedzy !!!!!!!!!!!
Nowy Rok przyniesie nowe rozdanie, a może nawet już ostatnia sesja grudniowa. Chodzi o to żeby na koniec roku kurs był jak najniższy. Ci co muszą to niech sprzedają. Bóg zapłać.
ja mam kupione po 0,15
a trzymam żeby zarobić
------------------------
więcej jak spadnie to dokupię
jak więcej spadnie to jeszcze więcej kupię
i tak do 1 złotówki lub do 1 grosza !!!
Pozdrawiam tych DZIELNYCH POSIADACZY /którzy trzymają/ tego ciekawego waloru !
brawo dla posiadaczy- już nikt nie chce oddawać za wszelką cenę
przecież ,,ktoś,, chce skupić za bezcen
a potem ogłosić pozytywne info.
---------------------------------------
obrót 456 sztuk - nie SPRZEDAWAĆ !
jakiś .........wyrzucił 10 sztuk po 0,13,żeby pokazać -tylko co pokazać?
----------------------
ZDROWYCH i RADOSNYCH ŚWIĄT ! - mimo wszystko i takiego kursu
Walczy ??? Chyba sam z sobą. Cwaniak - naganiacz . Jeszcze niczego mądrego nie napisał. We wszystkich postach pisze bzdury jakby był chory psychicznie.
komuś zależy na zwaleniu kursu na rozliczenie roku 2012
zlecenia tylko do czwartku
-----------------------------------
osobiście czekam na zysk z kupionych akcji
w razie spadku dokupię