• o co tu się rozchodzi ? Autor: ~fifka [5.184.78.*]
    Zarząd Hutmen S.A. informuje, że do Spółki wpłynęły zawiadomienia otrzymane od Impexmetal S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Łuckiej 7/9, podmiotu dominującego wobec Hutmen S.A. oraz "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa z siedzibą w Warszawie przy ul. Łuckiej 7/9, iż na skutek wniesienia 3.100.000 akcji spółki Hutmen S.A. jako wkładu niepieniężnego na rzecz spółki "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa, zmniejszył się o więcej niż 1% udział Impexmetal S.A. w ogólnej liczbie głosów w spółce Hutmen S.A. Jednocześnie spółka "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa zawiadomiła, iż w związku z dokonaniem wyżej opisanej transakcji jej udział przekroczył 10% w ogólnej liczbie głosów w spółce Hutmen S.A. Przed rozliczeniem ww. transakcji: -Spółka Impexmetal S.A. posiadała bezpośrednio 12.746.355 akcji Hutmen S.A., uprawniających do 12.746.355 głosów na WZ, co stanowiło 49,80% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i 49,80% udziału w kapitale zakładowym Hutmen S.A. -Spółka "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa nie posiadała bezpośrednio akcji Hutmen S.A. -Grupa Kapitałowa Impexmetal posiadała bezpośrednio 16.696.355 akcji Hutmen S.A. uprawniających do 16.696.355 głosów na WZ, co stanowiło 65,23% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i 65,23% udziału w kapitale zakładowym Hutmen S.A. Na dzień rozliczenia ww. transakcji: -Spółka Impexmetal S.A. posiada bezpośrednio 9.646.355 akcji Hutmen S.A., uprawniających do 9.646.355 głosów na WZ, co stanowi 37,69% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i 37,69% udziału w kapitale zakładowym Hutmen S.A. -Spółka "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa posiada bezpośrednio 3.100.000 akcji Hutmen S.A., uprawniających do 3.100.000 głosów na WZ, co stanowi 12,11% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i 12,11% udziału w kapitale zakładowym. Spółka nie wyklucza dalszego zwiększania udziału w ogólnej liczbie głosów w ciągu najbliższych 12 miesięcy. -Grupa Kapitałowa Impexmetal posiada bezpośrednio 16.696.355 akcji Hutmen S.A. uprawniających do 16.696.355 głosów na WZ, co stanowi 65,23% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i 65,23% udziału w kapitale zakładowym. Podstawa prawna: Art.
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~as [77.112.70.*]
    Prawdopodobnie Impexmetal psuje sobie wyniki stratą podatkową na koniec roku . Impexmetal miał zaksięgowane akcje Hutmena po ok 10 zł.
    3 mln akcji to kolejne 20 mln straty. Wcześniej coś takiego zobili z wniesieniem akcji do Impex-Invest
    Impexmetal zapłaci mniejsze podatki z zysków kapitałowych m.in. z zysków na Polimeksie.
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~KAZEK [83.23.105.*]
    Tu chodzi tylko o pieniądze
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~piotrłotr [213.195.162.*]
    ciekawe dlaczego kosztuje 3 zł kiedy wartość księgowa wynosi 9 zł
    ponadto ciągle ma zysk
    a krezus jest dziadem i tyle kosztuje
    Nie kumam
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~obserwator [83.6.63.*]
    Wszyscy podzielamy Twój pogląd i co z tego -wiem tylko ,że jak przyjdzie stosowna chwila to z 3 zł na 9 zł wystarczy 1 miesiąc i prywatnie czuje ,że ten czas nadchodzi.
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~piotrłotr [213.195.162.*]
    widzę ze obserwujesz
    to jest zastanawiające jak JSW była po 90 zł to nikt jej nie kupował a jak dochodziła w
    lipcu do 103 zł to kupowali aż miło
    Sądzę dalej tak rozumując że jest grupa osób która kupuje jak jest tanio
    następnie dają odsyp np. Funduszom ci kupują (jak mają stratę to i tak dopiero stracą emeryci za 20 lat) a następnie dzielą się kasą .
    Hutmen jest poza zasięgiem bo myślę że Karkosik położył rękę i nie pozwala tego zrobić,
    ponieważ ma zamiar wykupić ją za grosze
    Proste .
    Zawsze chodzi o pieniądze

• Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~KAZEK [79.184.95.*]
    Dnia 2012-12-12 o godz. 10:16 ~piotrłotr napisał(a):
    > widzę ze obserwujesz
    to jest zastanawiające jak JSW była po
    > 90 zł to nikt jej nie kupował a jak dochodziła w
    lipcu do
    > 103 zł to kupowali aż miło
    Sądzę dalej tak rozumując że
    > jest grupa osób która kupuje jak jest tanio
    następnie dają
    > odsyp np. Funduszom ci kupują (jak mają stratę to i tak
    > dopiero stracą emeryci za 20 lat) a następnie dzielą się
    > kasą .
    Hutmen jest poza zasięgiem bo myślę że Karkosik
    > położył rękę i nie pozwala tego zrobić,
    ponieważ ma zamiar
    > wykupić ją za grosze
    Proste .
    Zawsze chodzi o pieniądze

Kupujcie póki tanio. Ja najwięcej na GPW zarobiłem na Alchemii.
    Nie narzekajcie na Karkosika.
    Ja Hutmen skupuję w obecnych cenach. O Boryszewie tez myślę. Krezusa sprzedałem.
    W styczniu pomyślę o Midasie.

Spółki Karkosika chodzą dobrze wg AT.

Pozdrawiam
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~abc [79.190.210.*]
    wygląda , że w tym roku nie będą robili straty podatkowej dla holdingu poprzez Hucia ,
    można w takim razie dobierać !
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~fifka [5.184.97.*]
    a co to

Zarząd Hutmen S.A. informuje, że do Spółki wpłynęły zawiadomienia otrzymane od Impex-invest Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Łuckiej 7/9 oraz od "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa z siedzibą w Warszawie przy ul. Łuckiej 7/9, iż na skutek wniesienia w dniu 10 grudnia 2012 roku przez spółkę "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa 3.100.000 akcji spółki Hutmen S.A. jako aportu niepieniężnego na rzecz spółki Impex-invest Sp. z o.o., udział spółki Impex-invest Sp. z o.o. przekroczył 25% w ogólnej liczbie głosów w spółce Hutmen S.A. Jednocześnie spółka "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa zawiadomiła, iż w związku z dokonaniem wyżej opisanej transakcji jej udział zmniejszył się o więcej niż 2% w ogólnej liczbie głosów w spółce Hutmen S.A. Przed rozliczeniem ww. transakcji: -Spółka Impex-invest Sp. z o.o. posiadała bezpośrednio 3.950.000 akcji Hutmen S.A., uprawniających do 3.950.000 głosów na WZ, co stanowiło 15,43% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i 15,43% udziału w kapitale zakładowym Hutmen S.A. -Spółka "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa posiadała bezpośrednio 3.100.000 akcji Hutmen S.A., uprawniających do 3.100.000 głosów na WZ, co stanowiło 12,11% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i 12,11% udziału w kapitale zakładowym Hutmen S.A. Na dzień rozliczenia ww. transakcji: -Spółka Impex-invest Sp. z o.o. posiada bezpośrednio 7.050.000 akcji Hutmen S.A., uprawniających do 7.050.000 głosów na WZ, co stanowi 27,54% ogólnej liczby głosów na WZ Hutmen S.A. i 27,54% udziału w kapitale zakładowym Hutmen S.A. Spółka Impex-invest Sp. z o.o. nie wyklucza dalszego zwiększania udziału w ogólnej liczbie głosów w ciągu najbliższych 12 miesięcy. -Spółka "Impexmetal S.A. i Wspólnicy" Spółka komandytowa nie posiada bezpośrednio akcji Hutmen S.A. Podstawa prawna: Art. 69 ust.1 ustawy o ofercie
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~mer ! [83.21.133.*]
    Pytasz, co TO ? A to jest Klasyczny SPOSÓB przejmowania
    Majątku HUTMENA - przez Zlodziejską Rodzinkę !!
    Tak to się ROBI ! Tzw. "przeniesienie " i "Re-przeniesienie"
    slużą - Zrobić Zamieszanie - aby "zgodnie z prawem" PRZEJĄĆ
    MAJĄTEK !! Hutmen - to tak naprawdę - NIC nie ma !
    Oprócz ZOBOWIĄZAŃ !!
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Autor: ~fifka [31.62.192.*]
    mer , nie wpadaj w panikę ....
  • Re: o co tu się rozchodzi ? Będzie się działo Autor: ~KAZEK [79.186.218.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-o-co-tu-sie-rozchodzi,12162528.html

Pisałem prosiłem brać było tanio

Pozdrawiam

P.S to początek wzrostów
[x]
HUTMEN 0,00% 5,30 2017-01-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?