• WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~jony [78.133.202.*]
    KUPOWANIE PRZEZ PREZESA AKCJI PO 35 GR TO DLA MNIE PODSTEP ,GDYZ DO 30 GR Z RYNKU BY SCIAGNAL , MOZE OKAZAC SIE ZE DROBNI BEDA KUPOWAC A GRUBI BEDA WYRZUCAC !!!! MOZLIWE ZE SIE MYLE ! AKTO O ZDROWYCH ZMYSLACH JAK COS KUSZTUJE 26-28 GR PLACI 35 GR
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~hr-aabia [178.56.131.*]
    W tym dniu akcje chodziły nawet po 33 grosze więc nie była to aż tak szokująca różnica. Ale jednak była. Tutaj chodzi o całą taktykę. Skupują akcje dla kogoś konkretnego. Weź zbierz jednym strzałęm prawie 600.000 akcji z rynku. Zobaczysz jak to wpłynie na kurs. Kupienie akcji za 206.500 zł przez osobę, która wie najlepiej co wkrótce ma wydarzyć się w spółce to znak.

Popatrzcie na historię ANTI. Marzec, kwiecień i maj tego roku to gwałtowne wzloty i upadki po pierwszych informacjach o tajemniczym przejęciu. Podobnie teraz dzieje się na Igroup, wzrost na 38 i spadek do obecnego poziomu potem 33 gr i ponownie spadek. Ale to jeden z ostatnich spadków. Na Anti w końcu pojawiły sie konkrety i kurs gwałtwonie ruszył do góry. Po drodze korekty, na których rynek wyrzucił graczy o słabszych nerwach. I dalsza aprecjacja kursu aż do poziomu 3,56 podczas gdy w czerwcu po wstępnych infach można było kupować w okolicach 60 groszy!!!!!!!! To prawie 600% w kilkanaście tygodni.

A taktyka była niemaL IDENTYCZNA jak tutaj. Ciężko było dojśc kto tak na prawdę chce wejść. Wielu wątpiło, wielu próbowało sprawdzać kancelarię prawniczą. I nic. Prawdziwy mocodowca został w ukryciu.

Różnica pomiędzy Anti i Igroup?

- wielkość
    - sytuacja finansowa w Anti było blisko upadłośći, obligi stoją cały czas czy stały po swoje
    - przyszłość

Anti posłużyło do rozruszania pewnego interesu.

A Igroup posłuży do konkretnej konsumpcji. Ponad 100 mln zł tarczy podatkowej to juz nie przelewki.
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~CPH [93.167.53.*]
    Hehe ale przeciez tu wielu jawnie sugeruje ze prezes to polglowek, nie wie po ile akcje sa na gieledzie i ma dobre serce. tak samo bylo ze z Panem Mariuszem, info ze obial papier w nominale 1,20 tylko nie podano ile zaplacil, a dostal pewnie za darmoche w ramach jakiegosc rozliczenia wewnetrznego. Po kilku miechach goracy towar puscil leszczom z wizja na 2 zeta i wiecej. Tu pewnie podobnie, chodzi o to by leszcz myslal ze jesli prezes kupuje po 35 groni to musi kroic sie cos duzego i zaczna kupowac. Tylo to juz bylo.
    Leszcz ma wyobraznie, pomarzyc dobra rzecz. Ostatni tekst ktory mnie wzruszyl do lez to opcja polkomtela. Te odpisy to nie tak prosta sprawa jak sie wydaje, no i oczywiscie wszyscy sie bija o te odpisy tylko jeszcze do niczego nie doszlo. No ale moze do swiat sie wyrobia i szejk z poczty to wezmie. czuwaj
    A czemu odpisy nie taka łatwa opcja? możesz rozwinąć? Chyba nie za bardzo. Odpisy są udokumentowane i widnieją w bilansie i sprawozdaniach spółki. Nowy może je w pełni odliczyć, a jest tego bardzo dużo. Ponad 100 mln zł do odliczenia to ponad 100 mln zł, które zostaną w portfelu danej spółki.

Ponad 100 zł mln tarczy podatkowej to gratka dla większych spółek. Pytanie co to będzie za firma. Czy ktoś zupełnie nowy, kto przy okazji chce wykorzystać Igroup do wejścia bocznymi drzwiami na rynek. Czy może jakieś znane nazwisko.

Pojawiają się pytania czemu od momentu rozliczenia z bankami nikt nie wpadł na ten pomysł. Wpadł, ale ten niewłaściwy. IDM z innymi podmiotami chcieli coś tutaj zrobić. A przecież wiemy co IDM sobą prezentuje. Z nimi nikt nie chce robić interesów. Więc trzeba było poczekać aż IDM sam zrezygnuje albo ich wykończą.

I taką właśnie teraz mamy sytuację.
    Proponuje bys wzial kredyt tak z 500 k zeta, pod np co kolwiek i kupowal perelki, jesli prezes bral po 35, ( poza rynkiem) to ty tym bardziej kupujac po 28 gr zarobisz krocie. To pewny zysk jak sugerujesz, uwierz w to co piszesz . Z odpisami odkryles nisze, od xxx tyg nikt o tym nie wiedzial, bogate firmy co generuja zyski liczone w setkach mln zeta nie widza mozliwosci, ty otwierasz dzwi. Proponuje byc wzial sprawe w swoje rece i napisal do kilku prezsow duzych spolek o zyskac liczonyc w setkach mln zeta ze masz pomysl ze wiesz jak zarobic 100 mln zeta.
    Pozwolisz, że ustosunkuję się do twojego posta.

1. Wielkość pozycji mam zawsze na tym samym poziomie. Prawidłowe Money managment jest podstawową zasada każdego tradera.

2. Nie inwestuję na kredyt.

3. Sam podejmuję każdą decyzję inwestycyjną po dogłębnej analizie fundamentalnej, technicznej i sytuacyjnej.

4. Co do samego Igroup. Napisałem czemu nikt poważny nie chciał wchodzić. Kto chce robic duże interesy z IDM? Z Abratańskim, Leszczyńskim? NIKT!!!!! Dopóki oni są w jakiejś spółce to nikt poważny nie zbliży sie do niej. I pełna racja w tym zakresie.

5. Teraz spółka jest okazją inwestycyjną.

6 Odpisy na ponad 106 mln zł to 106 mln zł więcej dla spółki, która generuje realne zyski i chce wejść na GPW.

I pamietaj na giełdzie oraz innych rynkach finansowych NIE MA NIC PEWNEGO, tym bardziej pewnych zysków.
    Sorki ale nie musisz mnie pouczac, powiedz ile sie sidzisz na IGR.
    Nowa spolka generujaca duze zyski nie wchodzi na GPW droga ktora proponujesz.
    Nie bede tego rozwijal dlaczego. Powodzenia bo jeszcze powinienesz dodac do swoich zasad, NAGONKA
    A skąd podstawy do twierdzenia, że nowa spółka nie wchodzi na giełdę w ten sposób, czyli "bocznymi drzwiami"? Takich przykładów mamy wiele na naszym rynku.

W czasach kryzysu i zastoju na rynku ofert publicznych to wręcz wymarzony model wejścia. Raz, że pozwala wejść na rynek szybciej, sprawniej. Pozwala wejść o wiele taniej. Wiesz ile sięgają koszty IPO? Nie wiesz i stąd twoje błędne twierdzenie.

Czemu nie wrócisz do moich postów z Anti. Podobnych tobie było wielu, a właściwie zdecydowana większość. Kto miał rację?

Cała różnica w tym, że Igroup jest o wiele ciekawszym kąskiem, gwarantującym ochronę zysków.

Analiza, analiza i dostęp do płatnych serwisów. Wiesz kim jest Adam Szprot, który został Prezesem Zarządu Igroup. Jest to osoba ściśle powiązana z ..., a przede wszystkim z rynkiem telekomunikacyjnym. Poświęć 29 zł a będziesz zaskoczony kim jest nadal i gdzie. Będziesz miał całą siatkę powiązań biznesowych.

Na Anti było identycznie i kurs zachowywał się identycznie na samym początku. Falował a potem wystrzelił.

Najpierw pojawiają się hasła o tajemniczym przejęciu, potem pojawia sie Zientara, karkosik, arabowie itp.

Nic dodać nic ująć.

Ryzykiem inwestycyjnym jest inwestowania wszystkich środków, na dodatek w kredycie (JAK ty proponujesz) w jedną inwestycję. A wystarczy zainwestować 1/10 środków i jest OK. Fakt, że potem po historii z Anti będzie płacz, czemu nie kupiłem za wszystko i na kredyt dodatkowo jak proponował CPH.
    czlowieku nie zrozumiales iluzji, bo jesli ma byc ja piszesz to czemu nie wezmiesz kredytu lub zakupisz z lewarem, zarobisz 10 x wiecej. to co bylo na innych spolkach nie widze korelacji ze tu tak bedzie. koszt wejscia na gpw to jak kiedys podawano to ok 4 mln zeta.
    Spolka ktora generuje zyski powyzej 100 mln zeta i chce wejsc na gpw robi to poprzez normalna droge. a dlaczgo nie bede tego opisywal. bo oplacz sie przeprowadzic ipo
    mala spolka moze wejsc na gpw poprzez igr ale ....
    hej
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~hr-aabia [178.56.144.*]
    4 mln zł koszt wejścia? Chyba nie jesteś na bieżąco. Ale to co najważniejsze przy wejściu to oferta. teraz nie sa najlepsze czasy na coś takiego.

Ale przede wszystkim to tarcza podatkowa na ponad 100 mln zł jest tutaj największa atrakcją inwestycyjną. Skoro tego nie zauważasz to już twój problem. Poczytaj moje posty na anti jak chodziło po 60 gr. A doszło do 3,56 zł w dwa miesiące. Ładna stopa zwrotu nieprawdaż?

Według mnie tutaj będzie powtórka z EEX i ANTI.
    Te 100 baniek bardzo ci mozg zjechalo, Ale ci wytlumacze. KOszt emisji i wprowadzenia na GPW nie jest staly i zalezy m in. od wilkosci podmiotu i emisji. W wileu opracowniach szacuje sie ze jest to poziom okolo 5% wartosci emisji. Wiec prosze zrewiduj moje 4 mln do wlasciwej kwoty. chyba ze na GPW chce wejsc podniot bardzo duzy chcacy pozyskac kilka mld zloty z emisji ale czy takie obecnie sa zainteresowane w warunkach obecnie niezbyt korzystnych. Napisz kto to taki, szejk z poczty moze.
    I zaraz bedzie ktos wyglupial sie o polkomtelu :-), bo solorz jest glupi a leszcz zapakowany po 35-38 gronia cwany. rece opdaja jaka naiwnosc tu na forum panuje i jaki kapirtal
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~hr-aabia [178.56.134.*]
    Tak się zastanawiam co ty właściwie chcesz mi udowodnić. Na giełdzie znasz się słabo, o emisjach nie masz pojęcia, o tarczy podatkowej to już wogóle.

Ale skoro chcesz abym ci fachowo odpowiedział to nie ma sprawy. Pozwolisz, że będą odpowiadał w ciut innej kolejności niż ty.

Koszty emisji na GPW są tańsze? Hi hi hi. Dawno się już tak nie uśmiałem.

Średni koszt emisji na GPW to kilkanaście procent lub kilkadziesiąt w najgorszych przypadkach do kilku procent gdy w grę wchodzą państwowe tuzy. jednak średni koszt to ok. 8%. Nawet banki giełdowe, które już są notowane muszą płacić za emisję 6,8-7,6% wartości. Czyli te twoje wypociny to tylko pierdoły nie poparte faktami.

Ale zapomniałeś wspomnieć o innych kosztach a mianowicie reklamie w mass mediach. A te koszta czasami są większe niż koszty emisji. Ale po co o nich wspominać, skoro można bzdury wpisać w przekonaniu, że nikt cię nie sprawdzi.

Dla mnie inny czynnik jest ważniejszy a mianowicie czas i szybkość. Trzeba przygotować prospekt, przejść wszystkie szczeble proceduralne i dopiero wejść. Emisja, oferta, rozliczanie. Wszystko to generuje dodatkowe koszty. Ale co to dla ciebie.

Jakbyś próbował ponownie kłamać i wypisywać te swoje dyrdymały bez pokrycia to wkleję link, aby nikt nie brał cię na poważnie.

http://www.parkiet.com/artykul/1010912.html

A za chwilkę ustosunkuję się do pozostałych twoich twierdzeń a własciwie pierdzeń.

• Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~ja [31.63.44.*]
    wiesz co duńczyk
    ja nie wiem jak się to wszystko skończy, tak jak chyba większość z tych co tutaj piszą
    ale nie ukrywam, że chyba wszyscy - w tym i ja - bardzo by się ucieszyli, jak by te twoje wizje okazały się całkiem nieprawdziwe
    wtedy z podkulonym ogonem byś się zwinął, a inni którym wciąż zarzucasz ślepotę spijali by browara z szejkiem z legionowa
    ale ty wiesz wszystko więc pewnie będzie po twojemu...ale niekoniecznie duńczyk niekoniecznie
    tyle w temacie
    Cos ci powiem, grajac na gieldzie generalnie na kontraktach mam bardzo niska trafnosc decyzji. jakies 30-35% wiec spox prawdopodobienstwo ze sie byle jest spore. Glowa do gory. Dodam ze mimo ze mam niska trafnosc decyzji udalo mi sie w tym roku troche zarobic i miec bol glowy z podatkiem 35%. ( w polsce jest 19%) czego wam bardzo zazdroszcze zwlaszcza tu niektorym co pisza jak sa zarobieni na perelce i nie musza placic az tak duzej daniny
    Pogratulować sukcesów kontraktorze. Ale do części odpowiedzi dziwnie nie chcesz się ustosunkować. A tam stoi jak byk, że koszty emisji sa o wiele wyższe niż ty napisałeś.

Do tego czas, szybkość wejścia na prakiet czy brak dośc skomplikowanych procedur.

A wkrótce odpiszę na resztę tych twoich amatorskich wypocin.
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: procka [83.4.159.*]
    No, w końcu ktoś "pomęczy" trochę Pana CPH:)
    Ja Go tylko od czasu do czasu "trącam" nieco psychologicznie, bo merytorycznie nie do końca wydaje mi się sensowne - wg mnie Pan Kopenhaga to wszystko wie, tylko udaje i celowo podpuszcza (choc nie wiem w jakim celu).
    A na te moje szturchnięcia psychologiczne to nawet nie odpowiada, tak jak na dzisiejsze z wątku "tajemnicze pakietówki".
    Prawda Kopenhaga ?

A z Tobą Panie Hrabio zgadzam się co do IGR, tylko nie wiem czy coś osiągniesz przekonując tutaj o swoich racjach - na forum IGR każdy wie swoje i niedowiarków po prostu nie przeciągniesz na swoją stronę.

Pozdr.:)
    Nie mam zamiaru nikogo przekonywać, "naganiać". Lepszy świadomy inwestor z większym i grubszym portfelem niż stado giełdowych leszczy płochliwe niczym królik.

- ponad 100 mln zł tarczy podatkowej, do wykorzystania by zachować realne zyski w takiej wysokości

- wejście na główny parkiet bocznym wejściem

- wyrzucenie IDM z jego debilnymi pomysłami

- dziwnym trafem prezesem Zarządu w spółce zostaje Adam, który był ściśle powiązany z kim? Z ...

- do tego nowy prezes to spec w zakresie usług telekomunikacyjnych, działa czynnie w instytucjach pozarządowych zajmując ych sie ta problematyką

Wnioski każdy niech wyciągnie sam
    Do tego technologia IGR do przejecia panie profesorze. Co do amatorstwa ciekaw jestem jakimi aktywami pan zawadowiec zarzadza.
    Ile wynosza koszty emisji, napisz ile kwote lub procent profesorze popraw moj wpis.
    napisalem ze koszt wprowadzenia to ok 5 % Konktery kolego. Z tego co ja ci przedtawilem podmiot co chce pozyskac z emisji ok 100 mln zeta i wejsc na parkiet musi zaplacic tyle i tryle. Ty napisz ile konkretnie to wynosidwylicz powiesz kto to moze byc kto czeka w kolejce co zarabia min. 100 mln w rok i pewnie ma aktywa moze 1 mld zeta chce przejca perelke. Napisz kto ile to kosztuje odpowiedz. tak trudno
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: procka [83.4.159.*]
    1. Co do rozliczenia straty w jednym roku, to o ile mi wiadomo jest to niemożliwe - przepis mówi o możliwości rozliczenia straty w ciągu kolejnych 5 lat i dodatkowo zastrzega, że w każdym roku można rozliczyc max 50% straty - tak jest na bank przy spółkach osobowych, podejrzewam, że przy kapitałowych zasada jest podobna.
    Ten kto przejmie IGR nie musi więc całego zysku wygenerowac w jednym roku:)

2. Nie mam mgr z rachunkowości, więc z chęcią przeczytam wyjaśnienie, dlaczego mówi się o 100 mln straty podatkowej do rozliczenia ? Strata podatkowa i bilansowa to nie to samo. Bilansowa wynosi ok. 64 mln (wg stwierdzenia w projekcie Uchwały o obniżeniu kapitału zakładowego), a skąd wiadomo, że podatkowa z lat ubiegłych wynosi ok. 100 mln ?
    Wiem, że w którymś z wczesniejszych sprawozdań okresowych, w punkcie o korzyściach z Porozumienia Inw. pisano, iż Spółka będzie miała stratę podatkową 250 mln do rozliczenia - rozumiem, że po wykonaniu układu cały zysk, który teraz jest w księgach zostanie odpisany i wyjdzie rzeczywiście 100 z hakiem - tak by pasowało.

Może Ty CPH się na tym znasz i będziesz tak miły mi to wyoslic, a może ktoś inny.

Z góry dzięki.
    Wkleiłem ci link do art. w Parkiecie. Zrobili badanie kilkudziesięciu ostatnich wtedy emisji i pokazali ile to kosztuje. Inne koszta dla spółek już notowanych a inne dla tych, które dopiero chcą wejść na parkiet.

Średnio pomyliłeś się o 50-60% więc wybacz, ale muszę nazywać cię giełdowym ignorantem.

A co powiesz o prędkości wejścia na parkiet, o ominięciu wielu procedur? Też cię to nie przekonuje? Do tego koszta reklamy itp. bardzo duże koszta. I nagle zrobi sie tego z kilkanaście procent. W art. masz wszystko prócz reklamy.

Nie są to moje dyrdymały tylko konkretne ustalenia dziennikarzy.

Więc wczytaj się w link i ładnie przeproś.

Ale dla mnie najważniejsze, że nie ma już gości z IDM-u i Wojciechowskiego. Spółka została ładnie wyczyszczona z zobowiązań i jest wydmuszką z ponad 100 milionową tarczą podatkową

http://www.parkiet.com/artykul/26,1291076-Wisniewski-moze-przejac-Internet-Group-dla-podatkowej-tarczy.html

http://www.parkiet.com/artykul/1290948.html
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~bogaty [81.190.142.*]
    A nasz nieoceniony rangers- kopenhaga nie ustaje w wysiłkach, żeby przekonać nas jak to nie warto tracić tu pieniędzy.
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~cph [77.66.1.*]
    bldzisz, chcialbym i wiele razy pisalem byscie kupowali, a jak nie meili za co to brali kredyty , lewarowali itp. przeciez i tak papier bedzie latal po 5 zeta nieprawadaz?
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~miś [89.191.162.*]
    KOPENHAGA, przyznaj się że wtopiłes na perełce. Zrozumiemy to.
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~trert [178.183.241.*]
    etert
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~jony [78.133.202.*]
    tak jak myslalem !!!! leszczyki poubierane na ciezkie mrozy futerka cieplutkie!!!!
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~jony [78.133.202.*]
    jednak mialem racje!!!!
  • Re: WIDZE W TYM PODSTEP!!! Autor: ~miś [89.191.162.*]
    najpóźniej do lutego 10groszy, nie brać bo sparzycie łapki
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.