• list do akcjonariuszy na stronie IGroup Autor: ~ole [89.74.98.*]

Szanowani Akcjonariusze,

Działając w imieniu i na rzecz Internet Group S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej „Spółka”), jako uprawniony do jednoosobowej reprezentacji Prezes Zarządu Spółki, w nawiązaniu do wezwania do zaprzestania naruszeń Porozumienia Inwestycyjnego z dnia 14 listopada 2011 r. (dalej „PI”), jakie Spółka otrzymała od byłego członka Zarządu Spółki, a jednocześnie sygnatariusza PI, Pana Mariusza Sperczyńskiego, o czym informowała w treści raportu bieżącego Nr 113/2012 z dnia 15 października 2012 r., niniejszym informuję, iż w dniu wczorajszym Spółka wystosowała do Pana Mariusza Sperczyńskiego odpowiedź na wezwanie do zaprzestania naruszeń PI , w której to odpowiedzi, po ponownej dogłębnej analizie prawnej całości stanu faktycznego, Spółka przedstawiła swoje stanowisko, iż ponad wszelką wątpliwość nie można mówić o sytuacji, w której Spółka nie wykonuje, bądź nienależycie wykonuje swoje obowiązki wynikające z postanowień PI. W konsekwencji przedmiotowe wezwanie do zaprzestania naruszeń ze strony Pana Mariusza Sperczyńskiego jest bezprzedmiotowe.

Z wyrazami szacunku,

Marek Zbrojski
    – Prezes Zarządu Spółki

Warszawa, dnia 21 listopada 2012 r.
  • Re: list do akcjonariuszy na stronie IGroup Autor: ~Maruder [79.110.197.*]
    I właśnie do takich kwestii potrzebni byli prawnicy w RN ...
    Ciekawe jaka będzie odpowiedź Pana Sperczyńskiego. Czy pójdą za tym jakieś działania, czy tylko przyjmie do wiadomości i da sobie spokój?
  • Re: list do akcjonariuszy na stronie IGroup Autor: procka [83.4.225.*]
    Rozgrywka dla prawników może i ciekawa - zabawa w udowadnianie kto zawinił.
    - IDM - bo pozbył się większości akcji, choc raczej powinien byc nastawiony na dobieranie - ale z drugiej strony PI sprzedaży nie zabraniało;
    - JRW - bo po prostu zabrał - albo raczej sprzedał - zabawki i sobie poszedł;
    - reszta -w tym IGR, a każdy pewnie w innym stopniu - za opieszałośc i bezczynnośc, tak jakby mieli złą wolę i nie chcieli realizacji tego Porozumienia.

Na pewno za kulisami jest więcej dowodów na winę poszczególnych Stron.

W mojej ocenie IGR święte nie jest, bo z jednej strony jeszcze 6 listopada wydaje sprawozdanie, z którego wynika wola realizacji Porozumienia, a w międzyczasie nie podjęli kompletnie żadnej inicjatywy żeby to Porozumienie ratowac.
    To oczywiste, że tym Nowym jest ono po prostu nie na rękę, ale z prawnego punktu widzenia moim zdanie można się przyczepic - ale to moje zdanie.

Maruder - mówisz, że po to potrzebni prawnicy.
    A ja powiem, że jeśli ten cały Sztab pisał Prezesowi list, to fakt, że w tak krótkiej wypowiedzi nie dopilnowali, aby nie było błędu - niezbyt dobrze świadczy o ich wnikliwości.
    Niby pierdoła, bo zamiast 'listopad' jest 'październik' - zwykła omyłka pisarska, ale wystarczyło sprawdzic, tym bardziej że jest to błąd zrobiony nie cyferkami tylko słownie..
    Podobno dobry prawnik jest zawsze skrupulatny.

Reasumując, mam mieszane uczucia. Mogliby zapodac jakieś konkrety, to może wzbudziliby większe zaufanie, bo jak na razie, to było sobie niby wspaniałe i perspektywiczne Porozumienie, a teraz każdy traktuje je jako jakąś karę i wrzód na d..., nie wiedząc jak z niego wybrnąc. Trochę chora sytuacja.

A jeżeli jest rzeczywiście coś Nowego, to niech lepiej zdecydowanie i konkretnie działa, bo jak opanuje ich dotychczasowy marazm IGR, to mogą się obudzic z ręką w nocniku stwierdzając, że wdepnęli w g...

Akcje cały czas trzymam, ale wkurza mnie - raz mniej raz bardziej - sielankowe podejście do tematu - może prawda jest inna, ale tak to wygląda niestety na zewnątrz.

Pozdr.:)
  • Re: list do akcjonariuszy na stronie IGroup Autor: ~INKA [192.109.140.*]
    JAK DLA MNIE JEST TO OCZYWISTE ZE POROZUMIENIA JUZ NIE BĘDZIE . TO JEST ZAMKNIĘTY WĄTEK. NIE PO TO WYMIENILI CAŁĄ RADE NADZORCZĄ ŁĄCZNIE Z PREZIEM ABY DALEJ SIE W TO BAWIĆ . ZRESZTA W STARYM BYLI WSZYSCY Z PI . MIELI 6 MIESIECY A NIE ZROBILI NIC .W TYM CZASIE KURS ZAPIKOWAŁ O - 50 %. A JEŚLI CHODZI O JAKIEŚ INFO , POJAWI SIĘ NAPEWNO PRZED 10 . 12. 2012 JAK OBIECAŁ NOWY PREZES . JESTEM TEGO PEWNA ZE W 3 TYGODNIE PRZEDSTAWIĄ NOWY PLAN NOWEGO INWESTORA I NOWE PERSPEKTYWY .

PS. NIE DAM SOBIE ZA NICH OBCIĄĆ PALCE, BO JUŻ JE RAZ STRACIŁAM. ALE JESTEM DOBREJ MYŚLI .
  • Re: list do akcjonariuszy na stronie IGroup Autor: ~Miro 71 [37.30.42.*]
    Całe to zamieszanie z PI wynikało z kłopotów IDMu. Moim zdaniem dobrze się stało że nie zostało ono zrealizowane w 100%, i że IGR ma nowego inwestora. Jeśli sąd unieważni zamiane obligacji IDMu na akcje seri K to IDM może mieć bardzo bardzo spory problem np. ze zwrotem kasy za obligacje a wszyscy wiemy jak jej potrzebują. To że IDMu już tu nie ma odbieram to na in plus. Seperczyńskim się nie przejmuję ważniejsze są ustalenia z JRW ,a te zapewne będą pomyślne. Z przyjacielskim uściskiem dłoni :)
  • Re: list do akcjonariuszy na stronie IGroup Autor: ~Maruder [79.110.197.*]
    Rzeczywiście błąd jest, ale nie zwracałbym na to większej uwagi. Jest to w pewnym sensie ich tradycja i widać jest kultywowana :) Pracując z prawnikami wiem, że oni też są ludźmi i każdy z nich może popełnić błąd ortograficzny, interpunkcyjny, lapsus, lub zwykłą pomyłkę pisarską.

Rozumowanie Procki jest jak zawsze bardzo trafne i miło się to czyta.

Moim zdaniem zatrzymaliśmy się na pewnym dobrym poziomie. Jest to wzrost o 33% (z poziomów 21 gr na 28 gr). Wiadomo że każdy chciałby 330% wzrostów, ale jeszcze nie teraz. Ja również nie sprzedaje, a nawet w miarę możliwości finansowych dokupuje.

Pozdrawiam
  • Re: list do akcjonariuszy na stronie IGroup Autor: ~Miodzio [77.112.151.*]
    Tak jak kiedys pisałem.Uważam że całe to porozumienie sie rozsypie i że było tylko przykrywką do czegoś innego.
  • Re: list do akcjonariuszy na stronie IGroup Autor: ~bogaty [81.190.142.*]
    widzę, że stara gwardia powraca .
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.