Zanim wszedł Moska to chciał dodrukować akcje i spłacać kredyt, a tu figa.
Tak prawdę mówiąc te kredyty w ogóle nie były potrzebne, sam tak twierdził w wywiadzie TVN, no ale jak dają to brał, w końcu mógł drukować do woli
Teraz ogłoszona upadłość i kolejny pomysł :
przekształcić nieruchomości zabezpieczone jedną hipoteką na kilka mniejszych i posprzedawać, a za nadwyżkę kasy po spłacie kredytów odkupić akcje synalka po taniości.
A tu kolejna figa, banki mają większy interes.
Panie Moska, patrz na łapy temu skur......... i niech on w końcu odejdzie dla dobra wszystkich.
a i nie wiem kiedy dokupic, dokupiłem lekko po 0,24, a tu juz mamy 0,17 gr( po mału brakuje kasy)... I nie wiem czy to juz czy spadnie 0,10 lub 0,12 ... Tak też może być
taka cena to już likwidacja, moim zdaniem jest spór wew. spółki i ktoś na chama zaniża cenę i przejmuje akcje... spółka nie jest do likwidacji, już nawet jakby pozyskać inwestora to bardziej niż wy**banie jej w kosmos opłaca się sprzedaż. Po prostu. Ale nie oszukujmy się do 60 groszy to tutaj już raczej nigdy nie dojdziemy. ja obstawiam powrót na 30-40 jak będzie info z sądu. baton na 21 stoi od momentu spadku (czy tak wywala grubas?), ktoś specjalnie ustawia je, abyście się ustawiali niżej i co najważniejsze widzieli z lewej pusto z prawej tłok... później już panika którą mamy od 2 dni. Info z banku do przewidzenia. ktoś umiejętnie wykorzystał. Co do uśredniania, to osobiście uważam, że to debilny pomysł, bo ładujesz się w jedną spółkę.
Zobaczcie jak ktoś zbiera całe pakiety akcji, pięknie... to kwestia kilku chwil, żeby z prawej batony zniknęły, pojawiło się info i kurs poszedł do góry. później ci co sprzedali odkupią drożej, bo znów uwierzą w spółkę... ;-)
CZEKAM aż podłączy się jakaś ekipa i zacznie zbierać te akcje sprzed nosa temu debilowi. Wiemy o kogo chodzi.
Teraz to już nie wiem co z tą spółką wydawało mi się że 20gr to wsparcie nie do przebicia tylko że to mi wygląda na celowe zaniżanie a nie wywalanie akcji bo wywalają mali czyli my a co bardziej kumaci zbierają.Jak by wywalali duzi to byłoby dużo wyżej i tam by karmili leszcza.
Dzwoniłem dzisiaj do spółki w sprawie tego co się dzieje z ich akcjami i czy nie zamierzają coś z tym zrobić ale oni są tak wystraszeni KNF-u że żadnej kłamliwej informacji nie podadzą a szkoda bo kurs by ruszył ;-)
Liczą na to że upadłość będzie układowa -czyli zostaje nam czekanie na werdykt sądu- mają czas do 01.12. 2012r
Jedyne co cieszy to zwiększone zainteresowanie spółką bo do niedawna to nawet nie było do kogo pisać.Może wreszcie zainteresuje się jakiś DT z grubszym portfelem i pociągnie to wszystko do przodu- my przecież spadamy już prawie trzy miesiące -no ile można ;-)
Bym zapomniał na 0,18 ustawiony jest baton 166.000 sztuk( to jest na samym końcu zleceń) a na skup było około 100 tyś po 0,17 ale część już się udało zrealizować ciekawe czy kiedy zrealizuje się całe to baton na 0,18 zniknie?
gdyby każdy był taki mądry i mógł idealnie wstrzelić się w dołek to każdy byłby milionerem... na bomi też spadało kilka tygodni temu na 19 groszy. Kupiłem chyba za 20 i wywaliłem o 5 gr wyżej.. można? trzeba tylko mieć jaja żeby takie rzeczy robić. Każdy teraz trzęsie dupą i boi się dotknąć spółki, która kosztuje tak tanio...
Bo to tak działa jak spada to każdy ucieka i (dobrze) ale jeżeli przyjdzie dzień odwrotu a nikt dokładnie nie wie kiedy- to ci co się pozbyli z dużą stratą dalej czekają bo myślą że spadnie a gdy zaczyna rosnąć dalej czekają i boją się wejść a w głowie robi się mętlik i coraz trudniej podjąć decyzję.
Ja obstawiam na jutro wzrostospadki ;) Drodzy Państwo! Bądźmy poważni! Jakie celowe zaniżanie kursu?! Po prostu połowa wartości spółki to tzw. wartości niematerialne i jeśli bank zlicytuje całkiem istotny fragment z tej materialnej części wartości, to będzie to bardzo poważny cios dla spółki, tym bardziej, że prawdopodobnie ze zbycia owych nieruchomości nie uda się pozyskać kwoty wystarczającej do uregulowania zobowiązań... W tej sytuacji taka gwałtowna przecena jest ze wszech miar uzasadniona i zrozumiała.Ja jednak akcji się nie pozbywam choć też i zakupów więcej nie planuję, przynajmniej do 1.02.2013. Pozdrawiam wytrwałych i życzę dużych zysków!