• czy to koniec spadków ? Autor: rudy2010 [83.25.186.*]
    jak myślicie czy to już dno
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: bbt [178.73.13.*]
    Podejrzewam, że będą kiepskie wyniki bo cały czas sypią, takiego kursu nie bylo od kilku lat. Mialem nadzieje, ze juz uporali sie z wysokimi kosztami na tym monoplistycznym rynku tłuszczy, ale sadze, ze nie bo kurs juz by szedl w gore, a on ciagle ustanawia nowe wieloletnie minima. Dziwi mnie ,ze taka spolka, w takiej branzy, gdzie mozna zarabiac krocie co pokazali w poprzednich latach - do tego jeszcze istnieją wysokie bariery wejscia na rynek - konkurencja przejela Elstara i nie ma duzo takich zakladow.
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: ~fala [84.38.86.*]
    akcje były po niżej 5 zł.
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: ~akcjonariusz [83.29.232.*]
    wszystko wskazuje na ciszę przed wystrzałem (nawet zakończona "mała modernizacja" w ich zakładzie w Brzegu).
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: ~pl [79.191.34.*]
    byc może wystrzeli mocno. wiem, ze bardzo duzo w kraju polikwidowali nierentownych punktów przyjęć rzepaku. tylko w moim powiecie zlikwidowali 2 punkty a to moze oznaczać dla firmy bardzo duze oszczędności. III kwartał powinien pokazać juz pozytywne skutki reform. zakłady tłuszczowe wa-wa Praga tez zostały zamknięte
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: rudy2010 [83.25.189.*]
    mam nadzieje,że dzisiejsze minimum te 23 zł to było to dno
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: bbt [178.73.13.*]
    Poziomy na których się znajdowlaiśmy ok 26 zł były mocnym wsparciem, ale teraz juz je nagielismy. Niestety nie ma gwarancji, ze nie pojdziemy nizej - duzo w mojej opinii bedzie zalezalo od srodowych wynikow. Jak bedą dosc dobra bedzie rakieta w gore, a jak nadal lipa to rakieta poleci w dol. Mimo, ze firma jest dobra to nie oznacza,ze nie moze staniec do 6 zł (przypadek KGHM po 21 zł w 2008). Zachowanie rynku nie zawsze jest racjonalne.
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: ~pl [83.6.153.*]
    ale masz porownanie KGHM i Kruszwica. Miedzi do garnka nie wsadzisz tylko musi byc olej i to co dzien.
    W czasie kryzysu najwięcej dadzą zarobić spółki rolno- spożywcze takie jak Kruszwica.
    Fundusze OFE zaniżyli kurs Kruszwicy ale na koniec IV kwartału 2012 podbija kurs mocno do góry aby wykazać dodatnią stopę zwrotu. Po tak mocnej reformie jaką przeprowadziła Kruszwica zysk w 2013 r. może byc powyżej 200mil. zł
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: ~rex [83.7.228.*]
    Pracowalem w Brzegu 30 lat - kruszwica przyjeła zloty kasek,dzieki złej polityce Kwasniewskiego milera - umorzył jankesom 200 000 zł a buchowiecki nie umial przejac firme - wykonczył ale nie kupil - przeliczyl sie ,firme warto juz powoli skupowac
  • Re: czy to koniec spadków ? Autor: ~rex [83.7.228.*]
    5 zl zapomnij ,wtedy był 1 zakld Kruszwica ,dzisiaj to 4 zakłady ,cos dodac
[x]
KRUSZWICA 0,30% 66,00 2021-02-26 16:11:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.