Pięknie? Nie powiedziałbym - puszczenie kolejnych 5 baniek dla kogoś z krewnych i znajomych to kop w dupę dla nas. Plus taki, że tym samym wyczerpują możliwość drukowania akcji, którą im w ciemno daliśmy przy żenująco niskim sprzeciwie kilkuset tysięcy głosów...
... do czasu, kiedy wielu z nich ma 10x więcej akcji niż Ty / My, upadłości nie bedzie. Bedzie tylko gnojenie kursu, aby się obłowić po nominale. Dzisiejsza informacja to realizacja tego własnie scenariusza. Pora abys to tez zauważył. Nie bądź zakładnikiem posiadanych akcji.
"Ktos kto sie boi, juz przegtrał".
Pozrdawiam
Gerg
mylisz sie , nie ma zadnej spiskowej teorii , nie ma chetnych do objecia akcji , a jesli ktos to zrobi to tylko sie cieszmy z tego ,
kto broni tobie objac?
a jesli ktos ma duzo akcji np barczyk to myslisz ze z nami pogrywa , nie , on tez chce uratowac swoja kase,
zachowujesz sie jak pies ogrodnika , nie dam a sam strace , a ja , zgadzam sie z zarzadem , niech robi emisje bo wtedy byc moze cos odzyskam,a ten co wylozy pieniadz to bedzie dla mnie guru
misiu za blisko jestes pana z RN dlatego usprawiedliwiasz uklad. Odpowiedz sobie kiedy latwiej znalezc nabywce akcji, wtedy, kiedy firma sprzedaje, czy wtedy, kiedy olewa sobie kupcow. Jestes inteligentny, wiec nie udawaj, ze nie rozumiesz. Sprzedazy nie ma akurat teraz, bo zawyzylaby kurs, i towarzystwo nie objeloby akcji po nominale. Jesli jest tak jak Ty twierdzisz, i nie ma zadnego ukladu, to oznacza ze zapytania klientow nigdy nie doczekaja sie realizacji, bo to gowno a nie technologia....., i wydmuszka a nie firma. Ale skoro uwazamy, ze technologia jest wiele warta a klienci sa, to odpowiedz logicznie, dlaczego firma juz teraz nie realizuje zamowien? Na co czeka? Na Mikolaja? Misiu nie udawaj. A dlaczego nie kupuje, bo i po co skoro te transakcje moga zostac uznane za niewazne...
Gerg, widzę ze nie tracisz wiary ("sprzedaży nie ma akurat teraz..."). A kiedy ta sprzedaż była? Co najwyzej jakieś ochłapy. Nic dużego nie wyszło, a nawet jeśli wyszło to tylko na papierze. Co bardziej przytomni dawno zauważyli, ze ta technologia - choć dobra w teorii - w praktyce nie ma wzięcia. I tyle. Dla mnie ta spółka jest nauczką, zeby nigdy zbytnio nie ufac w cos nowego, niesprawdzonego a przede wszystkim nie przywiazywać się do papiera. Wiekszość juz wywalilem, jakieś resztki jeszcze mam bo technicznie papier wyje i kwiczy o wzrosty, Głupio byłoby po tylu latach nie mieć nic, gdyby jakimś cudem coś z tego jednak wyszło.
Pozdrawiam i zyczę tego, abym sie mylił.
Dnia 2012-11-02 o godz. 14:13 ~mis 12 napisał(a):
> to pochwal sie , moze tym razem cos bardzej z sensem , dzis
> wszystkie opinie sa dobre
Misiu nie odpowiedziałeś na moje wczesniejsze pytania a one maja związek z dniem dzisiejszym.
1) kiedy łatwiej i drożej można uplasować emisję?
a) gdy jest sprzedaż urządzeń,
b) gdy jest olewanie klientów.
Misiu nie olewaj forumowicza Gerga. No nie ładnie Panie J.
Było z sensem? ;)
nie wiem o co chodzi , odpowiedzi na te pytania sa oczywiste , i jaki maja zwiazek? chyba ze dla kogos kto wszedzie wietrzy podstep ,
jestes juz tu tak dlugo to lepiej na powaznie pomysl jak mozemy skorzystac z jakiejs twojej wiedzy by nie umoczyc ,
reszta malo zrozumiala
nie tzrba zadnych trikow. Wystarczy, ze firma sprzeda to, o co pytaja klienci, o ktorych firma od dawna wie. Dwa dni temy klient mnie pyta, i jak tam? .... A aton milczy. Jak sprzeda... Wtedy nikt nie umoczy.
baju baju , zaczynam tez Ciebie postrzegac jak moj kolega z rady , czyli jako goscia ktory bajki pisze , a myslalem inaczej , teraz kiedy spolka ma problemy powiedz ze masz kogos kto obejmie np za 1ml akcje a wtedy sie poklonie i to chetnie
misiu albo jestes wprowadzany w blad, albo jests tuba osob uzasadniajacych emisje za gowniana stawke. Pamietaj, wiem kim jestes. Jak bedzie tzeba wezwe Cie na swiadka Panie J.
nawet, jesli troche zartuje wzgledem Ciebie, bo przadny z ciebie chlop, , to to co robie w sprawie firmy robilem dla jej rozwoju i osob, ktore tej firmie troche tez mnie zaufaly. Fima musi uwazac czy nie dziala na szkode akcjonariuszy. A RN to nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji ani towarzystwo plotkarskie o Geru, ozmnajmiajace telefonicznie i w ten spsob manipulujace kursem. wiesz doskonale co mam na mysli. OK dajmy na luz, bo pora na piwko. Klienci sa naprawde. Tylko maja oczekiwania. To nic dziwnego. Gerg
Dnia 2012-11-02 o godz. 23:35 ~mis 12 napisał(a):
> no dobrze trzeba isc spac, ale ja naprawde mysle ze jak
> bys sie postaral iprzestal koloryzowac to bylbys dla spolki
> , bardzo dobym kontaktem
pozyjemy, zobaczymy, tresc zapytan jest zawsze czarna na białym.
Misiu, jeśli pewne osoby są w RN, spiskowa teoria jest jak najbardziej uzasadniona - przykład - każda następna emisja po tej za 1,65 miała być o 25 % droższa i co? Kurs zbity przed ogłoszeniem emisji do poziomu 1 zł to też oczywiście przypadek?
Mam nadzieję, ze do tej emisji nie dojdzie - a sam fakt, że się ją ogłasza potwierdza tylko, że spółka jeszcze nie stoi nad grobem, gdyby było inaczej, chętni na tanie akcje w większych pakietach po 1 zł nie ryzykowaliby przecież swoich pieniędzy.
rynek, spolka chyli sie ku upadkowi i tyle , ciota z zarzadu sypie jakby mial mozliowsci to walilby pkc, niestety spolka na straconej pozycji przez tyle czasu nie umiala wykorzustac innowacyjnej technologii, obecnie zyje tylko i wylacznie z emisji, zarzad calkowicie niekometenty i tyle
kurs podciagniety i sypanie z wyzszego poziomu
nowa emisja za emisja i to wszystko co potrafia robic
ciekawe kiedy info od sypiacego, ktory nie ma odwagi sie podpisac
czekam na kolejne info o sprzedazy, tylko coraz trudniej oddac towar no chyba ze za 60-70 gr