Prawdopodobnie to oni Global VC sp. z o.o pozbyli się akcji analogia tak jak w przypadku firmy Digate, pozbyli się akcji kurs poszybował w dół a teraz od kilku dni na Digaste są wzrosty proporcjonalne do spadków na Opennet. Do przemyślenia.
Panowie, przecież tu jest bezpodstawna panika. Zobaczcie sobie najpierw które akcje są w ogóle dopuszczone do obrotu. Jest ich niewiele. Pewnie ten członek RN co zrezygnował to się wysypał. Tuta płynnosc była zawsze zerowa, no to też kurs zjechał. Walnął 60 tyś akcji, a reszta obrotu juz zrobili panikarze.
Na marginesie, koleś twierdzi że mu nie udostepniono informacji.... zapomniał chyba że RN działa kolegialnie i Zarząd nie ujawnia informacji pojedynczym czonkom RN. W mojej ocenie zwykły konflikt personalny, a facet chciał sprzedac akcje bez komunikatu i tyle. Nie doszukiwałbym się bankructw. Przecież akcje zarządu nie są nawet wprowadzone na NC. Sami się zastanówcie, czy jakby spółka miała rzeczywisie upaśc, to czemu nikt z głównych akcjonariuszy nie wprowadził swoich akcji do obrotu.
Ja czekam na ewentualny komunikat ze spółki. Jeżeli się pojawi, to kurs szybko odbije.
Jak tylko zobaczyłem co oni zrobili z emisji wywaliłem - mimo sporej straty ... spółka nabyła za 7 mln, które pozyskała z emisji 1 mln akcji, udziały w innej spółce. CO to za spółka? Spółka założona kilka miesięcy temu z kapitałem 150.000 PLN w tym większość wniesiona aportem (domyślam się ze udziałami innej spółki albo jakąś zorganizowaną częścią przedsiębiorstwa), czyli ktoś nabył 1 mln akcji w zamian za spółkę z kapitałem 150.000 PLN co oznacza, że nabył akcje nowej emisji po 0,15 PLN (pietnaście groszy). Sypiąc na tych poziomach jest cały czas zarobiony i to sporo ...
Jeżeli wyceniac spółkę po jej kapitale zakładowym, ale czy to rozsądne? Nikt naprawde nie wie co jest w tej spółce. Ale jeżli jest warta 150 tyś to zarząd będzie się musiał z tego tłumaczyc przed biegłym.
Jutro max w piątek będzie wiadomo co kaman, powiem tak większego przekrętu nie widziałem nawet patro że swoimi spółeczkami to się chowa. No chyba że to on macza w tym palce. A tak na poważnie to sam już nie wiem co mam o tym myśleć, jakieś propozycje??? Bo wtopę to mam naprawdę porządną i chyba mi tylko pozostaje uśrednianie.
Mam tylko nadzieję, że jutro odwrót. A co jest najgorsze? Że ciężko podnieść później taką spółkę. Nie wiem co robić. Brałem trochę wczoraj i dzisiaj na razie średnia 0,81gr. Ale patrząc na dzisiejszy kurs to potrzebuję 25%, aby wyjść na zero. A wczoraj myślałem, że już niezła promocja się zrobiła.
Pytanie co jutro. Bo jak będzie kolejne -30% to, czy uśredniać, czy już zostawić i czekać na lepsze czasy? Sam nie wiem. Korci jeszcze dobrać, bo w końcu musi odbić, ale giełda jest nieobliczalna.
Zastanawia mnie jeszcze KNF i GPW. Czy do nich skargi nie złożyć. Ale to chyba ch... da. Bo tak na prawdę bez żadnej informacji kurs w przeciągu tyg zleciał 85%. To nie jest normalne. Z 5zł na 64gr. A może być jeszcze niżej. A do tego nabyli spółkę.
A ktoś jak pojechał tyd temu na wakacje? To ale się zdziwi. Nawet stop lost mógł mu nie pomóc, bo kurs był otwierany z lukami i od razu lądował na dolnych widłach, czyli po 30-35% niżej.
Ogólnie jestem wqrwiony, bo ile to może jeszcze lecieć w dół?i kiedy się to skończy. Dużo ludzi wisi na hakach po 70gr i 1zł.
Panowie mowicie ze to najwiekszy przekret, ale ja sie nie moge zgodzic. Pamietacie Infinity ktore potem zmienilo nazwe na Greentech? Spolka Tymochowicza (chyba nie musze mowic kto to), ktora zostala wprowadzana na NC tylko po to by oskubac drobnych z kasy. Kurs na otwarciu w debiucie ok. 3zl, po czym wywalanie na maxa przez wiele dni z rzedu i codziennie dolne widly. w kilka dni z 3zl zrobilo sie kilka groszy. sam bralem w promocji po 90gr. (czysto spekulacyjnie), by sprzedac kilkanascie dni temu po 1gr. gdzie byla KNF??! nie kiwnela wtedy nawet palcem a teraz postanowila wycofac spolke z obrotu. czyli drobni dostali po dupie kolejny raz bo zostali z niczym. czy ktos z winnych beknal za ten przekret? odpowiedzcie sobie sami.
A najlepsze, że nie ma żadnego infa o zmianie stanu posiadania akcji. Dla mnie, jeżeli spółka spada 50% bez żadnego info, powinna z automatu być blokowana, żeby takie cwaniaczki jak Patro i jemu podobni nie mogli wyjść z akcji. Bo tak jak piszesz, po dupie dostaje ulica, a Ci się cieszą i wprowadzają kolejne gó.... na NC i GPW.
Bo rozumiem, jak byłby wniosek o upadłość, ale tak to jakaś masakra.
Czekamy co dalej.
A dobieracie w razie czego, jak będzie kolejny spadek?
AKcji wprowadzonych do obrotu jest tylko 600 tyś i nawet gdyby wszytkie zostały sprzedane to przecież już to zostało zebrane. Teraz juz handluja panikarze z innymi panikarzami.
wy sie tutaj zastanawiacie kto sypie a ja pytam kto odbiera-bo na pewno nie jest to sama drobnica a w arkuszu tego nie ma....mi to przypomina trochę C2A...
p.s
nc i ogólnie GPW to nie kosmos -próżni nie ma..
Drogi Fafiku. Masz dobrą lekcję czego nie należy robić na giełdzie - łapać spadającego noża. A tak właśnie zachowywały się akcje OPE przez ostatnie dni. Nigdy nie próbuj przewidywać, że cena sięgnęła dna, dopóki nie wyrysuje się na wykresie wyraźny sygnał. Zakup jest sensowny pod koniec takiej sesji jak dzisiaj. Klasyka mówi, że powinno czekać się na potwierdzenie do następnej sesji, ale kupując dzisiaj nawet jeszcze przed zamknięciem ryzyko strat minimalizujemy w bardzo dużym stopniu. A szansa na godziwy zarobek jest ogromna. Nie to, żebym się mądrzył, ale to taka dobra rada.
scenariusz taki sam jak wczoraj....zastanawia mnie fakt czemu ktoś tak perwersyjnie wywala....mogłby to bez problemu zrobić na wyższych poziomach za większą kase. Przy odpowiednim manipulowaniu kursem chętni by się napewno znaleźłi
OPEN-NET SA rezygnacja członka rady nadzorczej
Raport Bieżący nr 29/2012
Zarząd Open-Net S.A ("Spółka", "Emitent") informuje, że do Spółki wpłynęła informacja o rezygnacji Pana Andrzeja Głowacza z funkcji pełnionej w Radzie Nadzorczej Open-Net S.A. Jako powód rezygnacji Pan Andrzej Głowacz podał brak informacji dotyczących funkcjonowania firmy.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 11 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Sytemu Obrotu - "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect"
Więcej na: http://biznes.pap.pl i http://biznes.pap.pl/espi
kom ebi zdz
Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 23.10.2012 12:45
Głowacz się obraził i wyszedł miał pakiet 62,5 tys
Prawda jest taka, że spółka po 80 groszy to kapitalizacja 2 mln zł, ktoś się mocno rozpędził w dół sprzedając, prawdopodobnie przymuszony kredytem lub inną potrzebą a kto był choć trochę mądry to kupował, moim skromnym zdaniem sytuacja teraz się odwróci o 180 stopni i jutro będą widły ale do góry i nie jest to chciejstwo tylko paier od strony technicznej i fundamentalnej jest totalnie wysprzedany, to rzadka okazja do zarobku.