To co tu sie stali sie w glowie nie.miesci .... niech ktos mi wytlumaczy jedna rzecz!
Wartosc ksiegowa akcji nie tak dawno niala wartosc -30 groszy a kurs urosl prawie do 40 groszy !!! Teraz kiedy jestesmy na plusie w wargosci ksiegowej to kurs spadl do tej wartosci :/
Najgorsze jest ze tacy oszusci moga tak wyciagac bezkarnie pieniadze z gpw !!
Trochę się chłopaku spóźniłeś z tym wróżeniem z fusów, gdyż przed Tobą wielu próbowało, a kurs hm...... jak zaczarowany szedł w dół. Raczej nikłe szanse, że kogoś przekonasz. Większość z nas (tak sądze) zanim uwierzy, to przynajmniej rok oczy będzie przecierać z niedowierzaniem, czy oby na pewno jest to to stabilna, długoterminowa tendencja wzrostowa, czy kolejne dymanie. Chcociaż nie wiem, czy spółka kiedykolwiek już zyska zaufanie inwestorów. Pozostała częśc wywali na pierwszej podbitce i nie interesuje ich kondycja i perspektywy tego śmiecia, tylko czekają na pierwszą możliwość do wyjścia i jakiś popyt, aby gówno zutylizować. A jeśli tego nie rozumiesz, to współczuje. Proponuję okres stagnacji wykorzystać na naukę. Przynajmniej za jakiś czas będziesz mógł powiedzieć, że drogą szkołe miałeś.
Jezeli jestes za kogo sie podajesz .......to zycze ci spaslaku tyle kasy ile zapragniesz . }}}}}}}}}}}.......tylko zebys na nią patrzył swoimi zachłanymi slepiami a nie mogł jej wydawac
Zauważyliście że spaślak od roku się nie wypowiada w kwestii tej podrobionej spółki zwanej kiedyś Pronoxem, który miał być Holdingiem Luksusowym jak to zapowiadał w TVNCNBC Rum, EsotiQ itp. itd.
Ktoś mu musi dać nauczkę! Teraz pewno chcą zrobić resplit s.z.m.a.c.i.a.r.z.e.
I dalej sypać w nieskończoność. Kto na to pozwala.
Ale pan rzecznik zapowiadał że przygotowują symulację tzw. program naprawczy, który chcą przedstawić GPW ("wzrostu wartości wartości dla akcjonariuszy ") w celu przeniesienia na ciągłe. Wcześniej mówił, że nie chcą resplitu, gdyż on kosztuje.
Podpowiem: na stronie firmowej jest podany numer telefonu i proszę zapytać o rzecznika. Jego zadaniem jest kontakt z rynkiem, gpw i innymi podmiotami ;)
do krola jest telefon podany, odbiera jego sekretarka i umawia na godzine. jaki problem cieniasy? powiem tyle osobiscie z nim rozmawiałem przez telefon oczywiście po wcześniejszym umówieniu i powiem tak, jest arogancki i ma w dupie akcjonariusza. Tu dobrze nie bedzie. kapa na całej lini. Krol zwala na kryzys i trudności z finansowaniem. przejęć na razie nie będzie.
Ja rozmawialem z jego matką i powiedziala mi ze mu ojciec do wanny wchodzil i teraz przez to jest taki aspoleczny.
A tak na serio to wy juz mowicie o finansowaniach o wplywach z biznesu a tu nie jest jeszcze do konca formalnie wykonany uklad....
Dopiero jak zostana wprowadzone akcje serii " u" to sad wyda pisemnie papier o wykonaniu ukladu i wtedy dopiero bedzie mozna zaczac mowic o biznesie...ktory jest tak ukrywany (z jego braku?) ...moze wroci do esotiq...tam w liscie bylo napisane ze dopiero po wyjsciu z upadlosci sie zacznie to dziac a jak narazie to my jeszcze czekamy!! ...chyba ze zostanie przy metalu i drewnie :/ ...trzeba czekac
14 listopada beda.podane wyniki za 3 kwwrtal moze przy tej okazji uchyla jakis rabek tajemnicy !
"Ja bym sie zapytal kiedy zlozyli wniosek do kdpw o rejestrqcje i przydzielenie emisji akcji "u" "
wniosek złożyli już dawno potem kdpw miało taki kaprys i przekierowało ich do knf-u o ich zgodę, po czym knf oświadczył że jego to nie dotyczy to było ok 3-4tyg temu.
Nastepstwem tego było info pamiętne które wprowadziło niepokój na forum. Wnieśli o zmianę zapisu i otrzymali pozytywną odpowiedz....
"Dlaczego krol klamal mowiac ze przedstawi nowa wizje regnona pod koniec III kwartalu
i dlaczego od roku milczy !!! "
Powiedział że on jest rzecznikiem i nie leży w jego kompetencjach domniemywanie czytaj komentowanie wypowiedzi prezesa/zarządu jeśli nie zostało mu to zadane ("twierdzi że nie wie ale że spółka działa operacyjnie i to w sposób rentowny - cokolwiek to znaczy")
"Kiedy mozemy sie.spodziewac ze cos zacznie sie dziac." ... hahah to samo zadałem odp jw
"dlaczego pozbyli sie tyle akcji regnona skoro szykuja tak piekna przyszlosc!!" on tego nie może komentować i nie wie kto to Grendysa
Zapytałem kiedy w końcu info potwierdzające z Sądu ma być - odpowiedział że nie wie i nie wie czemu to tak długo trwa, ale "jest przekonany" że będzie pozytywne bo wykonali warunki układu. A i że niby emisja nie należała do warunków układu niby.???
Zapytałem o jednolite - odp: gpw postanowila ponieważ zmiana o 1gr była za dużą zmianą %. Twierdzi że do końca tygodnia przygotują "program naprawczy" wzrostu wartości dla akcjonariuszy i przekażą to GPW w celu warunkowego przeniesienia na ciągłe notowania. Zastanawiają się czy uwzględnić działalność operacyjną czy tylko warunki "techniczne" ot tyle
rozmowa z rzecznikiem Sł N.
Tak ale mieli niezwlocznie zarejestrowac emisje u ....taka procedura trwa 2 tygodnie wiec jiz powinnien byc komunikqt z kdpw...
a jezeli przeczytasz warunki wyonania ukladu to wlasnie jednym z nich jest emisja u ...a co z tego ze oni sobie powiedzieli ze bedzie skoro nie maja na nia narazie pozwolenia z kdpw a wydaje mi sie ze inaczej sad noe wyda pozytywnego zakonczenia wykonania ukladu...juz mijaja 4 miesiace od niby wyslania wniosku do sadu to dlaczego jeszcze nic nie wiemy ?
Jezeli on noe zna grendysy to tym bardziej swiadczy ze tych akcji w oczach zarzadu nie oplaca sie jak narazie posiadac ??
No zastanawiające jest tylko dlaczego tłuścioch nie wypowiedział się od roku w kontekście tej spółki po tym jak nie zrealizował praktycznie żadnej złożonej zapowiedzi zmian - pomijając emisje....
No i nie posiada żadnych akcji....