Alez prosze uprzejmie ,staram sie tylko wiarygodnymi informacjami uswiadomic innym ze spolka ma olbrzymi potencjal rozwoju na arenie miedzynarodowej i spekulowanie tutaj nie ma najmniejszego sensu.
Od ca.10-ciu miesiecy znajdujemy sie w konsolidacji 22-27 , im dluzej bedzie ona trwala
tym silniejsze bedzie wybicie.
Pamietajmy ze tu jest tylko 3107000 akcji i kombinatorzy kiedys zostana na zawsze odcieci od akcji.
pzdr.dla myslacych podobnie.
Prezes dodał, że Fasing planuje również rozwijać swoją działalność deweloperską w oparciu o spółkę zależną MOJ.
"Z innych +nowości+ to w ramach naszej spółki zależnej MOJ planujemy również realizować działalność deweloperską. Ale na niewielką skalę - spółka dysponuje 13 ha terenów w Katowicach i tam zamierzamy wybudować osiedle domków jednorodzinnych" - powiedział.
Pewnie chodzi o dywersyfikację i zagospodarowanie wolnych aktywów MOJ-a. Tu trochę szczegółów:
http://www.moj.com.pl/pl/aktualnosci/moj-rozpocznie-budowe-osiedla-z-400-mieszkaniami.html
Jeśli zrobią to z głową (a tak wynika z wywiadu) to wydaje się że mogą na tym zarobić.
Pzdr
ale po co....jest w holdingu spółka budowlana... co do samej deweloperki to będzie 2 z 3 nóg dla MOJa....zawsze lepiej mieć alternatywę i dodatkowe źródło dochodu....jeśli mnie pamięć nie myli (niech ktoś mnie poprawi) to za grunt zapłaciłi ok 60- 80 zł/m2... patrząc na oferty w tamtych okolicach pewnie od ręki by z 150-200 zł dostali.... jednak lepiej przy taniejących materiałach i taniejących usługach budowlanych z m2 zarobić 500 zł a nie 80 zł....
"Moj to przedsiębiorstwo działające w branży elektromaszynowej. Oferuje szeroki asortyment sprzęgieł przemysłowych, wiertarek, kotwiarek oraz urządzeń techniki napędowej. "
Widzisz tu gdzies deweloperke, uprawe zyta czy sprzedaz precelkow?
Nie?
No wlasnie, to moze niech spolki technologiczne sie zajma rozwojem technologii, a deweloperzy deweloperka, bo inaczej to normalnych krajow nigdy nie dogonimy....
jednak od razu przebiliśmy 27 zł i jest przyspieszenie. Jam Ci to poprowadził wybicie potem poszło jak mur berliński. Technicy wiedzą kiedy dobierać. Dojście do historycznego szczytu będzie szybciej niż zakładałem.
Nie tak , szybko jak ci się wydaje, opór jest b. silny na 29-30 wynikający z :
1) 3-letni max - 29-30 zł
2) walor dotarł /dociera/ do górnego ograniczenia lekkiego kanału wzrostowego, rozpoczętego tym roku, właśnie w tych granicach
łatwiej pójdzie niż myślisz .....z korektami po drodze tak jak piszesz .Czekamy na ujawnienie się nowego akcjonariusza( y ) > 5 % Dzisiejsze pakieciki też cięższe od normy.
papier mocno przegrzany ale w mocnych trendach RSI moze sie utrzymywac w rejonach wykupienia przez dlugi czas. mysle jednak ze przyszedl czas na korekte. niektorzy chca zrealizowac zyski a wymiana akcjonariatu jest potrzebna