• KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: maciek. [84.203.37.*]
    Witam

sygnał reanimował mr. Bull_Eye

obecna pozycja S2401
    odwrócić na L, gdy kurs wzrośnie od otwarcia o 15pkt

zysk/strata systemu po reaktywacji z uwzględnieniem 2pkt przy każdorazowym odwróceniu: -101pkt

***podawane sygnały są w charakterze ciekawostki, nie są rekomendacją!!!***
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~Rudy [178.56.27.*]
    Witam w pieknym nowym miejscu! Powodzenia
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: zosia3005 [87.205.211.*]
    Dzień dobry :-)
    Również się cieszę z naszej nowej zakładki .
    Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia :-)
  • KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~vi [91.222.127.*]
    Witam.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: maciek. [84.203.37.*]
    myślę, że teraz, gdy już jest zakładka FW20, niekoniecznie to ja muszę zakładać wątki, ważne, aby nagłówek był w podobnej formie i będzie git.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ostry- [79.191.4.*]
    Witam i ja.
    Maciek - ale Ty się dobrze sprawdzasz w tej roli.
    Już nawet na forum popularne jest określenie - kontraktowcy Maćka.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: maciek. [84.203.37.*]
    ja nie mam nic przeciwko, ale jeżeli ktoś będzie pierwszy, to powinien otworzyć wątek, nie czekając na mnie, chodzi tylko o nagłówek, aby wyróżniał się w tłumie.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~ckakme [83.20.240.*]
    witam czyli jak tu trafic ? bankier-forum-? i co dalej?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: bull_eye [87.222.95.*]
    bankier -> forum -> giełda -> dotyczące spółki i wybierasz FW20

lub dodajesz sobie zakładkę do ulubionych
    https://www.bankier.pl/forum/forum_o_fw20,6,21,10000001303.html
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~DrW [194.237.142.*]
    Witam na nowych dywanach :) Miłe uczucie i entuzjazm u wszystkich jakby większy.

Dzisiaj ostatni dzień na PAKuszenie, więc wkrótce obierzemy kierunek.
  • Zabawne Autor: ostry- [79.191.4.*]
    Ipopema podniosła rekomendację dla KGHM do "trzymaj", cenę docelową do 172,3 zł
    PAP - Biznes
    19 Paź 2012, 9:22

19.10. Warszawa (PAP/Bloomberg) - Analitycy Ipopemy podwyższyli rekomendację dla KGHM do "trzymaj" ze "sprzedaj", a cenę docelową jednej akcji tej spółki do 172,3 zł z 90,6 zł wcześniej.
    Na otwarciu piątkowej sesji kurs miedziowego koncernu wyniósł 167,80 zł.

Zdaniem analityków Ipopema, KGHM jest spółką generującą niskie koszty i z perspektywami wzrostu. W ich ocenie, powody do 50-60-proc. dyskonta w stosunku do spółek porównawczych wydają się coraz mniej uzasadnione. (PAP)

jow/ asa/

Dzień dobry :) Tak jakby inaczej tu było, tak ładniej ;-)
    Trzasnąłeś szelkami ?
    I szelkami i obcasami ;) Kurde chyba na dobre utknęliśmy w tej konsoli... Pan KK podał dzisiaj cytuję: "Na światowych rynkach akcji wciąż utrzymują się bardzo dobre nastroje S&P500 utrzymuje się w zasięgu wrześniowego szczytu hossy i do rekordu wszech czasów z października 2007 roku brakuje mu nieco ponad 7%. Tymczasem WIG20 od miesiąca boksuje się z poziomem 2.400 punktów, a do historycznego szczytu dzieli go przeszło 1.500 punktów, czyli 64%."

Gdzie też nam się zadziało te 50 parę procent? Okradli biednego byka :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    Witam na nowym miejscu...
    A przenoszenie panny młodej przez próg było? :-)
    Jest nowe lokum, jest piątek, to jeszcze na parapetówę się skrzykniemy ;)
    Tańce hulanki swawole? :-)
  • KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: zosia3005 [87.205.211.*]
    myslałam , że miedziak zostanie na posterunku do konca , ale cos słabnie ..
    .. chyba zaszkodziła mu ta pozytywna rekomendacja o której pisze @ostry powyżej
    Ano, czas chyba chyłkiem się wycofać.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: vulture [195.189.89.*]
    Dokładnie wczoraj chciałem dobrać krótkich na miedziaku ale o ironio - padła sieć;( Zosia - powiedz który ty jestes rocznik ? ;) Pytam bo kobiety zajmujące się futures to rzadkość ... tak szczerze ...
    Damy nie pyta się o wiek...
    Jak poszukasz po forum to się dowiesz, bo kiedyś o tym wspomniała.
    @vulture
    Proszę Cię ... :-))

No właśnie .. pytasz kobietę aby podała datę urodzenia na publicznym forum , kiedy wiadomo , że kobiety po 16 roku życia ( czy jakos tak ) tego nie cierpią ... i .. oczekujesz szczerej odpowiedzi ....
    .. ale rzeczywiście i szczerze .. może to rzadkość bo mój rocznik bliżej tych wymierajacych .. a młode dziewczyny mają furę innych , ciekawszych zajęć ... plusem jest .. doświadczenie

Pozdrawiam serdecznie :-))

• Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: vulture [195.189.89.*]
    Nie chciałem być niegrzeczny ;) - po prostu czysta ciekawość, ale skoro jesteś już dojrzałą kobieta to tym bardziej niezwykłe że masz "zdrowie" działać w tej branży ;)

Pozdrowienia!
    Nie odebrałam pytania jako niegrzeczne .. jest OK ..
    .. no i jestem jakoś tak w wieku okreslanym jako średni , więc zdrowie mam a że już się tak nie egzaltuję byle czym , to bardzo w grze na koniach pomaga .. cierpliwość mnie nie "uwiera" a to duża pomoc .. jest tu zresztą wielu graczy starszych ode mnie ...
    .. może jak będę w wieku Warrena Buffetta przegonię go w rankingach na giełdowego gooroo .. jeszcze jest sporo czasu , więc jest i szansa .. tymczasem muszę zarobić na emeryturę .. :-))
  • maciek. : KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 - gratuluję Autor: emeryt_giełdowy [83.24.105.*]
    Konsekwencji i wytrwałości w realizacji celu.
    Ostry - jak tak "profesjonalne" podejście do tematu ma się dobrze.
    Z Ipopemą zabawne jest to, że taka rekomendacja ukazuje się właśnie teraz!!!!!!!!!!
  • Re: maciek. : KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 - gratuluję Autor: maciek. [84.203.37.*]
    Jeżeli komuś należą się podziękowania, to myślę, że Bull_Eye zasłużył najbardziej. To on pierwszy napisał do Bankiera. Ja tu tylko zamiatam :-)
  • W takim razie obu wam gratuluję. Bull_Eye za inicjatywę, Tobie Autor: emeryt_giełdowy [83.24.105.*]
    za sprzątanie.
    Nie wiem jak to jest na kontraktach, ale na WIG20 tydzień wychodzi na zerrrrrro.
  • Re: maciek. : KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 - gratuluję Autor: bull_eye [87.222.95.*]
    Dzięki maciek. ale to nie do końca tak. Myślę, że gratulacje dla nas wszystkich co poparliśmy pomysł i nam się chciało, ci co nie popierali też wykazali się na tyle dyscypliną by pisać pod przez Ciebie codziennie zakładanym wątkiem. To, że Ci się chce codziennie utworzyć wątek, gwarantuje ład i działanie tego forum, bez tego byśmy mieli gąszcz wątków.
    Czy emaile pomogły, może... ja jednak nie dostałem odpowiedzi w stylu: Szanowny panie w odpowiedzi na pańskie maile, postanowiliśmy się przychylić do prośby... Tak więc niewykluczone, że to ład i znaczne ilości postów pod wątkiem każdego dnia, w końcu zwróciły uwagę jakiegoś bystrego administratora i sam z siebie utworzył naszą zakładkę. Tak czy inaczej wszyscy tu obecni, dopięliśmy swego i mamy swoje miejsce. Teraz mam tylko nadzieję, że zacznie przybywać piszących i będzie to działało tak jak chcieliśmy.
  • bull_eye&maciek. : nie nadajecie się na POLITYKÓW. Autor: emeryt_giełdowy [83.6.59.*]
    W polityce jest tak, że sukces ma wielu OJCÓW a porażka ma wiele SIEROT vide Stadion Narodowy i mecz Polska-Anglia
    Widzę, że w tym przypadku sami chcecie, aby sukces miał jak najwięcej ojców.
    Skromność przez was przemawia.

Ale KGHM wykonał swoją robotę. Przez trzy sesje ciągnął w górę, bez najmniejszej korekty i ratował indeksy. Gdyby nie on, to przy zwałce TPSA bylibyśmy ewidentnie niżej. A dzisiaj z kolei może już swoje oddać, gdyż trzymają się inne spółki...
    Znikomość odejścia nie przekreśla scenariusza ataku na opory, choć takie osuwanie zmniejsza jego szanse. Warunek jest taki, że nie powinny się osłabić inne giełdy...
    Dokładnie takiego samego zdania jestem. Przed ewentualnym atakiem na opory muszą w portfelach posiadać wszystkie ważne spółki już po swoich korektach. I dziś przypada czas na KGHM. Jak wszystko będzie zestrojone to wtedy up :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~Krzysztof [93.105.246.*]
    Witam

Od pewnego czasu obserwuję komentarze na tym forum i szczerze jestem pod wrażeniem ich dojrzałości a nawet w pewnych sytuacjach celności.
    Często żartobliwa forma niektórych pozwala mi się uśmiać do łez., co nie umniejsza ich wartości merytorycznej
    Cieszę z kulturalnej formy i wyważenia opinii
    Na rynku kasowym i terminowym operuję od trzech lat

Dziekując pozdrawiam forumowiczów i życzę kontynuacji
    Problemem jest to że gdy inni szli do góry my staliśmy w miejscu , stąd efekt jest taki jaki jest - jesteśmy z niczym.
    Jeżeli teraz zarysuje się jakaś forma korekty na innych rynkach to kto wie gdzie wylądujemy.
    Trochę nam się rozjechała baza. Ciekawe.
    Wypowiedz ostrego skłoniła mnie do pewnej refleksji. Granie na indeksach to jak granie na całym rynku GPW - FW to taka akcja rynku polskiego. Patrzenie na to jak zachowują się inne rynki i domniemanie podążania za nimi nie jest takie oczywiste. Tutaj karty rozdają grubi, którzy nie muszą patrzeć na poszczególne akcje, ale na potencjały rynku - czy to GPW, czy to BUX, USA, CAC itd - patrzy z góry i to w taki sposób, jaki prawdopodobnie dla nas małych nie jest możliwy, bo nie mamy dostępu do danych którymi się kieruje. My rozróźnimy czy w górę pójdzie KGH czy Lotos, a spdanie TPSA. Ktoś (bardziej ktosie) patrzą czy polska, francja pójdą do góry a np usa spadną.
    Takie przemyśłenie...

A może nie odkryłem ameryki i niektórzy z Was grając FW patrzą z poziomu globalnego (dosłownie) na rynki?!
    nie wiem z jakiego poziomu ja patrzę na rynek, ale chyba tak jak piszesz patrzę na wig20 jak na jedną akcję, wiele lat temu usunąłem z tabeli notowań wszystkie spółki, mam tylko indeks i kontrakty. Kiedyś analizowałem ruchy poszczególnych akcji i w sumie mnie to rozpraszało i przeszkadzało grać na kontrakcie. Tak więc interesuje mnie tylko i wyłącznie indeks, a reszta jest dla mnie zbędnym szumem.
    @Krzysztof
    Witamy, dziękujemy za opinię i zapraszamy do dzielenia się swoimi uwagami. Jak sam czytasz, spojrzenia bywają różne, zarówno "techniczne", "na czuja", jak i żartobliwe. Tak więc każde zdanie może wnieść coś nowego.
    Dużego depo życzę... :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~byku [83.71.137.*]
    uuuuuuuuuuuuuu, to już dzisiaj KGHM jest be? Kto sprzedaje, skoro ma być po 200 PLN?
    Wczoraj ktoś się pomylił i podał prawdziwe dane o bezrobociu w US, dzisiaj czosnkowa ABW and Sheriff of NYPD przesłuchują delikwenta.
    hehehe ...
    musieli cos zrobić , bo te wszystkie dobre dane nie pozwalały juz dalej osłabić dolara .. niestety jak widać podanie złych danych również nie poskutkowało i w tym chaosie informacyjnym inwestorzy zaczęli uciekać do gotówki ( dolara ) ... do tego Google się "pomyliły" i podały wyniki w trakcie sesji w USA .. chyba tam u nich ktoś sypie piasek w trybiki tej sprawnej giełdowej machiny .... ?!
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~byku [83.71.137.*]
    No popatrz, a chłopcy mieli tak skromne oczekiwania co do wyników, a tu masz babo placek.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~Rudy [178.42.151.*]
    i pyk małe eL, na to, że wybronią wczorajsze minima :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~Krzysztof [93.105.246.*]
    @Termi

Dzięki za życzenia
    Dwa tygodnie temu wyszedłem z kasowego po ostatnich czterech miesiącach wzrostów (może trochę za wcześnie) i zajmuję pozycję wyczekujacą obawiajac sie większej lub mniejszej korekty ale nie wiem czy sie nie mylę.
    Na terminowym preferuję obrót dzienny z zajmowaniem krótkich pozycji na lokalnych szczytach
  • KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~vi [91.222.127.*]
    ..niby jestem bp - liczę na wyłamanie(?) eu/us 1.30 w przyszłym tyg.
  • LOP Autor: zosia3005 [87.205.211.*]
    stoimy tak sobie w miejscu a tymczasem LOP spadł już o 1000 pozycji ..
  • Re: LOP Autor: ostry- [83.29.11.*]
    Niby spadają janki , ale jakoś specjalnego zaniepokojenia u nas nie widać.
    Ruch spadkowy się wyczerpał ?
  • Re: LOP Autor: bull_eye [87.222.95.*]
    wydaje mi się, że jak co piątek mamy utrudnioną interpretację LOPu. Gdyby to nie był piątek to interpretacja byłaby: spadek kursu wraz ze spadkiem LOP - spokojnie to tylko korekta.
  • Re: LOP Autor: zosia3005 [87.205.211.*]
    LOP ciagle spada więc ruch spadkowy się nie wyczerpał - Byk chce jak najwyżej zamknąć jak najwięcej pozycji .. tak to moim zdaniem wygląda .. ale mogę się mylić ....
  • Re: LOP Autor: bull_eye [87.222.95.*]
    tylko, że szczęśliwy niedźwiedź podkłada swoje pozycje do zamknięcia, wiec teoretycznie nie ma szans na pogłębienie ruchu spadkowego i stąd jego wyczerpywanie. Problem dla byka się zacznie, gdy zatrzyma się proces opadania LOP i następnie zacznie rosnąc wraz ze spadkiem kursu. Tylko dalej uważam, że jest problem z interpretacją ze względu na piątek
    Póki nie będzie jakiegoś sensownego przełamania na duzym wolumenie, to o każdy punkt misie będą musiały ciężko walczyć, bo chęci do spadania nie ma. Taki styl powoduje, że przy byle poprawie inwestycyjnej wystrzelimy w górę jak z procy. Chyba, że jesteśmy świadkami zmiany sentymentu na całym świecie, tylko rynki o tym jeszcze nie wiedzą... :-) Nieprzebite szczyty tym mogą skutkować...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES 19.10.2012 Autor: ~dyletant [46.134.166.*]
    a moja cierpliwość się wyczerpuje jak czytam takie brednie giełdowych znafcuw
[x]
FW20 -0,62% 2 896,00 2025-10-17 17:04:56
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.