• Ciekawostka Autor: novianka [85.222.54.*]
    "Wydaniem 9 października 2012 r. przez Sąd Okręgowy w Warszawie w sprawie prowadzonej pod sygnaturą akt XX GCo 266/12 postanowienia o udzieleniu SPQR S.A. zabezpieczenia roszczenia poprzez zakazanie wykonywania Tadeuszowi Dykiel wszelkich praw z akcji na okaziciela serii A SPQR S.A. o numerach od 000.001 do 1.000.000, w tym zakazanie Tadeuszowi Dykiel zwoływania oraz uczestniczenia - zarówno osobiście jak i przez pełnomocnika - w jakichkolwiek walnych zgromadzeniach SPQR S.A., do momentu prawomocnego rozstrzygnięcia sprawy z powództwa SPQR S.A. o ustalenie, że Tadeusz Dykiel nie jest akcjonariuszem SPQR S.A (przedmiotowe postanowienie jest skuteczne z chwilą jego wydania i nie wymaga doręczenia jakiemukolwiek podmiotowi)."

Całość w raporcie RUNICOM
    http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=38018&ncc_index=&id_tr=1

• Re: Ciekawostka Autor: novianka [85.222.54.*]
    Jest też komunikat NVN w tej kwestii:

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=38021&ncc_index=&id_tr=1
  • Re: Ciekawostka Autor: ~fan [88.156.51.*]
    co to za gierki ?
    Pojęcia nie mam... ktoś coś namieszał, tylko kto i w jakim celu?
  • Re: Ciekawostka Autor: ~ZakapiorB [82.177.198.*]
    Myślę, że kto jak kto, ale raczej bardzo dobrze wie: kto i co namieszał oraz dlaczego to zrobił.
    A dlaczego?
    Strach, że ktoś to chce uporządkować jest tam bardzo duży......
  • Re: Ciekawostka Autor: ~xtrader [156.17.35.*]
    I stawiacie że jak to się zakończy? :)
  • Re: Ciekawostka Autor: ~melka [87.206.21.*]
    BPC na 1 grosz, przeciez to widac, kasy dawno niet. No moze jeszcze podbija raz, ale nie sadze
    wszytkie akcje co maja sa nic nie warte?
    To jaka to ma na dzis wartość księgową ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.209.140.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    A to co maja w papierach innych firm co deklaruja na stronie www?
    mam na mysli BPC
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Adaś Miałczyk [195.128.30.*]
    "Zabezpieczenia roszczenia " - a tak po polsku? Czyli w końcu jest akcjonariuszem czy nie? O co tu chodzi to jakiś wałek z tym przejęciem czy to jego wyruchano na kasę? Od początku czułem że ten papier to śmieć a teraz siedź i płacz... :/
  • Re: Ciekawostka Autor: ~rumak [46.205.63.*]
    To bajecznie proste. Tadek zapakowal kase, kupil pakiet wiekszosciowy i chcial przejac kontrole, a tutaj ... beton! Piotr Ch. (www.pchcapitalsa.com) blokuje transakcje i nie chce oddac sterow w Novianie Tadkowi.
    Ale po co mu stery w Novianie skoro i tak nic nie robił, żeby sytuacja akcjonariuszy, którzy mu zaufali kupując Noviany, jakoś się poprawiła? A przecież to miał być taki udany fundusz...

Szuramy po dnie i na tym dnie już zostaniemy. Chciałabym wierzyć w to całe misternie zaplanowane poprawienie sytuacji przez połączenie z BPC, przejście na rynek regulowany itd., ale jakoś już zaufania nie mam do tego wszystkiego, co się w Spółce naszej dzieje. Po co mu więc taka Spółka, która ma gigantyczną stratę z ubiegłego roku, ogromną ilość akcji i do tego kurs i obroty takie, że szkoda gadać - przecież nic już z nas nie wyciśnie.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~nowy [217.96.37.*]
    Sterów nie chce oddać z dwóch powodów:
    1. Z Noviana i BPC jeszcze można coś wyciągnąc ( oczywiście nie dla akcjonariuszy) i lepiej to robić na spokojnie, żeby ktoś się nie przyczepił.
    2. Jak spółkę bada prokurator to lepiej mieć w niej swojego prezesa.
    Może kupmy w sklepie sportowym wszyscy argumenty i pójdzmy tam razem na "negocjacje" :)
  • Re: Ciekawostka Autor: ~maciej [89.74.9.*]
    Chmiel jakby liczyc wczesniejsze biznesy uwalil jakies 300 mln zl. Raz, ze na tamtej bessie poplynal na 95 % kapitalu, dwa, ze ma sprawy stare jeszcze o gymnasion, cos na zasadzie wgi i przez zapomnienie moze mu to ujdzie na sucho. Choc z tgo co sie orientuje, grupa z Ursynowa caly czas dochodzi roszczen. W koncu zrozumcie, ze to nie jest zaden businesmann, a nieco wiekszy hochsztapler. Z novianem raczej sie nie wywinie, ba jak wyjdzie, ze przelew z cypru do szwajcarii mial miejsce to lata za kratkami, a pieniadze przejmie skarb Panstwa i tyle...
    Rok temu pisalem, ze novian bedzie chodzi po 1/3 grosza i bedzie, a czy nizej? z pewnozcia tak
    swego czasu ktoś dobrze zorientowany mi naopowiadał że tu i w BPC duzo kasy mają zaiwestowane grubsze ryby... A tu taka kaszanka
    To samo słyszałam kiedy obejmowałam akcje w subskrypcji prywatnej. Zastanawiam się ile w tym było marketingu, a ile prawdy... i gdzie jest ten cały 'gruby' akcjonariat, bo jakoś na WZ nikogo nie uświadczysz.

Teraz za późno już na refleksje i gdybania - jak jest każdy z nas widzi zaglądając na swój rachunek maklerski.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~ZakapiorB [91.146.206.*]
    Kilka uwag, które "same" się nasuwają:
    1. Chmiel (czy jak go zwał), gdyby chciał coś dobrego zrobić w Novianie (i nie tylko) sam zasiadłby "za sterami". Ale on woli "z tylnego siedzenia" przez zaufanych "kręcić lody"
    A jest z czego!
    2. Dlatego też ZROBI WSZYSKO, by utrudnić przejęcie władzy przez Porozumienie akcjonariuszy.
    Tu można wiele stracić
    3. Już wcześniej wspominałem, że NOVIANKA wie więcej niż usiłuje nam zasugerować.
    Nie na (za) darmo stara się nam obrzydzić tę spółkę i zniechęcić do niej.
    Chociaż, jak myślę, nie chodzi o nas, chodzi o to by wszyscy wkoło byli święcie przekonani, że oddanie (sprzedanie) akcji nawet po 1gr za 1000szt jest bardzo dobrym interesem.
    A to dopiero zapoczątkuje prawdziwy interes....
    Każdy ma prawo do własnych wniosków. Ja swoje wyciągam na podstawie uczestnictwa w WZ, komunikatów Spółki i własnych obserwacji tej zagmatwanej sytuacji.

Zwyczajnie przestałam wierzyć, że jakoś z tej inwestycji wyjdę w miarę cało. 14:1 przy potencjalnym połączeniu NVN i BPC pozbawiło mnie resztek złudzenia w tej kwestii.

Moje posty nie mają na celu obrzydzenia Spółki - to tylko wyraz rozczarowania sytuacją w jakiej się znaleźliśmy i próba znalezienia tutaj, na forum, wśród innych akcjonariuszy, jakiegoś wytłumaczenia dlaczego tak się stało i co jeszcze może nas czekać. Jeśli ktoś to odbiera inaczej - jego sprawa, jego prawo. Nie oceniam, nie obrażam, nie oskarżam - w końcu jedziemy wszyscy tym samym wózkiem, tylko cenę za przejazd zapłaciliśmy różną.

Reasumując : Może zastanówmy się czy można w tej sytuacji coś zrobić. Na marginesie zastanawiam sie skad im wyszlo to 14:1 ?
  • Re: Ciekawostka Autor: ~maciej [79.187.176.*]
    Są metody do mniej wiecej wycey. Z bpc w niższym stopniu wyparowała kasa niż z NVN, stąd taki przelicznik, ale biorąc pod uwagę trend, lepiej zrobić 20:1 i scalenie na bpc 100:1. Będzie ożna wtedy spokojnie wyjść i zrobić ot np. stratę by obizyć sobie podatek. Najgorsze to niemóc sprzedać :)
    Inna ciekawa rzecza jest ze facet ma pakiet wiekszościowy a sąd mu blokuje dostęp do objęcia władzy To jakies wynaturzenie prawa tak samo jak t ze pruszków chodzi po wolności a kobiete z 2 dzieci zamyka sie za 2 tys zł To Państwo nasze to jakaś kpina z uczciwych ludzi..
  • Re: Ciekawostka Autor: ~maciej [79.187.176.*]
    Szkoda pana Tadeusza, że go w to ubrali, niestety, ale ani akcji nie sprzeda, ani pieniędzy nie odzyska. Tej kasy dawno niema. zobacz na blefy typu sky-club - pośrednio silva - tam aga chmielewska już kaske ukryła :) To samo PLJ i da się wyprowadzić kilkaset baniek.Zresztą jakby 2 mld zwinęli to by bylo juz nie ciekawie, a tu w sumie 150 baniek sie rozplynelo, takze nie ma co sie oburzać, won z giełdy i tyle, tymczasem jeszcze na BPC są szanse na jakieś odbicie, ale najpierw nie spadnie na te 3-4 grosze. Tam trzeba po prostu wziąć trochę śmiecia, kto wie czy jednak się nie doszukają wałków i zarząd wdm nie trafi np. za kraty... a firmę przejmie syndyk
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [156.17.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ciekawostka Autor: ~radek [46.205.64.*]
    wdm i Tadek zostali ubrani przez Chmielewskiego w to cale gowno. Tadek moze miec nawet i 60% akcji a Chmielewski kontroli mu nie odda. Bo zostalo jeszcze sporo do wydojenia. Moze warto byloby warto sie skontaktowac z PCH Capital SA i zapytac czy wreszcie cos zaczna robic w BPC i Novianie?
  • Re: Ciekawostka Autor: ~roja [80.51.135.*]
    Przecież wiadomo co będą robic. Wszystkie interesujące aktywa typu Runicom, Emmerson,W.Ch. wyprowadzi, może nawet sprzeda do swoich funduszy. A kasa zostanie "zagospodarowana": wynagrodzenia, usługi doradcze, kupno spółek, których wartośc na koniec roku się zaktualizuje o 75% (przecież mają w tym doświadczenie) :):) Serdecznie współczuję akcjonariuszom Noviana i BPC ale albo z naiwności albo z niewiedzy daliście sie wyrolowac..

Wystarczy poczytac statut SPQR (dostępny w KRS). Po dwukrotnych zmianach w 2010 i 2011, obecnie, żeby odbyło się walne potrzeba 76% akcji.
    T.D. który ma (?) 1.000.000 akcji został skutecznie zablokowany, a że sądy działają wolno obecne zarządy SPQR, Noviana, BPC mają dużo czasu żeby zrobic to co zamierzają
  • Re: Ciekawostka Autor: ~ZakapiorB [91.146.206.*]

Autor: ~radek [46.205.64.*], 2012-10-26 16:11
    wdm i Tadek zostali ubrani przez Chmielewskiego w to cale gowno. Tadek moze miec nawet i 60% akcji a Chmielewski kontroli mu nie odda. Bo zostalo jeszcze sporo do wydojenia. Moze warto byloby warto sie skontaktowac z PCH Capital SA i zapytac czy wreszcie cos zaczna robic w BPC i Novianie?

Re: Ciekawostka

Autor: ~roja [80.51.135.*], 2012-10-26 18:15
    Przecież wiadomo co będą robic. Wszystkie interesujące aktywa typu Runicom, Emmerson,W.Ch. wyprowadzi, może nawet sprzeda do swoich funduszy. A kasa zostanie "zagospodarowana": wynagrodzenia, usługi doradcze, kupno spółek, których wartośc na koniec roku się zaktualizuje o 75% (przecież mają w tym doświadczenie) :):) Serdecznie współczuję akcjonariuszom Noviana i BPC ale albo z naiwności albo z niewiedzy daliście sie wyrolowac..

Wystarczy poczytac statut SPQR (dostępny w KRS). Po dwukrotnych zmianach w 2010 i 2011, obecnie, żeby odbyło się walne potrzeba 76% akcji.
    T.D. który ma (?) 1.000.000 akcji został skutecznie zablokowany, a że sądy działają wolno obecne zarządy SPQR, Noviana, BPC mają dużo czasu żeby zrobic to co zamierzają

Ano właśnie
    Dokładnie o to chodzi
    - udupić kurs
    - wyprowadzić majątek
    - sprzedać za bezcen akcje podstawionym słupom
    - zaktualizować wycenę
    - skasować zysk przy wzroście kursu

I tak dla uzupełnienia:
    T.D posiada bezpośrednio i pośrednio: 719 950 309 akcji, a jeszcze więcej jako porozumienie akcjonariuszy.
    Nic więc dziwnego, że jest nerwówka "w szeregach"
  • Re: Ciekawostka Autor: ~nowy [217.96.37.*]
    Boj idzie o SPQR. Czyli o posiadanie w nim 76%. T.D. pewnie je ma.No ale od czego są prawnicy. Zablokowali chłopu 1 mln akcji i mają ze 2 lata spokoju. jak sąd akcje odblokuje to nie będzie nawet kasy na przeprowadzenie upadłości.

A zarząd i RN w Novianie powołluje SPQR i można mieć 75% akcji Noviana i tak statutu się nie zmieni. Niektórzy potrafią się ustawić
    Na pewno cos mozna zrobić jakby wszyscy sie skrzykneli ja przyznaje cos nie cos tego mam i zawsze służe swoimi akcjami i ew pomoca jeżeli ktoś z głowa na karku zechce im sie dobrać do tyłków (ze srednia ok 1 gr). Pieniądze pieniędzmi ale powoli zaczynają mnie te ścierwo...jady irytować. Ja jestem a Wrocławia.
    Pozdrawiam
  • Re: Ciekawostka Autor: ~jan [198.144.105.*]
    kiedy to wreszcie ruszy do gory?
    Jak się zbieżemy i dobierzemy się im do du...y
  • Re: Ciekawostka Autor: ~fan [88.156.45.*]
    juz są zawieszone notowamia ?
  • Re: Ciekawostka Autor: ~maciek [178.181.58.*]
    Piszcie do Tadka z Rzeszowa (ma drukarnie - w internecie jest namiar do niego). On jest najbardziej zainteresowany aby dobrac sie Chmirlewskiemu do duupy
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Colas [83.10.253.*]
    A gdybyśmy tak się skrzyknęli i wykupili wszystko po 1 groszu?
    Hmmm, najwazniejsze zeby poczuli nasz oddech na plecach bo inaczej robia co chca , a mielibyśmy sprzymierzeńca przecież ( patrz wpis nr 1)
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Yaden [195.117.37.*]
    A może pora zaprzęgnąć media żeby się tym zainteresowały - sądzę że wystarczy e-mail do TVN CNBC żeby na wizji sobie porozmawiali z prezesikami, a nam akcjonariuszom wytłumaczyli co tam się wyprawia.
    Myślę że to dobry pomysł
  • Re: Ciekawostka Autor: ~kamillo [5.173.213.*]
    Dnia 2012-11-06 o godz. 16:22 ~Yaden napisał(a):
    > A może pora zaprzęgnąć media żeby się tym zainteresowały -
    > sądzę że wystarczy e-mail do TVN CNBC żeby na wizji sobie
    > porozmawiali z prezesikami, a nam akcjonariuszom
    > wytłumaczyli co tam się wyprawia.

Wysłałem ze 30-40 razy. W dupie mieli i tyle.
    To jedyna szansa zainteresować media jakie to kręty się odstawia. Najlepiej jak możnaby wskazać kogoś powiązanego z partia polityczną jak z Peowczykami to do prasy typu "Uważam rze" a jak pisorowe to do Wyborczej Wówczas rozgłos gwarantowany!!! A ci CNBS sami sie ty też zainteresują ..:)
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.