• artykuł w parkiecie Autor: ~agent_orange [194.63.135.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/1285984-Niejasne-losy-technologicznego-inkubatora-Internet-Group.html
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~agent_orange [194.63.135.*]
    wygląda na to, że redaktorzy parkietu są takimi samymi poje**mi jak ja... i kilku piszących tutaj o tym śmieciu prawdę. Reszta naganiaczy na tego śmiecia wypie*** nie ubierać ludzi w to gówno.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~a ty co ? [46.204.93.*]
    Nawróceni naganiacze na IGR: WSTAŃCIE! CHODŹMY!

Autor | ~agent_orange [194.63.135.*] 2012-01-26 15:41
    Zobacz wątki dotyczące Internet Group
    Zobacz profil Internet Group .
    Zwracam się do wszystkich naganiaczy - na IGR można się nawrócić: bierzcie dobry przykład z Misia (nawróconego-naganiacza), który miesiącami pluł na spółkę naganiał... a teraz? Kupuje i zachęca do kupna. Jak widać na IGR można się nawrócić.

Jest i będzie was więcej! Nie ma się czego wstydzić, przygarniemy każdego!

Zatem WSTAŃCIE, CHODŹMY!

i na zakupy!
    czym ty się podniecasz? pisałem, że w marcu/kwietniu ochłonąłem z podniety i przejrzałem na oczy. Miałem wtedy w cholerę tego gówna. Do tego momentu naprawdę wierzyłem, debilnie, że ta spółka będzie normalna. Wielki szacunek dla parkietu. Mają syfiastą obsługę, źle zrobioną stronę, mnóstwo błędów w notowaniach itp. ale dziennikarzy i info na poziomie. Gnoją petrola od lat, z patro się śmieją, mam nadzieję, że teraz przyjdzie czas na kolejnych przekrętasów. Na drugim biegunie stoi ten syf PB... gotowy na każde zawołanie puścić opłacone info.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~autor_widmo [89.250.195.*]
    Jeśli w najbliższym czasie dojdzie do ruchów Wojciechowskiego - o których mówi się na mieście, to kurs, bez wzgledu na tresc zaproponowanych uchwał (0,32 pln lub 0,10 pln) - ktore przecież wcale nie musza być przegłosowane, musi pójść do góry!?
    "Doniesienia z rynku są o tyle zaskakujące, że w sierpniu br. w liście do akcjonariuszy Wojciechowski, rezygnując z funkcji prezesa IGroup, dziękował menedżerom DM IDMSA i eFund za to, że pomogli firmie wyjść z upadłości. Już pod koniec września wezwał nowy zarząd IGroup do „zaprzestania rażącego naruszania postanowień porozumienia". W odpowiedzi zarząd wysłał do niego pismo, w którym – jak podał – „wskazał podjęte kroki w celu zaprzestania naruszeń i zaproponował negocjacje". O co chodziło i na czym miały polegać naruszenia – nie udało nam się ustalić.
    Nasi informatorzy wskazują, że obecny prezes IGroup, Bartłomiej Gola, także miałby pierwotnie zostać akcjonariuszem giełdowej firmy i wnieść do niej swoje biznesy. Teraz jednak miałby się wahać. Gola jest współwłaścicielem poznańskiej firmy Speedup Iobator."
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.4.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~a ty co ? [188.146.4.*]
    A pamiętasz jak naganiałeś na kupno PBG ? Dlaczego tu naganiasz na spadki skoro nie masz akcji .
    ostrzegam przed zakupem tego GÓWNA. Artykuł w parkiecie to też ostrzeżenie. Dostęp do informacji ma każdy. Niech sobie przeanalizują nowi, albo potencjalni akcjonariusze wszystkie infa... jak to było procedowane, co się obiecywało, co jest teraz... wnioski napisali mądrzejsi ode mnie w parkiecie. Uważam, że artykuł nie jest puszczony na zamówienie jak 99% tych z PB... wnioski niech każdy wyciąga sam.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~bogaty [81.190.142.*]
    agent nie ma akcji, a wie, że tu będą wzrosty. Niestety - nie ma tu dużej płynności więc nie wiadomo kiedy wchodzić, żeby nie zakisnąć. Dlatego nagania na spadki, żeby kurs za bardzo nie odjechał- żeby nie było, nie widzę w tym nic nagannego- agent nie bierz tego do Siebie, odpowiadam tylko koledze co tu robisz. Pozdrawiam
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~a ty co ? [188.146.1.*]
    To dlaczego karze komuś z tąd wyp*****ć skoro pare miesięcy temu naganiał na zakup. Pewnie za jakiś czas zacznie naganiać na zkup i naganiaczą na spadki napisze wy*****ć. Przebił antonia macierewicza :))))))))))))
    cześć bogaty... Jeśli chcesz wiedzieć gdzie siedzę, to napiszę ci: ekoexport, bomi, energopld... przy czym w chwili obecnej mam akcje tylko ekoexportu... tego gówna nie tknę, bo wolę sobie bomi kupić i mieć większy wolumen i pewność wyskoczenia, niż czekać tutaj na niepewny wzrost. A piję w każdym poście do tego co mówił i planował prezes, do wałków które są tutaj kręcone nie od dziś (kopenhaga przy całym klimacie commedia dell arte jaki kreuje ma jednak rację), do masy naganiaczy na wzrosty :) hehehehe... jak spadło ostatnio do 19 przyznam, myślałem żeby kupić, dzięki bogu kupiłem bomi... sprzedałem za 29 (też myślałem że się wyleszczyłem bo zarobek ok, a poszło na drugi dzień na 35)... tutaj za każym razem jak wywalałem na poziomie 4x, 3x... myślałem, pewnie się wyleszczam ;) no i potem były drastyczne spadki... i nadal są. Dzisiaj przy średniej 4x którą uznawałem w lutym za zajebistą miałbym tutaj kolosalną stratę.

Naganiać nie muszę, bo zasięg tego forum jest mniejszy niż np. publikacja w parkiecie, a treść tej publikacji jest jednoznaczna. Jak ktoś ma wątpliwości, niech kupi "po taniości" i wróci tutaj za pół roku. Co z tego, że w międzyczasie będą drobne podbitki 20% na niewielkich obrotach, jak kurs będzie się obsuwał na 10gr... ? Bo co do kierunku chyba nikt nie ma wątpliwości. Na regnonie też do czasu emisji kurs stał w miejscu po czym z 9 groszy zjechał na 4. Trzeba więcej? Potrzymają was na poziomie 19-21 żebyście się oswoili z myślą o emisji, jak zaczniecie sobie racjonalizować, co jest naturalnym mechanizmem obronnym, to przy spadkach na 16 zaczniecie uśredniać i o to im właśnie chodzi.

• Re: artykuł w parkiecie Autor: ~procka [83.27.114.*]
    Agent, z całym szacunkiem, ale bzdury piszesz.
    Tutaj nie ma schematu: emisja - wpuszczenie w rynek - obsuwa kursu, jak na wielu spółkach, np. wspominanym przez Ciebie Regnonie.
    Przeciez przy takim zainteresowaniu rynku 'Oni' (jak piszesz) nie mają kompletnie żadnych szans, by te akcje sprzedac. Już to pisałam wielokrotnie i szczerze mówiąc dziwię się, że popełniasz taki elementarny błąd w rozumowaniu.
    Emisja będzie nie po to, by ją opchnąc - dziwię się tym, co tak myślą (a całkiem niedługo oni się zdziwią...).
    Ale, każdy sobie rzepke skrobie... i każdy ma prawo do własnego zdania.
    Pozdr.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~janek194 [31.182.138.*]
    No i dziękuję za ten post jw,a już trzymałem palec na enter,żeby sprzedać po 0,20,a akurat mam tyle ile jest teraz na kupnie.
    masz 100% racji... akcje są potrzebne do obejmowania udziałów w podpompowanych spółkach... stary numer. Następnie te akcje trafią trochę inaczej na rynek. Procka, skoro myślimy racjonalnie ;) to powiedz mi jedno, czy masz tutaj jakiś biznesplan, jakiś plan rozwoju tak jak np. sołowow przedstawił podkładkę pod emisję mydląc oczy wartością spółek... powiedział przecież dlaczego trzeba je przejąć i dlaczego trzeba konsolidować, czy tutaj coś takiego ktoś powiedział, sensownie? NIE. Wiemy za to, że Gola ma wątpliwości, IDMu już nie ma, a plany nowe nie są przedstawione. Takie są fakty. Pseudo inwestor to ja ci powiem, jak się info o inwestorze pojawia na parkiecie, to dla mnie sygnał sprzedaży, tak było na polskimjadle, gdzie okazało się, że inwestor to... ten sam numer co tutaj z inwestorem za co była kara. Jak inwestor ma być, to my się ostatni o tym dowiemy... taka prawda.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~procka [83.4.183.*]
    A naprawdę spodziewałeś się, że ktoś tu przedstawi jasny i precyzyjny plan działania, krok po kroku, list po liście ? Moim zdaniem (ale to moje zdanie) tutaj koncepcja jest juz dawno wymyslona i konsekwentnie realizowana (nawet przeszło mi przez myśl, czy Pan Prezes nie jest aby tymczasowym figurantem...
    A co do Parkietu - ja bym im tak ślepo nie wierzyła.
    Sformułowanie "wg naszego informatora..." jakoś we mnie zaufania nie budzi...
    to w jednym się zgadzamy, że jest tutaj realizowany konsekwentnie plan z tą różnicą, że ja dopiero w marcu się zorientowałem, że ten plan jest inny niż oficjalnie się mówi... i prawdopodobnie uległ już pod koniec roku 2011 zmianie z powodu pierwszych problemów IDMu ale to gdybanie zwykłego leszcza.

Co do reputacji Parkietu, to jest ona zdecydowanie większa niż innych pismaków... a co do informatorów, to nie wyobrażam sobie napisać artykuł albo zrobić wywiad gospodarczy bez wypytania kilku osób, nawet jeśli ma to być Kasia liżąca w sekretariacie znaczki na koperty, to warto ją wypytać o te koperty.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~a ty co ? [188.146.207.*]
    Wcześniej piszesz żeby naganiacze wy*****li, a teraz chcesz żeby tobie- takiemu gigantowi GPW- Procka wyjaśniła o co chodzi . Torz to przecierz ŻENADA do potęgi.
    poczytaj sobie ile tutaj straciłem i żadnym gigantem nie jestem, a dowód masz na to prosty, że przez rok siedziałem na tej gównianej spółce i nawet powiem ci więcej, sprzedałem wiele innych przed wybiciem tylko po to, żeby dokupić perełek. Chcesz więcej dowodów na to jakim wielkim jestem leszczem? I jedna rzecz. Naucz się ortografii. Nie wiem, czytaj więcej książek zamiast telewizji, ale zrób coś z tym, bo to obciach i nie bierz tego jako zarzut ad personam, to po prostu dobra rada.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~a ty co ? [37.31.44.*]
    Vice versa. Skoro to taka gUwniana spUłka to co tu robisz, skoro na tym forum same de..le po co się tu udzielasz ? Może tak lepiej poczytaj o inwestowaniu w tedy może przestaniesz pisać o wypi*****niu. Skąd w tobie tyle nienawiści ?
    do tej spółki i prezesa? za zmarnowany czas. To proste. Życzę mu jak najgorzej.
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~a ty co ? [46.204.77.*]
    To mógłbyś to jemu napisać a nie nas wyzywać tu od najgorszych i kazać wp****ć, bo kim ty jesteś ? Przynajmniej jedną osobe z tego forum powinieneś za to przeprosić , mam na myśli Procke. To że ktoś myśli przychylnie o IG to co, trzeba go zbesztać , zmieszać z błotem, wpie....ć, wyzwać od de..li. Jeszcze raz, zamiast o ortografii poczytaj o inwestowaniu. Kiedyś jak kurs pójdzie do góry pewnie będziesz pisał że masz średnią 0.20. Bez odbioru.
    kolego, nie doczytałem nawet do końca twojego posta... czy kiedykolwiek napisałem do procki albo do ciebie, żebyście wypierdalali? Chodziło mi o kolesi, którzy tutaj wchodzą od roku i piszą o mega aktywach, nominałach... innych pierdołach. Jak pisałem o problemach IDMu i że nie będzie kasy na IGR, to chyba każdy mnie opluwał, a o obniżeniu nominału na 50 to nikt nie wierzył, a co dopiero na 30 i niżej ... Tyle w temacie i już nie ma się co denerwować.

Jak kurs pójdzie do góry i spółka będzie rokowała to mogę kupić w każdym wybranym przeze mnie momencie, żeby zarobić np. 10%. Jakby miało dojść do mojej poprzedniej średniej to minimum 100% wzrostów, więc jestem spokojny. Ja wolę 5-10% zarobku niż marzenia o 350% albo ropie na petrolu. Pójdź na rovese, energopld, bomi, poljadlo ... piszę sobie tylko tutaj, lubię was, tamtych wpisów nawet nie czytam. :)
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~procka [83.27.114.*]
    > Przynajmniej jedną osobe z tego forum powinieneś za to przeprosić , mam na myśli Procke.

Dzięki za wsparcie:) Ale ja się urażona nie czuję, bo i za naganiacza się nie uważam. Fakt - z moich wypowiedzi nie jest trudno wywnioskowac, po której jestem stronie, ale do kupna nikogo nie zachęcam - nawet siebie nie zachęcałam, a i tak kupiłam ;)

Liczę (i przeczuwam), że jeszcze coś ciekawego nam przed 30.10. zapodadzą...

Miłego weekendu:)
  • do Procki Autor: lechm2 [89.238.47.*]
    Wracając do tematu walnego, oczywiście je przedłużą, bo JRW mając decydujący głos będzie się chciał pochwalić "swoją" siłą w spółce. Sądzę, że na 9 listopada będzie zorganizowane właściwe walne. Chociaż ręki Sobie nie dam uciąć.
    Miłego weekednu;)
  • Re: do Procki Autor: ~procka [83.27.114.*]
    Może byc i 9 listopada, na IGR nawet miesiąc w tą czy w tamtą nie robi różnicy...

Byle przed 21 grudnia, bo jak się okaże, że Majowie mieli rację, to znikniemy nie poznawszy prawdziwych intencji JRW ;)
  • Re: plany Wojciechowskiego Autor: leo7 [188.122.19.*]

Wg. mnie info z parkietu i informacje o obniżeniach cen do dwóch różnych kwot się uzupełniają:

- wariant 1 - IDM wraca - dla nich nowa emisja z obniżeniem ceny do 0,10,
    - wariant 2 - nowy inwestor - dla nich nowa emisja z obniżeniem ceny do 0,32 (zażądali urealnienia ceny - jednak będzie klauzula nie odstępowania akcji).

Rozmowy skończą się na koniec miesiąca ,a decyzja na walnym.
    Wtedy zobaczymy czy miałem rację.
    Zapamiętajcie Wojciechowski nie pozwoli upaść firmie. Gdyby spisał ją na straty to dawno pozbył by się akcji , gdy wycofał się z prezesury albo zamienił by je na inne udziały z momentem podpisania porozumienia, a tego nie zrobił .
    Ale oczywiście mogę się mylić.

Pozdrawiam,
  • Re: artykuł w parkiecie Autor: ~CPH [77.66.1.*]
    Slaby ten art. w pakiecie. Myslalem ze bedzie jak za dawnych czasow. Zarzad IGR szykuje niespodzianke dla inwestorow, kurs wowoczas skoczyl jakies 30%, po tym info o szejku, domysly skad ten szejq jakiego bliskiego wschodu. Po xx listach i odroczeniach wkoncu sie ujawnil. Byl to szejk z Qataru ( ten sam co stocznie kupowal) i mial siedzibe dzialal pod skrzynka pocztowa na poczcie w legionowie. Pelen zaufania i konkretny inwestor co mial kasy wpompowac. Pamietam jak niejaki Zbycho teoretyzowal ze bedzie zbierac do xx zeta, ze ma kupe forsy ( 800 mln w aktywach itp)
    Ale miernota , chyba brak kasy na sponsorink dla pismaka co by jakas bajke wymyslil, ale co by tu napisac. NIe bylo jeszcze inwestora z Chin czy Japonii.
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.