Ja zostałem sflekowany, że nie przewidziałem, że w czwartek wejdzie rasowa spekuła.
Do walnego nie będę się odzywał.
Jak dla mnie spekuła rozbujała łódkę, po południu w piątek już tylko drobnica grała ze sobą.
Ale ja się nie znam - jestem tylko głupi Zenek.
P.S.
Teraz wszyscy bomifani siedzą z rozdziawionymi gębami i czekają. Co się zdarzy w poniedziałek, co we wtorek, a co w środę.
Czy spekuła będzie pompować kurs? Do jakiego poziomu dopompuje? Do 0,35 - takie nadzieje są wśród bomifanów są bardzo żywe, więc jest to możliwe.
Pytanie pozostaje proste: kto z gorącymi kartofelkami po 0,35 zostanie.
Znów nastąpi przemielenie cwaniaków we frajerów.
Ostatnie dwie sesje na Bomi wyraźnie pokazują jaka jest dzisiaj siła spekuły na GPW.
I to nie wyjątek w ostatnim czasie.
Wystarczy spojrzeć np. PLJ, PXM, PBG, EFH, MDS i wiele innych.
Najłatwiej jest tam gdzie płynność danego dobra jest duża, ale tam potrzeba sporo kapitału do kontrolowania kursu. Natomiast na takim BOMI gdzie nie ma obrotów, to jedna sesja z obrotem 4 mln robi wrażenie (choć wartość tego obrotu to tylko 1 mln zł). Nie wiem czy to spekuła czy nie, ale będąc spekulantem nie ryzykowałbym takich pieniędzy na tak niepewnym gruncie..
IMO- to nie spekuła (chyba, że insiderzy się bawią), ale mogę się mylić..
Wołabyś, bym naganiał na kupowanie (jeszcze przed walnym i wynikami za 3Q) od ciebie twej drogo kupionej bomimakulatury... ;-D
Idzie zima, więc przyda ci się ciepłe bomiubranko, którego nie mozesz pozbyć się...
I pamietaj - na razie obowiązuje dno 0,18
czyli tylko o 2 grosiki wyżej od przewidywanego przeze mnie 0,16.
A gdzie twoje wzrosty i twój popyt?...
Wciąż jednak podtrzymuję, ze coraz prawdopodobniejsze jest to 0,16 oraz zmiana upadłosci na likwidacyjną, a wtedy - sam wiesz chyba, ile bedzie warta twa bomimakulaturka...
Niemozliwe?... Zobaczymy... ;-D
I przeczytaj te linki jeszcze raz, uważnie i bezkrytycznie... ;-D
Może zrozumiesz więcej... ;-D
...możliwe to jest tylko że umrzesz tak jak i ja,wystraszyłeś się króliku ale,że zagrożenie minęło znów zaczynasz od nowa,mi tam lotto ale dalej rób sobie wrogów tak o dla uciechy:)
Daj mu spokój, dzięki jego wpisom, nie muszę codziennie przeszukiwać całego internetu, a coś ciekawego się dowiem :) A, że ma jakiś pogląd - to dobrze, czy się sprawdzi ? zobaczymy..
Wystraszony, to jesteś ty, bo to ty masz bomimakulaturę... ;-D
Ja akurat byłem na miłym urlopiki i pozwoliłem ci odpocząć od siebie... ;-D
I troche logiki - skoro ci to tak lotto, po co do mnie piszesz...? ;-D
Bo boisz się, ze znowu bedę miał rację... ;-D
Wtopiłeś na bomi i dla ciebie (oraz wielu innych), każdy sceptycznie, czyli racjonalnie piszący o bomi to twój wróg.. ;-D
A póki co - pewne jest to, ze na bomi nie zarabiasz, a nawet strat nie odrabiasz... ;-D
Ale uśredniaj dalej...
Tacy bominaiwni sponsorzy jak ty są wciąz tu potrzebni... ;-D
No, wreszcie ktoś, kto nie chce, bym zniknął... ;-D
Ja nie znikam przy wzrostach. Wtedy szczególnie przestrzegam przed ubieraniem się w ciepłe futerko.
A urlop od forum miałem raptem dwa razy - czyżby wzrosty na bomi, twoim zdaniem, były tylko dwa razyt? ;-D
To ty nie zniknij, kiedy będzie zjazd i bomimasakra...;-D
I popatrz sobie, co zawsze działo się z kursem w listopadzie po wynikach za 3Q... ;-D
Mam nadzieję, ze umiesz czytac wykresy i nie znikniesz, jak zobaczyswz 0,0x.. ;-D
Niemozliwe?... Zobaczymy... ;-D
Ale na razie podtrzymuję 0,16.
PODKREŚLAM - NA RAZIE. ;-D
a co mnie obchodzi listopad i q3...
Nie przeżywam tej spółki tak jak Ty.
Kupowałem po 0,18 i 0,19 (pisałem o tym tydzień temu publicznie) i trzymam do walnego by sprzedać w okolicach 0,35 po walnym. 100% zysku mnie zadowala :)
BOMI nie interesuje mnie długoterminowo, choć wierzę, że może się jej udać i nie podzielam Twojego pesymizmu.
Przeżywasz, przeżywasz... ;-D
Bardziej niż ja... ;-D
Bo ja tu z ciekawości, samouctwa i dla uciechy,
ale to ty masz bomi (tak mi przykro...)
Ty wtopiłes realna kasę i liczysz na 100% po walnym... ;-D
Tiaaa... ;-D
Wielu tu takich było...
I jakoś nie sprawdzaja się ich bomizyczeniowe bomibajki o wzrostach, o tajemniczych inwestorach i takie tam... ;-D
I nie myl pesymizmu ze sceptycyzmem... ;-D
Ale dopisz jeszcze, w ciągu jakiego czasu po tym walnym ma być to twoje 35 gr...
Zobaczymy, czy sie spełni twa prognoza, zanim znikniesz z forum... ;-D
o rany.. jak Ciebie czytam, to mam wrażenie, że jesteś niestabilny emocjonalnie.
Czytaj proszę ze zrozumieniem, a nie będziesz pisał głupstw.
Oto fakty:
- tydzień temu pisałem, że ktoś zbiera z ukrycia i planowana jest podbitka. Był wtedy kurs 0,18-0,19 i sam napisałem że zbieram
- była podbitka do 0,27
- obecnie jestem 30% do przodu i stopy mam ustawione na 0,22, więc stracić nie stracę a co nawyżej mniej zarobię. Tak mi przykro, że Cię to boli :)
- 0,35 spodziewam się po walnym 10 października, czyli za 2 dni. Wtedy sprzedaje i znikam z forum.
Jak nie będzie 0,3x po walnym tylko zwała, to wyrzuci mnie przy 0,22.
W obu opcjach zarabiam, a Ty mi piszesz teksty typu:
> "ale to ty masz bomi (tak mi przykro...)
> Ty wtopiłes realna kasę i liczysz na 100% po walnym... ;-D "
w jaki sposób wtopiłem?
> Zobaczymy, czy sie spełni twa prognoza, zanim znikniesz z forum... ;-D
ja swój typ podałem. Teraz podaj swój na 10 października :D
Uchwała o emisji przejdzie, czy Ci się to podoba czy nie. Wszyscy wiedzą, że bez tej emisji jest czapa i koniec BOMI.
To chyba ty czytasz mnie bez zrozumienia. I do tego od niedawna.
A co do niestabilnosci emocjonalnej - lepsze tu rtzeczy o mnie wymyslano... ;-D
Twoje fantazje o mnie opierasz na swej samoocenie?... ;-D
Nie szkodzi...
Pisz o mnie co chcesz, zawsze bawi mnie pisanie ad personam.;-D
A ja uwazam, ze nie ma zadnego zbierania, tylko jest spypanko nieustanne i podbijanie kusu, by za szybko i za mocno nie spadał, bo wielu tu ma wiele papiera parzącego łapki i chce się ewakuować.
No i wielu pewnie jak ty tu kupiło po 0,18 a teraz czeka na zysk, tylko nie ma komu za bardzo odebrac tej makulatury... ;-D
Ale JESLI faktycznie kupiłes po 0,18/19 to na razie jako jeden z nielicznych mozesz byc do przodu. Sfrajerowałeś się jednak nie wychodząć powyżej 0,26 kiedy była okazja.
No i przyznam, ze jesli bedzie 0,35 za dwa (nawet trzy) dni, tj. 10-11 października, wtedy faktycznie poczuję twego prześmiewczego kopa... ;-D
Ja swój typ juz dawno podałem - czekam na 0,16
i na razie pomyliłem sie o 2 grosze, bo zjazd był na 0,18.
A co do emisji - po protescie SII w IDM nie byłbym tu taki pewny tej menażerskiej, a jesli ona nie przejdzie, to bomi upadnie z braku ludzi do pracy, bo nie dostaną wypłat ani obiecanej nagrody.
A osobno zaś - ta właściwa emisja tez wcale nie jest taka pewna.
No i uchwalenie jej, a jej objecie to dwie rózne sprawy.
Zwłaszcza, że nie wiadomo, co ma byc z poprzednią emisją.
Bo już widzę te pedzące tłumy po kolejne pp... ;-D
Za bardziej prawdopodobne uwazam przełożenie/zerwanie kolejnego walnego z jakiegoś nieważnego powodu, byle tylko zyskać czas do ewakuacji...
Ale poczekam te dwa dzionki i zobaczymy...
Ciekawe tylko, czemu rynek tak nie kombinuje jak ty i nie ma popytu pod tę twoja 100% zwyżkę?... ;-D
No i czemu po prawej już nie jest nawis podazowy, ale robi się wręcz lawina podażowa?...
Wystarczy teraz małe niemiłe info, a ruszy w dół i zasypie wielu bominaiwnych optymistów... ;-D
Zresztą zobacz, jak to w przededniu 3Q dawniej bywało...
Kiedyś, tak jak ty teraz, wielu pisało przy cenie 3,3x
i też wyśmiewali mnie od gorszych niz niestabilnie emocjonalnych jak ty. I co?
kto teraz jest niestabilny z bomimakulaturą? - oni czy ja?.. ;-D
Zapamietaj sobie - jeśli z bomi miałoby byc cokolwqiek lepiej, juz dawno byłobytu ostre zbieranie. Ostre! A kurs juz dawno wróciłby do ceny z poprzedniej emisji, czyli dużo wyzej niż twe 0,35.
A co jest? Wolumen oraz obroty mówią wszystko o tym, jak rynek postrzega bomi...
Zgodzę sie jednak z jednym - dla takich drobnych spekulantów jak ty jest malutkie pole do działania i opisana przez ciebie taktyka ma sens.
Piszę - ma sens.
Ale nie piszę, ze bedzie 0,35... ;-D
Chyba ze za dwie akcje... ;-D
Smiałem się z ciebie, jak cię ubierali i czekałem, co madrego napiszesz...;-D
Mądrego, czyli pod czyje opinie znowu podszyjesz się.
A w norze to ty cały czas siedzisz...
Ja piszę cały czas, a ty - JAK ZWYKLE zawsze po fakcie jesteś madry i zarobiony... ;-D
Dnia 2012-10-09 o godz. 08:23 ~rankor2 napisał(a):
> No i czemu po prawej już nie jest nawis podazowy, ale robi
> się wręcz lawina podażowa?...
Wystarczy teraz małe niemiłe
> info, a ruszy w dół i zasypie wielu bominaiwnych
> optymistów... ;-D
po raporcie za Q3 kurs spadł o 1 (słownie JEDEN grosz) na końcu sesji...
obecnie kurs jest wyżej niż przed informacją o likwidacji rabatu...
to twoim zdaniem przykłady, że złe info powodują lawinę w dół? :D :D Zakłamujesz rzeczywistość rankor.
> No i wielu pewnie jak ty tu kupiło po 0,18 a teraz czeka na zysk, tylko nie ma komu za bardzo odebrac tej makulatury... ;-D
Można sprzedać nawet teraz z 30% zyskiem. Nie widzisz zleceń i obecnego kursu?
> Ale JESLI faktycznie kupiłes po 0,18/19 to na razie jako jeden z nielicznych mozesz byc do przodu. Sfrajerowałeś się jednak nie wychodząć powyżej 0,26 kiedy była okazja.
Bo 0,26 to było dla mnie a mało. Jakbym myślał, że to maks na jaki stać kurs, to bym sprzedał... potrzymam jeszcze te kilka dni i albo będzie moje 100% albo będzie 15%.
> Pisz o mnie co chcesz, zawsze bawi mnie pisanie ad personam
to Ty używasz w stosunku do mnie określeń "sfrajerzyłeś", "wtopiłeś" i dodajesz emotikonki po każdym zdaniu (jak mniemam, by zaznaczyć kpiący ton?). Więcej dystansu do forum życzę.
Zakłamuję rzeczywistość? Może to ty lepiej odwróc okrtan, bo chyba patrzysz na kurs do góry nogami... ;-D
Kurs co najmniej od poczatku roku, a przynajmniej od lutego, gdy po podbitce zwiały fundy, zlecia z 3 zeta na 18 groszy...
Mówi ci to coś?
A słyszałeś ze bomi jest bankrutem?
Ze rabat jest w upadłosci likwidacyjnej?
Ze banki nie chcą dawać kredytu, choc aneksami mpodawały kroplówkę przed poprzednim walnym?...
To chyba ty nie widzisz zlecen i narasrtajacej podaży.
niedawno podbili ponad 25 gr, a teraz nie ma chętnych na 24...
Ale pomijając wszystko inne - wyjaśnij mi coś.
Pod co ktoś ma od ciebie kupować bomi po 35 gr i czemu ty wtedy nie bedziesz chciał czekać na większy zysk?
IMO - teraz wielu obkupionych po 0,18-0,22 kombinuje tak jak ty i rynek jest w klinczowym wyczekiwaniu.
I zobaczymy, co wkrótce nastapi - sam jestem ciekawy, co bomizarzad zrobi i jak potoczą się bomilosy...
Na razie - uwazam, ze jest równia pochyła na 0,16 i ku upadłosci likwidacyjnej...
Dnia 2012-10-09 o godz. 11:26 ~rankor2 napisał(a):
> Zakłamuję rzeczywistość? Może to ty lepiej odwróc okrtan,
> bo chyba patrzysz na kurs do góry nogami... ;-D
Pewnie chodziło ci o "ekran" - ale nerwowo piszesz, to się literki przestawiają :D
Czy nie napisałem prawdy ze spadkiem o 1 grosz po wynikach za kwartał?
Czy obecnie kurs nie jest wyżęj niż przed likwidacją rabatu?
TO SĄ FAKTY.
Kurs co
> najmniej od poczatku roku, a przynajmniej od lutego, gdy po
> podbitce zwiały fundy, zlecia z 3 zeta na 18 groszy...
Mówi
> ci to coś?
TAK,. BOMI jest w silnym trendzie spadkowym. No i? Ja nie kupowałem po 3 zeta i nie czekam na powroty do tej kwoty. Innymi słowy: co mnie to obchodzi?
A słyszałeś ze bomi jest bankrutem?
tak.
Ze rabat
> jest w upadłosci likwidacyjnej
tak. Pisałem o tym wyżej sam. Czytaj ze zrozumieniem, to nie będziesz musiał pytać.
Ale pomijając wszystko inne - wyjaśnij
> mi coś.
Pod co ktoś ma od ciebie kupować bomi po 35 gr i
> czemu ty wtedy nie będziesz chciał czekać na większy zysk?
To samo pisałeś, gdy kurs był po 0,18. Po co ktoś miałby wtedy kupować po 0,24? a dziś robią to cały dzień...
Zdradze Ci sekret... kurs się zmienia i nie zawsze idzie w dół. Nawet na BOMI.
pozdrawiam
Pod co ktoś ma od ciebie kupować bomi po 35 gr i
> czemu ty wtedy nie będziesz chciał czekać na większy zysk?
To samo pisałeś, gdy kurs był po 0,18. Po co ktoś miałby wtedy kupować po 0,24? a dziś robią to cały dzień...
Po co miałby kupować po 0,24? Przecież to oczywiste: by wywalić drożej niż po 0,18...
Podbitka małą iloscią dla podawania tlenu i sypanko prze kolejne sesje bominaiwnym...
A dziś robią to cały dzień?
No, faktycznie - obroty powalają...
Ja też ci zdradzę sekret: nie każda spólka spadająca musi wzrosnąć. ZWŁASZCZA bomi... ;-D
Czyli sens wzrostu z 0,18 na 0,24 widzisz:
"Przecież to oczywiste: by wywalić drożej niż po 0,18... "
ale sensu wzrostu do 0,35 nie widzisz?
Sens jest ten sam: "Przecież to oczywiste: by wywalić drożej niż po 0,24... "
Jeśli są małe obroty przy spadku, to dla ciebie sypanie. Jak są duże obroty przy wzroście to dla ciebie ubieranie... i jak tu dyskutować.
Dalszą dyskusję uważam za bezzasadną, więc będę ignorować Twoje odpowiedzi..
Sypaniem, zwłaszcza na bomi, jest brak popytu.
A popytu na bomi nie ma.
Pamietasz sesję z pompką pod 50 gr?
I co potem?...
Poubierali wtedy naiwnych, którzy do dziś wierzą, ze muszą odrobić te straty.
Ale zobaczymy, co będzie po walnym i co napiszesz po walnym.
Niekoniecznie do mnie, mnie mozesz ignorować.
To akurat szanuję (serio!), bo przynajmniej nie wdajesz się w piaskownicowe przepychanki.
Na razie jednak - od chyba juz ponad 2 lat - to jednak moje prognozy sprawdzały się.
A ci, co kupowali po cenie dwucyfrowej (złotówkowo!) i potem aż do zeta niezmiennie wyśmiewali mój bomisceptycyzm, zostali brutalnie potraktowani przez czas i rynek oraz bolesnie ukarani za bominaiwność i myslenie bomizyczeniowe...
I ta satysfakcja już sama w sobie jest dla mnie bezcenna. ;-D
Egocentrycznie ;-D
Nie egoistycznie, bo żadnej korzysci z tego nie mam... ;-D