A jak wcześniej pisałem i o wałku z mieszkankiem i obejmowaniu nowej emisji za własną kasę to robiłem tu za oszołoma, naganiacza i forumowy folklor. No to teraz mamy efekty tego o czym było wiadomo od dawna, z tym, że niektórzy to widzieli a inni nie chcieli tego widzieć. Teraz jak puszczą widły to za chwilę będą kolejne.
bardzo niedawno pisałeś, gdy spółka była ok. 2,30 itd, ze to ostatni czas przed jazdą na 3 zł, tak się czasem zastanawiam, po jakie licho tacy osobnicy jak Niki, Ufo ery itd tracą tutaj tyle energii na pisanie, pisanie, pisanie, gdziekolwiek coś wyczytają, skopiuj wklej, przetworzą na swoją modłę ale przede wszystkim by tu być , pisać, istnieć! Omijam raczej te forum ale jak wpadnę akurat na nie (bo mam trochę papieru BDG) , z ciekawości czytam niektóre wpisy to aktywność wymienionych osób aż mnie śmieszy, jesli za chiwle BDG podskoczy np. do 2.10, Niki itd powie, że to pisał wcześniej, jesli spadnie, to prognozy, ze 40-50 gr itd, ehhhh
....
Rychu przeczytaj moje wpisy z ostatniego roku i nie przywiązuj się do marginalnego wygłupu (naprawdę nie zajarzyłeś?) tylko przeczytaj to co pisałem od ponad roku.
Jaki jest sens non-stop tutaj istnieć, pisać, wychwalać czy obrzydzać bez w sumie rzetelnej wiedzy, tylko na podstawie wydumanych sugestii ? czytasz raport, kilka opinii, kwartalne zestawienia i ... dochodzisz do jakiejś tam opinii, po co ?
I tu się przyjacielu grubo mylisz. Otóż ja raport i owszem czytam ale oprócz tego analizują go i wyciągam wnioski, po czym dzielę się przemyśleniami. To co piszę nie jest zatem wynikiem czytania opinii innych ale wynikiem moich własnych analiz. Tak się akurat składa, że czytanie ze zrozumieniem sprawozdań finansowych nie stanowi dla mnie żadnego problemu, podobnie jak ich sporządzanie czy badanie. Jak widzisz zatem tzw. background mam oględnie mówiąc dobry (choć nie musisz mi wierzyć) więc jestem w stanie "wyczytać" dużo więcej niż przeciętny inwestor czy bywalec tego forum. A i przeczytaj sobie analizę ze StockWatch, ktoś dziś zamieścił link.
ja to zamiescilem ponad miesiac temu. mieliscie duzo czasu na wywalenie.
Rysiu - czlowiek jest dziwna istota, broni za wszelka cene swoich blednych decyzji.
Jak to jest ze zawsze ci co ostrzegaja sa postrzeganijako zlo?
Ja obserwuje ta spolke i obserwowac bede. To jedna z moich pierwszych blednych decyzji, jednak moja swiadomosc tej spolki jest tak duze ze pragne innych ostrzec przed bledem. Lepiej sie uczyc na cudych niz na wlasnych.
Nie wiem jak ufo ale ten Niki to jakis patafian, nic nie wie ,pisze co mu slina na jezyk przyniesie, zreszta przy tej czy innej społce to i tak nie ma zadnego znaczenia, moze pisac co chce, paru głupków sie zlapie na to pisanie ale ile tojest pare tysiecy akcji, mial byc zjazd to jest, i nic tu jego pisanie nie zmienia , ani nikogo nie "uratował" ani nie "udupił" bo tu w ogóle nie ma obrotu, tu nikt nie handluje tak naprawdę , jak bedzie obrót to moze i pojdzie do góry a moze spadac do 0,1 ? . Tylko faktycznie ktoś tu zadał pytanie po co on tu pisze ? albo chory jakiś schizol , albo faktycznie próbuje pogłębic spadki
pozdro