nie ma Abu Dhabi ale są jednak "wysypywacze" trudno nazwać sypaczami bo 2 czy 3 k szt. to bardziej amatorszczyzna niż sypacz ale wyścigi do sprzedaży i obniżki kursu jak widać były i pewnie nadal będą
Nie nie mam - ostatnio tez nie pytałem. W sumie mnie to teraz nie interesuje.
I bez samolotu kurs powinien wynisić 0,80 zł.
Ja tu jestem długoterminowo, więc nie musze mieć wszystkich informacji na tacy.
Poza tym mailowo prezes informował, że jak coś się zmieni - spółka wyda komunikat w tej sprawie.
To czego możesz nie wiedzieć to to, że AER wynajął wysecjalizowaną kancelarię prawnę pomagającą wyegzekwować samolot. Sprawa jest międzynarodowa, dlatego było to potrzebne. Koszt tej kancelarii to kilkanaście tys. EUR rocznie rozłożone w czasie.
Okladnie tak, zawsze mnie dziwilo prawo tłumu, jeden lekko sypie już lawina leci, najlepsze jest to ze kupują na górce jak stado baranow a jak jest na drugi dzień zamykanie luki to sprzedaja, A pózniej jeden z drugim opowiada jak to go zrobili, ze spółka badziewna, ze nie rośnie etc. Oni by chcieli chyba codziennie na widlach wisieć i zarobić 1000% w tydzień.
Poprostu dawcy kapitału byli są i bedą a na czym sie Patrowicz dorobił ? Na takich gamoniach właśnie. I co najlepsze codziennie ma nowych.
A wiesz co mnie dziwi? Dziwi mnie ten cały szał na papier po raporcie. Nie podali żadnej nowej informacji, wyniki były już dawno znane, gdyż spółka informowała na bieżąco o wydarzeniach w raportach jednostkowych. Sprzedaż LGL - wiadomo było już od dawna, że księgowana będzie po stronie zysków na ten kwartał. Nic, absolutnie nic nowego raport nie wniósł (może poza pokazaniem, że w kasie spółki na dziś dzień brakuje gotówki).
Jeszcze chwilę przed raportem i podbitką nikt nie chciał po 21 groszy spółki kupować, akcji było pod dostatkiem, wtedy się nie dziwiłeś? Jeśli taki mądry jesteś, to dlaczego wtenczas nie zadłużyłeś się po uszy, nie zastawiłeś domu, samochodu, żony! i nie zainwestowałeś wszystkiego w AERFINANCE?
Zysk netto jest imponujący - tu przyznaje i wygląda super w raporcie, ale czytaj całość a nie tylko to na co masz ochotę. Zobacz skąd te zapiski i zastanów się co będzie po kolejnym raporcie, gdzie gotówki nie przybędzie a zysk netto znów będzie podawany w okrągłych nawiasach.
Myślisz, że dlaczego oddali LGL za 15-20% środków jakie w nią wpompowali? Jedyna gałąź, która mogłaby być rentowna i przynosić regularne zyski taka mimo ciągłych obiecanek taka 'jeszcze' nie jest (aer tech sas). Jakie koszty generuje to tylko pewnie Herodecki z Ilskim wiedzą.
Od kilku miesięcy kisiłem ten papier i teraz z ulgą na sercu go oddałem, nie dajcie się nagonić. Większość ników stąd zniknie wraz z końcem nagonki, parę osób sobie nieżle portfele nabija na naiwności pozostałych. Nie pierwszy już raz.
Jak brakuje kasy to się idzie po kredyt, albo pożycza od Ilskiego.
Co za problem.
Spółka jest warta ileś mln zł to nie wykombinuje sobie gotówki???
To nie jest w ogóle problem.
Poza tym płatność pierwszej transzy za LGL jeśli nie nastąpiła 31.07.2012 tylko 01.08.2012 - to już nie jest ujęta w raporcie (raport obejmuje okres 01.05-31.07.2012).
Spółka nie może podawać nieprawdziwych danych - bo jest wtedy zawieszany kurs. Zobacz sobie co się działo w styczniu. AER bardzo porządnie podchodzi do raportów i nie ma się co im nie wierzyć.
Przy poprzednim raporcie był strach o strasznie malejący kapitał własny. Po ostatnim raporcie ta wartość bardzo wzrosła i już się nie ma co obawiać.
Odpowiem Ci jeszcze na tego posta i spadam, bo tu już i tak za dużo czasu dziś straciłem.
Odpowiem cytując:
"Zgodnie z przyjętą polityką
rachunkowości cały wynik transakcji zbycia został zaksięgowany w momencie
podpisania umowy zbycia udziałów, mimo, iż zapisy umowy nie zostały wykonane
wg stanu na dzień 31.07.2012 roku."
Dnia 2012-09-21 o godz. 09:41 ~tr.end napisał(a):
> jest dobrze plewy od ziarna prawie odsiane :D
ja sam
> sprzedalem wieksza czesc pakietu po 0.49gr a odkupilem
> wczoraj po 0.37 gr :D
gorzej będzie jak numer z cofką kiedyś nie wyjdzie-)
co Ty człowieku nie znasz się -) powychodziły tylko same asy giełdowe i jak znam życie wszysycy pewnie zdażyli wyjść po 53 gr ( a brali oczywiście ponizej 20 gr ) a dawcami to są ci którzy zostali z papierem m.in ja czy Ty. a poważnie to nie chce mi się wyliczać jaki zysk zrealizował rekin przy 3 k szt. bo każdy sam może to zrobić ( minus podatek oczywiście). tutaj dopiero info o przejęciu promu kosmicznego i organizowaniu wycieczek na Marsa przemówiłoby do gamoni ale i to nie napewno.
Nie dokońca się zgadzam.
Po pierwsze moim zdaniem ulica reaguje na 3:
- wysokie obroty
- duży wzrost
- jakiekolwiek info.
Niestety nie wgłębiają się oni w te infa ani w fundamenty spółki.
Po drugie wyjście po 0,53 częścią kapitału i odbiór niżej jest jak najbardziej słuszne, i wielu tak właśnie uczyniło. Takie właśnie zachowania kształtują formacje jakie znamy z analizy technicznej.
Po drugie wyjście po 0,53 częścią
> kapitału i odbiór niżej jest jak najbardziej słuszne, i
> wielu tak właśnie uczyniło. Takie właśnie zachowania
> kształtują formacje jakie znamy z analizy technicznej.
wszystko się zgadza z tym że jak pisałem wcześniej kiedyś numer z cofką może nie wyjść a wtedy co?
ja tym razem się nie zdecydowałem na kombinacje
Masz racje wszystkie grube ryby wyszły, zostaliśmy tylko my dawcy kapitału, niestety nie mamy takiej kasy jak oni, przecież wszyscy brali po 0,20 i sprzedali na max zysku a obrót był dwa tryliony więc zarobili miliony a my cóż zostaliśmy jak zawsze z nic nie wartym papierem. Oj zawsze z nas wyciągną kase, taki los maluckich ;)
Dnia 2012-09-21 o godz. 12:00 ~dobieracz!!!! napisał(a):
> tylko kto kupuje po 32-33 skoro wróżki mówią że zejdzie na
> 25?? swoją drogą czy "sprzedawcy" nie są
> zdziwieni że ktoś odbiera?
Witam.
Ciężka spółka. Jak kto, podstawiają zlecenia kupna sami, potem sypią sami sobie a przy okazji znów zabierają wystraszonym i jadą z kursem w dół. Tutaj to kiedyś będzie kurs w kosmosie!!!
no tak, ale mimo wszystko wątpie w to żeby chociaż 0,42 się pojawiło,
chciałbym aby tak było, ale w to wątpie
może poprostu jestem mniejszym optymistą od Ciebie :)
AERFINANC (AER): Zawiązanie nowej spółki przez AerFinance PLC i Spółkę Zależną // New company set up by AerFinance PLC and a subsidiary (raport nr 22/2012)
21.09.2012 16:00
Zarząd AerFinance PLC ('Emitent') informuje, iż w dniu 21 września 2012 roku Emitent wspólnie ze spółką zależną AerFinance Ventures sp. z o.o. zawiązali spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością o firmie Avio 21 sp. z o.o. Emitent obejmie w niej 46% udziałów za wkład w postaci wierzytelności wartych 667 000 zł, które przysługują emitentowi względem AerTech, natomiast AerFinance Ventures sp. z o.o. realizująca projekt współfinansowany przez środki UE, obejmie 49% udziałów za kwotę 710 500 zł. Spółka Avio 21 sp. z o.o. będzie działać w obszarze branży lotniczej, świadcząc usługi w zakresie renowacji i regeneracji komponentów lotniczych. Warunkiem sfinalizowania wejścia kapitałowego jest otrzymanie zgody od Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.
§ 3 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu
Zarząd AerFinance PLC informuje, iż w dniu 21 września 2012 roku powziął informację, iż spółka zależna AerFinance Ventures sp. z o.o. zawiązała spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością pod firmą MadeMobile.pl sp. z o.o. Docelowa wysokość kapitału zakładowego wynosi 1 530 000 zł. Docelowo AerFinance Ventures sp. z o.o. zamierza objąć w niej 49% udziałów za kwotę 750 000 zł. Przedmiotem działalności nowej spółki będą usługi informatyczne oraz rozwinięcie oprogramowania usprawniającego tworzenie aplikacji na systemy mobilne. Warunkiem sfinalizowania wejścia kapitałowego jest otrzymanie zgody od Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.
Zgodnie z przyjętą polityką rachunkową przedmiotowa inwestycja nie będzie podlegała konsolidacji w prezentowanych sprawozdaniach finansowych. Wartość inwestycji będzie wykazywana według planowanej wartości objęcia akcji tj. 750 000 zł.
i kolejne info + nastepne miliony do kaptalu wlasnego :D
co sie dzieje przeciez tu bedzie kosmos, te 2 zl to peknie w przyszlym tyg chyba