Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: nie ma A.. D... ale ma kto sypać

A wiesz co mnie dziwi? Dziwi mnie ten cały szał na papier po raporcie. Nie podali żadnej nowej informacji, wyniki były już dawno znane, gdyż spółka informowała na bieżąco o wydarzeniach w raportach jednostkowych. Sprzedaż LGL - wiadomo było już od dawna, że księgowana będzie po stronie zysków na ten kwartał. Nic, absolutnie nic nowego raport nie wniósł (może poza pokazaniem, że w kasie spółki na dziś dzień brakuje gotówki).

Jeszcze chwilę przed raportem i podbitką nikt nie chciał po 21 groszy spółki kupować, akcji było pod dostatkiem, wtedy się nie dziwiłeś? Jeśli taki mądry jesteś, to dlaczego wtenczas nie zadłużyłeś się po uszy, nie zastawiłeś domu, samochodu, żony! i nie zainwestowałeś wszystkiego w AERFINANCE?

Zysk netto jest imponujący - tu przyznaje i wygląda super w raporcie, ale czytaj całość a nie tylko to na co masz ochotę. Zobacz skąd te zapiski i zastanów się co będzie po kolejnym raporcie, gdzie gotówki nie przybędzie a zysk netto znów będzie podawany w okrągłych nawiasach.
Myślisz, że dlaczego oddali LGL za 15-20% środków jakie w nią wpompowali? Jedyna gałąź, która mogłaby być rentowna i przynosić regularne zyski taka mimo ciągłych obiecanek taka 'jeszcze' nie jest (aer tech sas). Jakie koszty generuje to tylko pewnie Herodecki z Ilskim wiedzą.

Od kilku miesięcy kisiłem ten papier i teraz z ulgą na sercu go oddałem, nie dajcie się nagonić. Większość ników stąd zniknie wraz z końcem nagonki, parę osób sobie nieżle portfele nabija na naiwności pozostałych. Nie pierwszy już raz.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.