Nie no poobserwuje sytuacje jak sie tu rozwinie, ciekawi mnie to bardzo a dlaczego mnie wyganiasz ? Ze sprzedałem to nie moge już zerknac od czasu do czasu na BGE? Nieładnie ;)
jaka znowu nerwowa? Jestem cała w skowronkach. :)
Nerwową sytuację to wy tutaj wprowadzacie. Nie masz tych akcji to siedź na swojej spółce, a nie utwierdzaj się tutaj w przekonaniu, że dobrze zrobiłeś bo sprzedałeś BGE.
A czy ja sie chce utwierdzac w czymkolwiek ? To jest GPW tu sie traci, zarabia, nie ma znaczenia czy wyszło sie wcześniej czy pózniej bo nie ma co żałować decyzji, poprostu ja sprzedałem i tyle i nikt nie każe Ci sprzedawać, jaki ja zamęt sieje powiedz mi ? To ze napisałem aby zwrócić uwagę na aer ? Czy ja naganiam na zakup ? Mówię sprzedawajcie BGE kupującie co innego ? Nie ! Więc uspokoj sie dziewczyno i mniej nerwów a to ze ludzie sobie pisza aby zwrócić uwagę na inne spółki to oczywiste. Ty skąd czerpiesz cześć informacji ? Ze szklanej kuli ? Spokojnie
oj ada hotblok nie ma pod co;)
a mdev wyjątkowo ciężki...ale...kto wie
ale aerfinanse dziękuje za zwrócenie uwagi bo chętnie skorzystałem...raport faktycznie piękny...
no ok ale na NC mamy od cholery spolek wiec skad masz takie typowania ADA ? i skad pomysl ze te dwie kolejne tez moge urosnac ? .... a dlaczego nie 2 inne ? na jakiej podstawie uwazacie ze urosną własnie te...i skad wiedzialas ze to urośnie jeszcze przed tym...jak urosło dzis ?
no ok rozumiem ale to nei zmienia faktu ze trzeba wiedzieć które spółki śledzić. Nie wierze (z całym szasunkiem) ze ~ada codziennie przegląda WSZYSTKIE akcje z NC i GPW, czyta o nich wiadomosci z ESPI i ogląda wykresy...no sorry :P ale to nie mozliwe ! więc skąd np pomysł na Mdevelop ?? Dla mnie to taka sama sp. jak cała reszta z NC...musiałbym kazdą przejrzeć i o kazdej poczytać zeby mieć jakiekolwiek pojęcie.... a to nie mozliwe !! :)
wiadomo, ze nie ma zlotego srodka po jakims dluzszym czasie czlowiek to wszystko ogarnia o wiele szybciej niz na poczatku po drodze duzo porazek uczy i zmienia nawyki.....
i tak zapewne wiekszosc jest w plecy i nie pisze o wtopach tylko o zyskach, tu rzadza emocje i chciwosc gubi czesto.....
masz racje - nie ma na to szans...
bardzo często są wtopy -szczególnie na nc, można zarobić w tydzień 100% jak i stracić 90;)
tu każdy tylko pisze jak to co dziennie zarabia - a tak nie jest (na moim przykładzie -np. w zeszłym roku zanotowałem stratę około 80.000 zł ;))
gpw to szulernia a nc to już totalna wolna amerykanka...jak to mówią to póki nie zbankrutujesz to się nie nauczysz - pamiętaj aby inwestować tylko taką kasę z jaką stratą możesz się pogodzić - inaczej serducho może nie raz zaboleć;)
BGE dało piękny sygnał techniczny i można było wejść za małe pieniądze w okolicach 5-7 gr.
Tylko pytanie, czy do tej pory trzymałoby się akcje. MDEVELOP takiego sygnału nie daje.
Dnia 2012-09-18 o godz. 14:25 ~pasza1 napisał(a):
> BGE dało piękny sygnał techniczny i można było wejść za
> małe pieniądze w okolicach 5-7 gr.
Tylko pytanie, czy do
> tej pory trzymałoby się akcje. MDEVELOP takiego sygnału nie
> daje.
AT nie działa na NC
Korzystając z okazji, że zrobiło sie miło na spółce i rozmowa jest kulturalna, to zapytam w temacie:
Co polecacie na przyszłość, jaką spółkę? gdzieś dzieje się coś ciekawego? jakaś niedoceniona perełka?
ada juz powiedziała, ktoś ma jakieś inne typy?
Tylko proszę w miarę poważne /sensowne odpowiedzi a nie nagonkę:)
Z mojej biznesowej praktyki widzę następujący scenariusz: GMK po przekroczeniu 33% ma obowiązek ogłosić wezwanie stąd ogłasza NWZA by podnieść kapitał i dojść bez wezwania do 66% jednocześnie obniżając udział w akcjonariacie poniżej 5% Pawłowskiego i Nikiela. GMK ma tylko i wyłącznie akcje imienne które nie są przedmiotem obrotu na giełdzie stąd zmiana statutu i pozbawienie prawa poboru pozostałych akcjonariuszy by nie mogli objąć nowej emisji akcji by osiągnąć łatwiej 66% udziałów. I teraz najważniejsze w planach BGE ma budowę 4 biogazowni na które utworzył spółki zależne. Budowa jednej biogazowni to ok. 15 mln PLN. Banki i NFOŚiGW finansuje 45%, bank 30% a 35% BGE. Czyli GMK podniesie kapitał spółki o 10 mln co spowoduje skokowy wzrost wartości księgowej spółki do 11 mln PLN czyli cena jednej akcji nowej emisji będzie się wahać w okolicy 1,5 PLN. Najważniejsze jednak że C/WK przy tej emisji spadnie do około 0,8 więc akcja realnie powinna kosztować na giełdzie około 3 PLN by C/WK czyli wartość godziwa odzwierciedlała w bilansie inwestycje GMK. Jeśli BGE będzie dalej podpisywał umowy na olej rzepakowy bo widzę że znalazł model biznesowy i niszę na rynku akcje mogą być warte ????
Dnia 2012-09-18 o godz. 16:50 ~fisher napisał(a):
> Korzystając z okazji, że zrobiło sie miło na spółce i
> rozmowa jest kulturalna, to zapytam w temacie:
Co
> polecacie na przyszłość, jaką spółkę? gdzieś dzieje się coś
> ciekawego? jakaś niedoceniona perełka?
ada juz powiedziała,
> ktoś ma jakieś inne typy?
Tylko proszę w miarę poważne
> /sensowne odpowiedzi a nie nagonkę:)
depend dobrze rokuje jeśli spełni się zakładany scenariusz to może być niezła jazda
Dzięki.
I najważniejsze dla mnie w BGE. 12 września był ostatnim dniem rejestracji akcjonariatu mającego prawo uczestniczyć w NWZA. 13 września i dwa następne dni przemieliło się 1 milion akcji przy najwyższych dla tej spółki obrotach w historii i potężnym odbiciu ceny akcji. W mojej opinii wchodzi nowy duży akcjonariusz który nie chce być widoczny na liście akcjonariuszy 28 września. Dlatego ja czekam spokojnie na rozwój sytuacji i ciężko jest przewidzieć przyszłość ale myślę że spółka warta obserwacji i cierpliwości.
Bardzo ciekawa interpretacja.
Jest tu parę innych intrygujących faktów. Na przykład bardzo długo w czwartek i piątek stały zlecenia na S na 0,30 i chyba na 0,24. Ktoś bardzo mocno sypał i chciał przyblokować kurs. Pytanie po co?
Myślę że odpowiedz już niedługo.
A wracając do pytania: ktoś poleca jeszcze jakąś ciekawą spółkę, niedocenioną ale o obiecujących fundamentach?