• INFO Autor: ~grand [164.127.104.*]
    INTERNET GROUP SA rejestracja zmian w statucie spółki.

Raport bieżący z plikiem 79/2012

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Internet Group S.A. (dalej: Spółka), działając na podstawie § 38 ust. 1 pkt. 2) lit. a) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, informuje, iż w dniu dzisiejszym, tj. 17 września 2012 r., Spółka powzięła wiadomość o rejestracji przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy KRS, w dniu 13 września 2012 r., zmian w Statucie Spółki wynikających z uchwały Nr 3 oraz uchwały Nr 4 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 13 sierpnia 2012 roku, o czym Spółka informowała w treści raportu bieżącego z dnia 13 sierpnia 2012 r. oznaczonego numerem 69/2012.

W załączeniu do niniejszego raportu znajduje się uchwalony uchwałą Nr 4 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 13 sierpnia 2012 roku, tekst jednolity Statutu Spółki zawierający dokonane zmiany.

Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi

kom espi abs/
  • Re: INFO Autor: ~agent_orange [188.146.176.*]
    po cholerę to wklejasz, jak sedno jest w pdfie art 8?

napisz coś merytorycznego...
  • Re: INFO Autor: ~grand [164.127.104.*]
    co ty taki nerwowy!nie musisz czytać! wyluzuj chłopie! :)
  • Re: INFO Autor: ~agent_orange [188.146.176.*]
    stary, tutaj jest pełen luzik, ale ja czytam to forum na kiblu głównie... i chciałbym naprawdę coś merytorycznego raz na jakiś czas... to już plotek jest ciekawszy o tym czy i jakie majtki ma doda...
  • Re: INFO Autor: ~leszczu w deszczu [31.62.221.*]
    > i jakie majtki ma doda...

Jak ostatnio sprawdzałem, to... nie miała. ;)
  • Re: INFO Autor: ~agent_orange [178.180.101.*]
    trzeba napisać jutro do prawnika IGR co spółka na to i czy zamierza coś z tym zrobić... może jakaś ściepa na stringi?
  • Re: INFO Autor: ~grand [164.127.104.*]
    jak już są zmiany w KRS-ie to może wreszcie pojawią się jakieś infa.
    Oby pozytywne bo spadło niesamowicie !
    pozdrawiam zapakowanych!
  • Re: INFO Autor: ~procka [83.4.189.*]
    Pan Prawnik IGR do 9 października na urlopie - ostatnio troche roboty miał, czyżby już swoje zrobił ? ;)

A w KRS nowy statut, nowy Prezes, ale "w upadłości układowej" nadal jest ... (?)
  • Re: INFO Autor: ~px [164.127.200.*]
    Ludzie czy wy się jakiegos szaleju najedliscie,w kólko to amo piszecie,nie jest już w żadnej upadłosci

https://www.bankier.pl/wiadomosc/IGROUP-Stwierdzenie-prawomocnosci-postanowienia-o-zakonczeniu-postepowania-upadlosciowego-dotyczacego-Internet-Group-S-A-2623951.html
  • Re: INFO Autor: ~Apollo [77.66.1.*]
    Ty nic nie rozumiesz, jak sie ludziom wmowi ze jest a pozniej przypomni ze nie jest to bedzie RAKIETA
  • Re: INFO Autor: ~procka [83.4.185.*]
    Chyba nie zrozumiałeś...

To, że nie jest w upadłości jest OCZYWISTE.

Napisałam tylko, że skoro zmieniali w KRS dane dotyczące Statutu i nowego Prezesa, to dziwne, że nie wykreślili dopisku "w upadłości", skoro juz dawno postępowanie się zakończyło.
  • Re: INFO Autor: ~px [46.112.155.*]
    Zrozumiałem dobrze,tylko że wyciągacie bzdety a w naszym kraju takie cos jest normalnoscią,przy 0.40 bedziesz miała podane
  • Re: INFO Autor: ~procka [83.7.119.*]
    Jednak chyba nie rozumiesz - ja nie czekam, aż podadzą coś w komunikacie.

Informacje wzięłam ze źródła czyli z wyszukiwarki KRS i to zanim Spółka o tym poinformowała. Od razu mnie to zdziwiło, że wzmiankę o zakończonym postępowaniu upadłościowym w rejestrze zamieścili, ale nazwa spółki dalej jest jak byk: "w upadłości układowej"...
    Co jak co, ale wydawało mi się, że Sąd wszystkie zmiany wprowadzi za jednym zamachem, ale własnie takie nasze polskie uroki - na co zwróciłeś uwagę - że pewnie Spółka musiała na to składac oddzielny wniosek dopiero po otrzymaniu klauzuli wykonalności.

Napisałam tylko luźne spostrzeżenie na ten temat, natomiast wiem że sama sprawa jest całkowicie bez znaczenia - niepotrzebnie chcesz robic z tego dyskusję.
    Nie pogadam o tym z koleżanką przez telefon ani z Mężem przy obiedzie, ani też z kontrahentem w pracy - napisałam to na forum Igroup - chyba prawidłowo ?

I jeszcze wyjasnię, bo mam wrażenie, że trochę masz kłopoty z oceną intencji wypowiedzi:
    1. BARDZO bym chciała, żeby kurs był po 0,40, bo akcji IGR mam cały worek ;)
    2. nie wiem, czemu traktujesz mnie jako "ONI" i piszesz do mnie w liczbie mnogiej...

Pozdrawiam:)
  • Re: INFO Autor: ~px [46.113.110.*]
    Podaj linka do tych danych
  • Re: INFO Autor: ~karnister [77.66.1.*]
    Doladuj jeszcze troche do karnistrow, srednia sobie obnizysz np do 30 groni, 40groni to raczej wysoka jak na bankruta.
  • Re: INFO Autor: ~px [37.47.178.*]
    Znalazłem stronkę w której widnieje jeszcze nazwisko prezesa Wojciechowski Jan Ryszard a wiadomo że dawno nim nie jest a data aktualizacji na dole to 17.09.2012 r. widocznie tak to wszystko z opóżnieniem działa i ja sobie tym głowy nie zawracam.Jesli mam złą strone to prosze podac inną,widocznie tak to działa z duzym opóżnieniem.Ja sobie tym głowy nie zawracam

http://www.krs-online.com.pl/internet-group-s-a-w-upadlosci-ukladowej-krs-43054.html
    Ja sprawdzam na stronie Min. Sprawiedliwosci:
    https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu

Co prawda nie podają daty (albo jej nie widzę), ale na pewno da się stwierdzic, że jedne zmiany są, a innych nie ma.
  • Re: INFO Autor: ~px [164.127.130.*]
    Prosiłem o linka do konkretnej strony a nie podanie linka do wyszukiwarki która i tak pewnie przekieruje do KRS,w tym co podałem daty są i wczesnieje szerówniez mozna przejrzec ,więc proszę podac konkretnego linka bo nie bede latał po całym internecie i zawsze ktos może napisać że to nie ta strona o którą mu chocdziło.Cała dyskusja o jakichs wpisach nie ma sensu i dziwie sie że ktos to rozstrząsa.
    Ty to jednak jakiś dziwny jesteś...
    Mniej czasu zajęłoby Ci skorzystanie z tego linka, wpisanie nazwy Internet Group i przeczytanie zawartości, ale Ty wolałeś napisac swój komentarz.
    Gdybyś wykonał powyższe, to zobaczyłbyś, że linka podac sie nie da, bo w okienku adresu pojawia się wówczas: https://ems.ms.gov.pl/krs/danepodmiotu
    a to Cię do niczego nie doprowadzi.

Ale skoro tak lubisz linki, to podam Ci jeden: http://www.igroup.pl/index.html?id=220

Sama Spółka podaje: nowa wartośc kapitału zakładowego, nowe nazwisko Prezesa, a nazwa nadal jest jaka jest...

Ale dobra, sprawa nieistotna, więc niepotrzebnie wdałam się w dyskusję - trochę jak polemika z Przedstawicielami jednej Partii (miałam napisac jaką mam na myśli, ale jednak lepiej nie;) )
  • Re: INFO Autor: ~px [164.127.125.*]
    No własnie ,na stronie spólki równiez jest na pisane "w upadłosci układowej" a wiadomo ze nie jest to pisanie że cos tam jest gdzies wpisane a czegos niema nie i rozwodzenie się nad tym nie ma żadnego sensu
    Witaj Kopenhaga:)

Średnią to mam poniżej 0,30, a dokładnie 0,29 bo po tyle najwięcej kupiłam.
    A o 0,4 piszę, bo Kolega wyżej taką cenę podał - gdyby taki był kurs to po prostu już byłby jakiś tam fajny zarobek i tyle:)

Niestety już nie mam za co dobierac, zresztą wystarczy mi to co mam - jak na moje możliwości, to i tak się wychyliłam...

• Re: INFO Autor: ~agent_orange [188.146.34.*]
    ja zacząłem od 23 teraz mam średnią 21 i mam trochę tego szajsu... zobaczymy co z tego będzie na razie jest wielkie dymanie... ale lepsze to niż wynalazki typu intakus... wlaśnie dzisiaj oglądałem ich mieszkania na sprzedaż, fuszerka na maksa, nie dziwię się że padli :) za pół roku te mieszkania będą tańsze o kolejne %... niedokończone mieszkania, źle zrobione badania hydro (garaże pozalewane)... :)
  • Re: INFO Autor: ~agent_orange [188.146.34.*]
    generalnie teraz chyba czas naprawdę na deweloperkę z wyższej półki, bo biedaków i tak nie będzie stać na tanie mieszkania, a nawet jeśli, to będą tam takie marże niskie i żyłowanie, że szkoda się bawić.... za to wyższy standard i inny klient to już inna bajka... no takie czasy, niestety
  • Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej Autor: ~karnister [77.66.1.*]
    bo krytcznie nastawiony do I_ku..sa. Powiem Ci tyle jeszcze nie kupilem nowego mieszkania ktore nie byloby zje...ne. Zawsze a to zawsze trzeba bylo brac kogos i poprawiac. I powiem Ci kilka mieszkan w zyciu juz kupilem, takie pasywne dodatkowe dochody i ochrona kapitalu, wiec prosze cie nie oceniaj innych gdzy pewnie sam lepszy nie jestes.
    Pozdro
  • Re: Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej Autor: ~agent_orange [188.146.34.*]
    nie nie że polska fuszerka jest standardem to ja wiem... jak pracownicy pracują też wiem... chodzi o to co się chce sprzedać po jakiej cenie i ja stwierdzam teraz, że Intakus sprzedawał, albo próbował sprzedać gówno w momencie kiedy w okolicy było mnóstwo 20% lepszych ofert jakościowo... bo że zalane garaże są w każdym, albo odpadająca farba i tynki oraz metalowe okna zamiast drewnianych (bo kasy nie starczyło)... to ja wiem i nie mam złudzeń... z branży budowlanej nie jestem, ale nie ukrywam że znam kilka firm i to nieźle...

dodam jeszcze, że argument który podnosi np. zbycho, że intakus to firma rodzinna gdzie żyłuje się koszty i generalnie dmucha na wszystko, to dla mnie jako osoby z doświadczeniem prawie 15letnim w biznesie wiem, że takie firmy często są mega źle zarządzane i dla mnie osobiście jest to kontrargument. Siedzi synek, córka, mama, tato, wujek.... chce się w 5 lat zarobić na 2 pokolenia. No i dodam, że widać to po tym co sprzedawali za ile i w jakich czasach, że mieli klapki na oczach, jak to często bywa w firmach rodzinnych, gdzie tato z byznesu wie lepiej, bo un od lat 90tych to prowadzi... myślał, że sprzeda gówno w czasach kryzysu... no i się przeliczył, teraz została stypa, a zaraz takich firm będzie mnóstwo, pojawi się mnóstwo sprzętu od syndyka. Wiecie ile jest teraz firm w upadłości likwidacyjnej? Ile jest teraz zajebistych okazji do zakupienia sprzętu budowlanego, materiałów budowlanych? Nie wiecie,... ale za rok będą o tym pisały gazety na pierwszych stronach.
  • Re: Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej Autor: ~karnister [77.66.1.*]
    Ano tak jest, dzis badziew trudno sprzedac, zreszta rynek jest wymagajacy, ludzie kasy nie maja i sa spanikowani, slysza od jednego drugio o kredytach we franku ja poplyneli, z gazet, o bezrobociu itp. Tak jak piszesz rodzinne firmy ida na maxa na oszczedzanie.
    Czesto wtawiaja 2 i 3 gatunek, wybrakowany material itp. Jesli tynk odpadnie to pol biedy. gorzej jak hydraulika w podlodze zje..na a ty masz juz deski, czy plytki polozone.
    No ale wiel by pisac. Generalnie to Zycho fajny chlopak, lubie go choc troche frajer. Traktoqwac go nalezy jako anty wskaznik. Z tego co wiem to same wtopy ma i lepiej sie trzymac z daleka, lub obserwoac bo bedzie jeszcze nizej. Wnioskuje rownioez ze troche zal mu du.. sciska, bo zamiast miec jedna wtope na IGR to reszte kasy podzielil kolejno na wtopy na petrolu, pronku, i teraz I kut--sie. Wiec newet nie chce liczyc ile to jest wtopy liczac powiedzmy .Kwota wyjsciowa *0,5*,05*0,5*0,5
  • Re: Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej Autor: ~hho [31.62.118.*]
    Instytucje finansowe i fundusze mogą już IGR kupowac bo spólka nie jest juz w upadłosci likwidacyjnej
  • Re: Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej Autor: ~mik [91.94.186.*]
    Nie jest w jakiejkolwiek upadłosci,spółka jest czysta i bez długów
  • Re: Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej Autor: ~xxxxxxxx [178.180.34.*]
    dzieci, już wrzesień, wakacje się skończyły
  • Re: Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej Autor: ~mik [46.112.20.*]
    Zobacz czy cie tam nie ma .Myślisz że wiecznie będzie spadac
  • Re: Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej Autor: ~Rakieta [78.30.105.*]
    I z jakimi perspektywami
    Normalnie rakieta
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.