Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Agent, wnioskuje ze jestes z branzy budowlanej

nie nie że polska fuszerka jest standardem to ja wiem... jak pracownicy pracują też wiem... chodzi o to co się chce sprzedać po jakiej cenie i ja stwierdzam teraz, że Intakus sprzedawał, albo próbował sprzedać gówno w momencie kiedy w okolicy było mnóstwo 20% lepszych ofert jakościowo... bo że zalane garaże są w każdym, albo odpadająca farba i tynki oraz metalowe okna zamiast drewnianych (bo kasy nie starczyło)... to ja wiem i nie mam złudzeń... z branży budowlanej nie jestem, ale nie ukrywam że znam kilka firm i to nieźle...

dodam jeszcze, że argument który podnosi np. zbycho, że intakus to firma rodzinna gdzie żyłuje się koszty i generalnie dmucha na wszystko, to dla mnie jako osoby z doświadczeniem prawie 15letnim w biznesie wiem, że takie firmy często są mega źle zarządzane i dla mnie osobiście jest to kontrargument. Siedzi synek, córka, mama, tato, wujek.... chce się w 5 lat zarobić na 2 pokolenia. No i dodam, że widać to po tym co sprzedawali za ile i w jakich czasach, że mieli klapki na oczach, jak to często bywa w firmach rodzinnych, gdzie tato z byznesu wie lepiej, bo un od lat 90tych to prowadzi... myślał, że sprzeda gówno w czasach kryzysu... no i się przeliczył, teraz została stypa, a zaraz takich firm będzie mnóstwo, pojawi się mnóstwo sprzętu od syndyka. Wiecie ile jest teraz firm w upadłości likwidacyjnej? Ile jest teraz zajebistych okazji do zakupienia sprzętu budowlanego, materiałów budowlanych? Nie wiecie,... ale za rok będą o tym pisały gazety na pierwszych stronach.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.