• Tragedia Autor: ~xtb [31.63.143.*]
    z tym kursem akcji, trochę urośnie a spadnie dwa razy tyle.
    Jezeli nie znajda nabywcy na nowe akcje to rozwoju w firmie nie bedzie, mozemy zapomniec o wzrostach na pare lat a nawet powolna obsuwe kursu, w firmie bedzie dzialo sie coraz gorzej, stanie w miejscu w tej branzy pod wzgledem innowacyjnosci to cofanie sie w stosunku do konkurencji ktora Ropczyce w europie maja spora, "wypalą" sie i powoli zaczna zwijac interes, mozliwe ,że zostanie może tylko garstka na najbardziej dochodowej gałęzi ktora utrzymywac bedzie pociotkow i powójków - oby do pierwszego.Nie widzę w tej spolce dynamizmu i rozmachu w działaniu....chyba fundusze i inwestorzy indywidualni tak to widza i maja dystans w stosunku do nich.
    Przemysł ciężki i branża hutnicza jest scisle powiazana z wzrostem gospodarczym a z tym w europie i na swiecie bedzie coraz gorzej, już analitycy mowia że w Polsce zle czasy ida dla biznesu, bedzie stagnacja i przetrwaja tylko najsilniejsi - silniejsi od np Hydrobudowy - byłego tytana budowlanki - jedyny plus z tego wszystkiego,że bezrobotnych w Polsce bedzie przybywac i moze to zacheci zachodnie koncerny do inwestycji bo wiadomo ze polaczki to za mise ryżu beda robic bo kredyty na karku do splacenia maja jak byk
  • Re: Tragedia Autor: ~xtb [31.63.143.*]
    nie namawiam nikogo do sprzedazy ani kupowania ich akcji, każdy powinien sam decydować o swojej kasie..........
  • Re: Tragedia Autor: ~xtx [77.237.3.*]
    A ja mam pytanie do Ciebie na jakim poziomie jest WIG-80?Ropczyce nie są wyjątkiem .Będą rosnąć z całym rynkiem.
  • Re: Tragedia Autor: ~xtb [31.63.143.*]
    to potwierdza tylko moja opinie,że ta spolka urosnie tylko jezeli pojdzie z calym rynkiem, male spolki sa aktualnie nie dowartosciowane, jednak w przypadku RPC nie wiem czy to jest az takie niedowartosciowanie, zarzad na gwalt szuka kasy w emisji akcji, dlaczego? czy to lepsze rozwiazanie niz np zaciagniecie kredytu na "dobry"biznes?ym ma
    W ciagu ostatnich kilku lat podjeli kilka nietrafionych ryzykownych decyzji, mamy miec nadzieje że w koncu sie im uda???? czy na tym ma sie opierac siła tej spolki?????
    Tragedia i żenada w jednym.
    Drukarki w US i unii za chwile sie rozkreca i swiat zalac moze fala "papierków" bez pokrycia ktore beda wszystkim wciskac na lewo i prawo.....do czego to doprowadzi????
  • Re: Tragedia Autor: ~art [91.192.165.*]
    Że każdy z nas zostanie milionerem
  • Re: Tragedia Autor: ~ropopochodny [83.5.254.*]
    kazdy milionerem???? byłoby fantastycznie.....chyba że to nie dotyczy akcjonariuszy RPC?
  • Re: Tragedia Autor: ~sd [95.49.216.*]
    Na przestrzeni kilku kwartałów widać wyraźnie radykalną poprawe kondycji Ropczyc , w tym struktury bilansu i przepływów fin . Po fuzji z ZM będzie to większa , ale też bardziej transparentna firma . 100 - 200 % wzrostów to tylko kwestia czasu . Zdziwię się jakby miało być jeszcze taniej .
  • Re: Tragedia Autor: ~daros [89.70.147.*]
    Na małych spółkach nie za bardzo jest jeszcze miejsce do spadków. Odnosnie poprzedniego postu; milionerami zostają ci co robią na przekór rynkowi, a takich ryzykantów iest niewielu. Wiekszosc kupuje dopiero w czasie zaawansowanej hossy, błędnie myśląc że wtedy ryzyko inwestycji jest niewielkie. Większość nie wyciąga wniosków z popezedniej hossy i bessy, a potem jest płacz i zgrzytanie zębów.
  • Re: Tragedia Autor: ~xtb [31.63.141.*]
    Tydzien minol i z kursem ropczyc nic sie nie dzieje, mozliwe że zostal ustalony na tym poziomie na najblizsze lata
  • Re: Tragedia Autor: ~andy [31.174.231.*]
    Pij nie pierd*l
  • Re: Tragedia Autor: ~DONBAS [176.97.81.*]
    HOSSA NA RYNKACH A ROPCZYCE SUPER PERELKA NIEDOJRZALA STOI KTO TEN BADZIEW KUPI?
    Dnia 2012-09-14 o godz. 13:41 ~DONBAS napisał(a):
    > HOSSA NA RYNKACH A ROPCZYCE SUPER PERELKA NIEDOJRZALA STOI
    > KTO TEN BADZIEW KUPI?

Od kiedy inwestujesz na giełdzie? bo mam wrażenie że od niedawna! Spółki notawane na GPW od początku jej istnienia zachowują się cyklicznie dokładnie tak samo. Wystarczy przeslecić które w jakich momentach zaczynają wzrosty, które rosną później, które konczą hossę itd, itp. Wtedy może nie pisałbyś takich głupot na forum!!!
    daros zycze ci polowe takiej wiedzy,coz masz bledne wyobrazenie narcyzie:)))
    Dobrze ci radzę ; kupuj, bo potem będziesz gonił uciekającego króliczka. I sory jesli cię uraziłem, ale twój post niestety świadczy o tym, że twoja wiedza na temat rynków kapitałowych delikatnie mówiąc jest mierna.
    DAROSKU KUPUJ 1567 AKCJI STOI WIEC JESLI POSIADASZ GOTOWKE TO KUPUJ BEDZIESZ ZAMOZNYM CZLOWIEKIEM JAK JA MIMO MIERNEJ WIEDZY EKONOMICZNEJ:))))
    Twojej wiedzy ekonomicznej nie neguję bo jej po prostu nie znam. Odnoszę się do twojego wczesniejszego posta, i twierdzę, że nie za bardzo masz orietację kiedy należy kupować a kiedy sprzedawać dany papier.
    .....i jeszcze jedno, tylko jeden przykład; ZNTK Lapy też nikt nie chciał kupować po 10 groszy. 5000 akcji w tej cenie leżało przez kilka miesięcy jeszcze jak spółka była notowana na CeTO (pewnie też byś wtedy napisał ironicznie tak jak teraz -na s lezy 5000 akcji po 10 groszy, kup sobie je to będziesz zamożny) Po kilku latach te same akcje w szczycie hossy mozna było sprzedać powyżej 100 złotych!!!!! Oblicz sobie ile trzebabyło zainwestować a ile wyciagnąć z inwestycji!!!
    DAROS PO FAKCIE KAZDY JEST MADRY,TZN ZE TY WIESZ JESTES WIZJONEREM I MASZ SZKLANA KULE???WIEC POWIEDZ MI MADRALO KIEDY ROPCZYCE BEDA PO 40PLN???:)))
    DAROS WIEC ZAMIAST NAGANIAC ZORGANIZUJ OK 21000 PLN I KUPUJ ALE TO DLA CIEBIE JEST PEWNIE BARDZO DUZO????????????????
    Po pierwsze szklanej kuli nie mam, po drugie nie naganiam. Odpowiadam tylko na twój durny post. Ani słowem nie wspomniałem o Ropczycach, a raczej pisałem o rynku akcji jako całoscii. Każdy mądry inwestor wie o tym, że w dłuższej perspektywie zawsze najwięcej dają zarobic małe i srednie spółki, mimo to, że w początkowej fazie wzrostów nie rosną, a do tego kryształowa kula nie jest potrzebna!!!
  • Re: Tragedia Autor: ~xtb [31.63.128.*]
    Jak tak czytam Twoje wpisy nabieram przekonania ,że to własnie ty kupowales dzisiaj te blisko 2000 akcji, prawdopodobnie wyrzucic chesz je przy najblizszym wybiciu za miesiac moze dwa i tak bedzie zysk ok 8% (prawdopodobnie) ale żebys sie nie zdziwil bo jezeli w miedzy czasie Zarzad znajdzie jednak jakiegos zdesperowanego fundusza i zacznie mu sprzedawac akcje po np 10pln to przyjacielu wtopiles jak nigdy - juz Ci wspolczuje bo bedzie bolało jezeli moje przypuszczenia sie spelnią
    Co do zarobku na malych spolkach to masz racje jednak nie to chyba nie dziala w przypadku spolek ktore planuja dodrukowac mozliwe że dodatkowe 50% akcji........tak,że ja raczej jestem sceptycznie nastawiony i nie dam sie nabrac na takie gierki
  • Re: Tragedia Autor: ~xtb [31.63.161.*]
    ktos cos dzisiaj kupil ..... obrotyyyyyyy ze hoho .....mozliwe ze stucznie zrobione
    DAROS MILEGO WEEKENDU,NAPIJ SIE MELISY ALBO POBADZ Z JAKAS SYMPATYCZNA KOBIETA TO NAPIECIE CI SPADNIE:)))
  • Re: Tragedia Autor: ~olo [178.37.232.*]
    poziom Waszej debaty jest żenujący a jak czytam posty donbasa czy xtb to nie wiem czy smiać się czy płakać a Wasze nicki mówią wiele znawcy branży hehe piszecie o szukaniu na sile emisji ale o niej cisza więc wasze wypociny to stek bzdur!
  • Re: Tragedia Autor: ~xtb [31.63.167.*]
    cisza, bo czym tu sie chwalic?
    OLO MAM DO SPRZEDANIA SZKLANA KULE CHETNIE CI ODPSPRZEDAM,MUSISZ BYC BARDZO ZNERWICOWANY SKORO TAK POZNO PISZESZ KOMENTARZE:))))
  • Re: Tragedia Autor: ~xtb [31.63.172.*]
    ubieranie w cipełe ubranka na zimę się rozkreca;)

BRAĆ WYBIERAĆ NIE WYBRZYDZAĆ, KAŻDY SZCZEŚCIE WYBRAC MOŻE KTÓRY SZCZĘŚCIU DOPOMOŻE

HEHE
  • Re: Tragedia Autor: ~olo [77.254.188.*]
    totalni frustraci jesteście Donbas niektórzy nie mają czasu w dzień pisać bo pracują a Ty widocznie nie masz innego zajęcia hehe może zamiast giełdy pograj w pokera.........
    OLO NIE OCENIAJ LUDZI SWOJA MIARA!!!!!!!!!!!!JA PRACUJE DLA ZABICIA CZASU W PRZECIWIENSTWIE DO CIEBIE W KAZDEJ CHWILI MOGE ZREZYGNOWAC ALE MAM FAJNE WSPOLPRACOWNICZKI:)))))
  • Re: Tragedia Autor: ~olo [77.254.173.*]
    prawda jest taka że Ty oceniasz ludzi i to negatywnie dla Ciebie wszyscy są bebe czyli jak dziecko które bez powodu mówi nie i koniec jesteś frustrat i tyle a Twój tekst że pracujesz dla przyjemności potwierdza tylko że jednak jest tak jak myślę marudzisz i marudzisz a nadal siedzisz na tej spółce jak Ci tak źle to zmykaj i tyle!
  • Re: Tragedia Autor: ~hawe [86.44.206.*]
    Hawe!!!!
[x]
ROPCZYCE 0,42% 23,80 2025-10-09 15:25:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.