• co tak mieszko wypalil Autor: ~grec [79.163.137.*]
    cos sie kroi byle nie byl to falstart
  • Re: co tak mieszko wypalil Autor: ~heh [83.22.30.*]
    mam pewną spiskową teorię w którą sam nie wierzę:)
    W jutrzejszym Parkiecie ukaże sie artykuł nt.:
    Jak Patrowicz ocenia koniunkturę giełdową i jaka spółka przeszła mu koło nosa
    moze to Mieszko :))
    To w kontekscie pojawiających się na tym forum od paru miesięcy plotek
  • Re: co tak mieszko wypalil Autor: ~Gall Anonim [88.220.117.*]
    przecież to ściema. Niebawem Mieszko będzie leżeć na podłodze i już się nie podniesie.
  • Re: co tak mieszko wypalil Autor: ~janusz_15 [77.255.53.*]
    Czekoladkami i cukierkami zasypali wszystkie markety po 19,90.Widzialem,ze popyt jest.Swoja droga wyroby sa palce lizac.
  • Re: co tak mieszko wypalil Autor: ~Czesio [62.29.160.*]
    Dnia 2012-09-19 o godz. 20:41 ~janusz_15 napisał(a):
    > Czekoladkami i cukierkami zasypali wszystkie markety po
    > 19,90.Widzialem,ze popyt jest.Swoja droga wyroby sa palce
    > lizac.

No to mocno, bo te cukierki na wagę są zazwyczaj po 29,90...
    bo jak się nie ma dystrybucji na półkach to jedynym pomysłem na sprzedaż jest głęboka obniżka ceny. Sprzedaż wtedy jest ogromna ale zysk niestety znikomy....
  • Re: co tak mieszko wypalil Autor: ~grec [79.163.154.*]
    a jak sprzedaz jest to ludzie kupuja mieszko gall i przyzwyczjaja sie do niego a wtedy nawet cena nie bedzie grala roli
  • Re: co tak mieszko wypalil Autor: ~Czesio [62.29.160.*]
    Dnia 2012-09-21 o godz. 14:58 ~grec napisał(a):
    > a jak sprzedaz jest to ludzie kupuja mieszko gall i
    > przyzwyczjaja sie do niego a wtedy nawet cena nie bedzie
    > grala roli

No niby tak, tylko co jak Solidarność albo Wawel zejdą na 19,90 - wtedy ludzie zaczną kupować, przyzwyczają się a wtedy nawet cena nie będzie grała roli :)

I się robi kwadratura koła, a marża leci w dół
    całkowicie się z Tobą zgadzam Czesio. Takie promocje robią desperaci którzy na siłę chcą szybko naprawić to co spierniczyli przez ostatnie dwa lata. Akurat siedzę w branży cukierniczej i wiem, że Mieszko nie ma pomysłu na rynek krajowy. Ich działania to typowa partyzantka- jak coś trafimy to walimy do oporu bez względu na koszty. Nie mają sprecyzowanej strategii działania tylko co chwilę zmieniają priorytety dla Handlowców, sposoby premiowania,warunki dla Dystrybutorów, itp. Jak przy takim wariactwie zbudować dystrybucję? Spójrzcie na półki w sklepach- Mieszko wygląda coraz słabiej i myślę, że będzie jeszcze gorzej. A co do jakości produktów to właśnie przed chwilą zjadłem ich orzechową truflę francuską- porażka!!! Smakuje jak kit do okien i wygląda jak psia kupa. Gdyby nie Michaszki i Zozole to Mieszka już dawno by nie było.
[x]
MIESZKO 1,31% 3,95 2014-11-25 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.