.. a to oznacza ze kurki już chyba się z nim nie lubią , może coś z tego wyniknie , może ten azjata zrobi coś z tą smieszną firmą i jeszcze smieszniejszym zyskiem .
Projekt - Uchwała nr 9
Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia NTT System S.A. z dnia 01 października 2012 r.
w sprawie: poniesienia kosztów zwołania i odbycia Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia
zwołanego na dzień 01 października 2012 r.
Na podstawie art. 400 § 4 kodeksu spółek handlowych Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia:
§ 1
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie NTT System S.A zobowiązuje …………… do poniesienia
kosztów zwołania i odbycia niniejszego Walnego Zgromadzenia.
§ 2
Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia.
W głosowaniu nad wyżej wymienioną uchwałą oddano ważne głosy z … akcji. Akcje te stanowią … %
kapitału zakładowego Spółki. Na ogólną liczbę … ważnych głosów za przyjęciem uchwały oddano …
głosów, głosów przeciw oddano …, głosów wstrzymujących się ….
Uchwała została powzięta wymaganą większością głosów.
Uzasadnienie do
Większość akcjonariuszy chętnie oddała by temu Azjacie swoje akcje -tylko aby coś zrobił z kurkami.
Kurki ewidentnie działają na szkodę spółki - to typowo polskie - udupić na maxa spółkę- nikomu nic nie dać i rżnąć głupa.....
Tylko że On chce kasy z mikrusa zysku, a to ma niewiele wspólnego z inwestowaniem - gdyby nas wszystkich wykupił - miałby tylko 48%; nie o to chyba chodzi? Niech nas kupi Asseco po 3,5 za akcję to i Kurki będą szczęśliwe...
Zarzucając w internecie prezesowi spółki działanie na jej szkodę narażasz się na oskarżenie o przestępstwo zniesławienia przy pomocy środków masowego przekazu, czyn zagrożony karą roku więzienia. Skoro już tak daleko zaszedłeś, to może nam wytłumaczysz na czym polega to rzekome działanie na szkodę spółki? Że w obliczu trudnej sytuacji na rynku wypracowanego zysku nie chcą przejadać wypłacając dywidendę?
torbiel zachowujesz się jak infantylne dziecko , naprawdę nie widzisz bęac akcjonariuszem ze coś jest nie tak i ze zysk powinien byc wielokrotnie wyższy przy takich przychoach - porównaj inne spółki z branży , ośmieszasz sie piszac jak piszesz
tak czytam i ty naprawę jestes z rodziny kurków - któż inny mógłby ich bronić i pisać jeszcze farmazony o trudnej sytuacji na rynku . Pamiętaj ze o człowieku oprócz pieniedzy decyduje też szacunek innych , azjata powoli choć słabo go zdobywa - oby szedł w tym kierunku , natomiast wiele osób z twojej rodziny zasługuje na minimum publiczne splunięcie w twarz - zapewne nie tylko w mojej ocenie
Jakoś nie mam ochoty na dyskusję z kimś, kto nie potrafi pisać po polsku, a na sformułowanie prostej myśli potrzebuje trzech postów. Jeżeli podejrzewasz kogoś z zarządu o działania niezgodne z prawem, to powiadom o tym odpowiednie organy. Rzucanie bezpodstawnych oskarżeń pod przykrywką anonimowego forum może się skończyć przed sądem, ja po prostu ostrzegam.
No ale co ja się będę produkował, już mnie rozgryzłeś - jestem Tadeuszem Kurkiem we własnej osobie, od rana nic nie robię, tylko bronię spółki na forach dyskusyjnych w internecie.
płacz,płacz,i płacz .Sami głośno stwierdzacie ze słowianie są 10 razy głupsi od izraelitów oni nie chodzą na dyskoteki nie kopią piłki nie interesują sie sportem (sport dla idiotów) takie hasło jest w izraelu tylko siedzą i sie ucza jak wyrębac goja z forsy trzeba przyznac że są w tym mistrzami byłem w Cezarei Nadmorskiej na północ od Hajfy i widziałem kto ma tam redencję rockefeler,kulczyk,bielecki, itd,itd żyd pierwszej kategori musi miec mieszkanie w izraelu a na delegacji jest w usa,polsce luf francj jak nie ma nieruchomości to może by bardzo bogaty ale jest drugiej kategorii żydem nie płakac tylko podglądac trzeba izraelitów ja podglądam i mieszkania sprzedałem na szczycie i jak pisałem dawniej wlazłem w złoto jak było po 1400 $ za uncję ja uważam że akcje ogólnie są skupione i im większy kryzys tym giełdy szybciej ruszą do góry polecam rozwiąza troche testów na inteligencje i zobaczyc czy możecie grac i nie płakac niżej niż 70 pkt to wychodzi idiota i sie sam załamałem wyszło mi tylko 62 pkt chociaż na akcjach o 12 lat nic nie wtopiłem żegnam lecę w poniedzialek do Japoni na wycieczkę za BGZ
Może i z tekstem o "działaniu na szkodę" spółki przesadziłem - ale jako akcjonariusze oczekujemy jakiejś sensownej polityki firmy, dbania o własny akcjonariat -- a tutaj co mamy? Jak wygląda kurs?Jak zachowuje się zarząd na wieść o zwołaniu walnego przez jednego z akcjonariuszy? - to nie jest normalne zachowanie ani dbanie o dobro firmy
i jeszcze to nie dotrzymywanie obietnic ze skupem - przeciąganie w nieskończoność , zrobili by porządny skup a nie takie pochody .... , maksymalna cena w skupie to chyba 2 zł teraz mają 60 gr to chyba na logike do 1.5 powinni się nie zastanawiać i skupywać ile wlezie a tu taki teatrzyk :/
Zgadzam się, że zarząd traktuje akcjonariuszy jak powietrze, szczególnie niezrealizowane zapowiedzi skupu uważam za bardzo nieprofesjonalne. Jakieś pół roku temu prezes był w TVN CNBC, szkoda, że dziennikarz go o to nie zapytał.
panowie oni kupują tylko powolutku czekają aż niektorzy akcjonaci nie będą mieli na bułki to pomalutku podają u mnie we wrocławiu własnie podają po troszeczku co niektórzy ale inne spólki firmy zatrudniają swietnych psychologów i wiedzą ile człowiek może wytrzymać manewrów typu podjazd spadek i kiedy odczuwa pełne zniechęcenie do giełdy mój znajomy z tego tematu się habilitował i jest wielki guru.Pamiętajcie o jednym że hazardziści weszli całą kasą i muszą po trochu podawać co jest czasem widoczne( kto jest bez winy tylko szczerze niech rzuci we mnie kamieniem(przypis biblijny)
Ciekaw jestem, skąd u Loomby pomysł zwołania Walnego. Myślę, że musi mieć jakichś sprzymierzeńców, bo chyba nie szedł by na wojnę z kolegami tylko dla hecy.
Oprócz dójki Kurków i Loomby z większych udziałowców są tam jeszcze Andrzej Rymuza i Małgorzata Przepiórzyńska. Zakładam, że Loomba ma ich po swojej stronie, bo jeżeli nie, to na starcie nie ma szans (Ta dwójka wraz z Kurkami ma ponad 50 procent udziałów).
Może jeszcze kogoś skaptował, bo chyba nie liczy, że drobnica stawi się w komplecie i będzie głosować razem z nim.
W każdym razie walne zgromadzenie może będzie okazją, żeby się czegoś interesującego dowiedzieć.
Czy wolno, czy szybko, kurs by rósł, a nie siedział w przedziale 50 gr - 1 PLN. Jak sobie policzysz wartości obrotów to trudno uwierzyć, że ktoś kupuje na poważnie - w tym tempie uda im się skupić za pięć lat; co do habilitacji z granic wytrzymałości..hmm, klasycznie rzecz biorąc, giełda przynosi zyski w dłuższych okresach - część inwestorów się z tym godzi i będzie czekać; moim zdaniem zacznie się skup, jak będą mieć mocne karty do porządnego wybicia - czyli będą mieć pewność, że rynek zareaguje na jakieś dobre info o zysku czy dobrym kontrakcie; zarząd zacznie w okolicach 60-70 gr - potem skok na 1,3 i spekulanci się włączają na 5 PLN; czego Wam życzę;
jesli rzeczywiscie ktos z zarzadu to czyta to mam nadzieje ze nie strzela focha i obraza sie tylko wezma sobie to troche do serca... Panie Egorcysta co do tej psychologii to cala prawda szkoda ze Pana wczesniej nie poznalem... gielda to 90% psychologii ...
Psychologia. Jak już wiesz to wykorzystuj psychologię czyli manipulację w życiu tak jak ja. Na giełdzie jeszcze nie potrafię (są lepsi) ale w pracy tak, np. teraz wróciłem po poprzedniego pracodawcy od którego odszedłem w marcu z dużą odprawą :) W międzyczasie w lipcu przetrenowałem castoramę. W sumie uczciwie przepracowałem w tym roku dwa pełne miesiące, reszta to manipulacja. Oj, żeby wszyscy byli tacy jak ja to kapitaliści zostaliby gołodupcami. Chyba napiszę CV do Kurkowej firmy, z pewnością przyjmie mnie, a ja wtedy ... (ale najpierw pozbędę sie jego akcji).