Wyniki dobre ,moze nawet bardzo w porownaniu z poprzednim kwartalem(tez nie najgorszym)
i zdaje sie ze Ropczyce buduja nowy image firmy rentownej , co normalnie powinno podniesc
cene jak pisalem wczesniej do 20-25pln ale coraz wyrazniej dostrzegam anormalnosc w przestrzeni finansowo-gieldowej .
wskazniki nie sa juz tak miarodajne , brak nie tylko gotowki (do inwestycji w szerokiej masie inwestorow -zapewne mozna by ja znalesc sie u waskiej grupki) ale tez czasu ,przewaza koncepcja pewne lokaty i zysk w krotkiej perpektywie to moze nie sprzyjac w szybkim marszu na polnoc
W kontekscie skandalu z amber-gold ,roznymi plotami o praniu brudnych pieniedzy ,potencjalnym powolaniu rektora komisarza-dla SGH (elitarnej kozni menadzerow i sternikow biznesowym) z powodu zlego zarzadzania wlasnymi finansami poprostu rodzi sie pytanie komu wierzyc bo tym pajacowatym analitykom i znawcom rynku z sgh coraz trudniej , ale oni sa w mediach .
u wielu gieldowych cymcyrymcykow trudno mi sie doszukac jakich glebszych przemyslen
biznesow0-przemyslowych , ale takich swoich nie powtarzanych po innych
ciekawa uwage znalazlem u tom.tom.127 o potencjalnym rolowaniu dlugu , moze nie jest tak zle tylko ze ropczyce musialy odkupic od ,,siebie-ME,, zaklady w chrzanowie ale mysle ze takie rewelacje biznesowe juz nie beda sie pojawiec
co do hossy przy niskich stopach procentowych moze ale ludzie beda wtedy bardziej ostrozni i wladuja kase w zloto itp inwestycja w gielde to opcja jest gdy na horyzoncie rysuje sie bizneso-przemyslowa stabilnosc
Cieszy mnie ze pojawiaja sie Nowi a Starzy Forumowicze nie odchodza co tak psychologicznie moze oznaczac dobry prognostyk do wzrostow bo ropczyce zaczynaja przyciagac
Pozdrawiam Forum ,szczegolnie Olo,Habasita,Xtx
Obecna sytuacja na GPW przypomina mi lata 2001/2002/ totalnie zdołowane małe spólki obrzydzenie do całej giełdy bardzo dużo spólek z brakiem wycen,bankructwa beznadziejne obroty i totalny marazm.Nikt wtedy nie wierzył że będa spólki ktore urosną o kilkaset procent,teraz jest podobnie mam wrażenie że szorujemy po dnie,paradoksanie wzrosty ale takie naprawde duże rozpoczynają sie w monencie coraz gorszych danych z realnej gospodarki.Jest masa spólek o olbrzymim potencjale do wzrostu ale tylko nieliczni wiedzą kiedy zmieni się trend giełdowy ale pewnie znowu pojawią się dziwne nazwiska Nibrzydowski(gant) dla przypomnienia był po 1zł max ok 120zł pewnie że to był balon ale giełda w realnych wycenach jest tylko w 10% czasu.
i tu się z kolegami zgodzę ktoś tu napisał że zyski z giełdy maja tylko cierpliwi i cośw tym jest....pozdro
ps. dzięki Emilio za pamięć fajnie wiedzieć że cały czas jesteś
Dnia 2012-08-31 o godz. 11:57 ~xtx napisał(a):
> Obecna sytuacja na GPW przypomina mi lata 2001/2002/
> totalnie zdołowane małe spólki obrzydzenie do całej giełdy
> bardzo dużo spólek z brakiem wycen,bankructwa beznadziejne
> obroty i totalny marazm.Nikt wtedy nie wierzył że będa
> spólki ktore urosną o kilkaset procent,teraz jest podobnie
> mam wrażenie że szorujemy po dnie,paradoksanie wzrosty ale
> takie naprawde duże rozpoczynają sie w monencie coraz
> gorszych danych z realnej gospodarki.Jest masa spólek o
> olbrzymim potencjale do wzrostu ale tylko nieliczni wiedzą
> kiedy zmieni się trend giełdowy ale pewnie znowu pojawią
> się dziwne nazwiska Nibrzydowski(gant) dla przypomnienia
> był po 1zł max ok 120zł pewnie że to był balon ale giełda w
> realnych wycenach jest tylko w 10% czasu.
Trzeba być w bardzo dużej potrzebie finansowej żeby teraz sprzedawać Ropczyce,potencjał wzrost 100% do końca roku.
Mam wrażenie że tu pomału będzie wchodził jakiś fundusz myślę że może to być TFI ALTUS
Spółka z takimi wskażnikami jest tak atrakcyjna że nawet w tych czasach ktoś się zainteresuje.Tylko to tłumaczy obecną słabośc, a nie żadna mała emisja.