Dotychczas. Jeśli było więcej ofert sprzedaży, to ceny transakcyjne były zawierane po proponowanych cenach kupna. i na odwrót.
Dzisiaj wydarzyła się pewna dziwność.
Doszło do do takiego paradoksu. Cena kupna 0,31 i jakieś 100kilo w ofercie oraz na ofertach sprzedaży: 0,32 - zero ofert i na 0,33 jakieś 20kilo. Przy takim układzie kontrakty powinny być zawierane po cenie sprzedaży, a tym czasem były zawierane po 0,31, po cenie kupna.
Jak dla mnie świadczy to o niesamowitej przewadze podaży nad popytem.
Chcesz kupić: wystawiasz 0,31 i kupujesz SKUTECZNIE mimo to, że są oferty sprzedaży o 2 oczka wyżej. Chcesz sprzedać - nie ma mowy, musisz sprzedać ze stratą - sprzedaż po 0,31 zawsze musi wiązać się ze stratą. 0,31 to jest historyczne minimum. O.K. było już 0,31 wcześniej i nawet 0,28, ale ilu gości za te kwoty kupiło.
To w przybliżeniu zyski z franczyzy LD, LIVIO itd
bo przypuszczam, że mniej z jednego punktu nie mają
i z pewnością to 10 PLN nie jest
1400 sklepów x 100PLN x 365 dni = 51 000 000 PLN
doskonale wiesz tylko rzniesz glupa ! "koszty ogolne zarzadu" plus nierentowne lokalizacje plus wysokie czynsze zjadaly caly zysk i to z nawiazka..Jezeli to sie zmieni po ukladzie i restrukturyzacji bomi moze zarabiac i to calkiem dobrze
Ja mogę być głupem dla ciebie, ale to ty, taki mądry, wtopiłeś w bomi... ;-D
Ale czekamy na koniec tygodnia i na wyniki... ;-D
I ciekawe, jak teraz wygladają udziały w akcjonariacie... ;-D
I gdybyż to tylko ogólne koszty zarządu, czynsze i marne lokalizacje...
Ale ty wiesz lepiej...
I pewnie dlatego jesteś taki bomimilioner...
Ale najfajniejsze i najucieszniejsze jest to samopocieszanie się:
"Jezeli to sie zmieni po ukladzie i restrukturyzacji bomi moze zarabiac i to calkiem dobrze"
Tiaa... ;-D
JEŻELI... ;-D
No to ja napiszę swoje "jeżeli...":
Jeżeli Bomi będzie jeszcze istniało... ;-D
Zgadzam się na wszystko, co tam o mnie napiszesz...;-D
Ale to ty masz bomi, a ja - uciechę z twoich postów o mnie ;-D
I już batonik z lewej stopniał?... ;-D
rankor masz pecha ba ja kupowałem po 0,31zł hahaha, ale jeszcze chętnie dokupię też po tej cenie.
widzisz a ty zostałeś bez bomimakulatury i bez swojej cieplutkiej posadki hehe.
rankor i o to chodzi niech drobnica jak najszybciej ucieka tak, tak cieszę się tak samo jak ty i użalaj się dalej to dobra cena będzie żeby kupić kolejny pakiecik hehe
I znowu mylisz się - ja nie cieszę, ze kurs spada czy rośnie, ale cieszą
bominaiwne posty takich jak ty...
I nie ja się użalam, tylko ty na mnie... ;-D
Co akurat też mnie cieszy... ;-D
Cóz możesz napisać? Możesz tylko robić dobra minę do swego bomiwtopienia... ;-D
O, kolejny rankoroznawca, który o bomi napisać nie umie... ;-D
Tylko po co karmisz tego trolla?... ;-D
Ale dawaj jeszcze... ;-D
Nudno dziś, to sobie popiszemy... ;-D
Czy ktoś mógłby przedstawić warunki franczyzy udzielanej przez grupę Bomi?
3000PLN miesięcznie jako koszt franczyzy nie są to małe pieniądze dla tak mało rozpoznawalnych marek jak eLDe i Livio.
51mln daje okrągłą sumkę, ale to nie jest zysk, lecz przychód. Franczyzodawca musi ponosić jakieś koszty. Sieć 34 drukuje na przykład "gazetkę". Nie wierzę też, że są jelenie, którzy za możliwość nazwania się na przykład "Lvio" będą tracić 36.000PLN rocznie.
Coś za te pieniądze muszą otrzymywać w zamian. I tu jest pytanie ile to "coś" kosztuje grupę Bomi.
cyt" 3000PLN miesięcznie jako koszt franczyzy nie są to małe pieniądze dla tak mało rozpoznawalnych marek jak eLDe i Livio."
to sa sklepy glownie w malych misteczkach i na wiekszych wsiach wiec zadnych gazetek nie potrzebuja i sa doskonale znane w tych miejscach.
Bomi przejęło sieć Livio
środa, 05 maja 2010 16:08
Ile jest warte tylko BDF w przeliczeniu na akcje???
Nowy nabytek ma pomóc w propagowaniu franczyzowej Sieci 34 oraz stworzeniu marki własnej Grupy Bomi.
Spółka zakupiła dziś większościowy pakiet udziałów w spółce BDF Sp. z o.o. prowadzącej sieć ośmiu sklepów Livio na terenie województwa mazowieckiego i lubelskiego. Od ubiegłego roku BDF współpracowało z Bomi na bazie umowy franczyzowej. W opinii Bomi, działające od 2002 r. BDF posiada duże możliwości ekspansji na Mazowszu i Lubelszczyźnie zarówno dzięki rozwojowi organicznemu jak i w zakresie propagowania systemu franczyzowego Sieć 34.
Ponadto BDF prowadzi produkcję wód mineralnych i płynów do spryskiwaczy, co stanowi dobrą bazę wyjściową do generowania marki własnej Grupy Bomi. Grupa posiada obecnie 69 sklepów delikatesowych i supermarketów w 19 miastach Polski, 50 sklepów działajacych na zasadach pełnej franczyzy oraz 1524 sklepy partnerskie połączone w ramach sieci eLDe i Sieć 34.
Jak emisja to na innych warunkach
A ja na NWZA będę głosować przeciw emisji nowych akcji .
A jak przegłosują to zaskarżę bo jest to ewidentne okradanie drobnych akcjonariuszy
Zaskarżę i namawiam na to pozostałych mniejszościowych
I odpowiedź do Zenek.
Bo to rozwodnienie wartości kapitału a co za tym idzie moje akcje będą jeszcze mniej warte.
Myślę, że powoli kończy im się amunicja ( akcje ) i próbują dodrukować.
Hmmm