Drodzy drobni akcjonariusze przebudźcie się.
Ktoś ma wątpliwości niech spojrzy na wykres...od kilku lat ( tj. od Opoczna ) to już tylko totalny zjazd.
Jakaś błaha informacja a akcje pikują na łeb na szyję .... po czym zero odbicia czy powrotu.
Pytanie --- dlaczego taka duża emisja (niby) dla przejęcia zakładów zależnych od pana S.
Wszystkie te zakłady mają w 100 % wizję upadku.
Jak zarobić na bankrucie....
Otóż emisję już tym razem potężnej akcji.
Dlaczego bo na serię " J " ( jot ) nikt się nie nabierze.
Nastąpi trochę tuptania ... pozory coś tam robienia .... a potem dostaniecie 10 gr za akcję.
Likwidacja zakładu Cersanit .Upadek , bankrut..
Wy po 10 gr a ten złodziej sprzeda majątek ...
Swoje straty rozłoży na ilość kupionych przez siebie akcji serii I
Jeżeli ktoś pamięta to już pisałem ... gdy jeszcze nikt nie myślał ... , że Cersanit zaraz zacznie emisję serii I .
Po dwóch tygodniach -- info ... emisja akcji serii I.
Mógłbym jeszcze pisać i przekonywać ale czy w tym chorym kraju chorych ludzi można przekonać , że PO do szatan wcielony a jego słudzy to GW i TVN
Mr xxx miał w 100 % rację ... Kapelusz z głów przed nim.
Drobni powinni uciekac od akcji ludzi, ktorzy probuja ich okrasc... dla mnie to co robi Solowow to wlasnie kradziez....
Ale popatrz co ten facet ostatnio wyczynia... same porazki.. Synthos, Rovese, Echo.. tylko Barlinek ma jakies szanse... ale dlatego ze Solowowa tam jest malo....
Ja wszedlem na Rovese zaraz po mega spadku i wyszedlem po 2.2 zarobilem sporo..... ale chcialem zostac w spolce na dluzej tylko jak po kilku tygodniach infa na temat nowych spolek nie bylo to podziekowalem... to jest zenujace tak traktowac akcjonriuszy..
Wykres bieżący
BARLINEK BRK PLBRLNK00017
Przemysł materiałów budowlanych
Podstawowy 5 PLUS
Indeksy: WIG Lp. AKCJONARIUSZ L. AKCJI % AKCJI L. GŁOSÓW % GŁOSÓW DATA
1 Michał Sołowow 103 977 799 71,62 103 977 799 71,62 23.08.2012
3 Pozostali - 28,38 - 28,38
Rzeczywiście ma mało - jedyne 71%
W zasadzie widzę dwa scenariusze postępowania.
1. Wyjść z akcji i czekać na spadek bliżej ceny emisji I, odkupić i czekać na odbicie.
2. Wejść w emisję i uśrednić i czekać na odbicie.
Szczerze mówiąc ochotę na wchodzenie mam żadną. Po tym jak lekką ręką główny olał całkowicie mały akcjonariat dawanie mu kolejnej kasy byłoby dziwne. Tylko uśrednienie broni jakoś takie postępowanie, ale...
Wyjście na stracie jest bolesne, ale być może pozwoli wejść w większą ilość po ewentualnym spadku. Przy poprzedniej emisji cena rynkowa oscylowała w okolicach ceny emisyjnej, więc niby dlaczego teraz nie miałoby być podobnie.
Jaki scenariusz przewidujecie ?
Swoją drogą niech będzie przeklęty dzień w którym wszedłem w ten cholerny papier i dałem się jak inni wykorzystać do wydojenia ze mnie łatwej kasy.
...niech będzie przeklęty ten dzień w którym zrodziła się myśl o zainwestowaniu w ten papier ..........i tak zrobiłem kupując akcje tej spólki... przeklinam go..