• Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~ban [213.227.87.*]
    Malinowskiemu sie coś wymknęło w wywiadzie.
    ..."Trudno spodziewać się poprawy nastrojów konsumenckich – mówi Marek Malinowski, szef Mieszka. Dodaje, że w ostatnich miesiącach widać wyhamowane dynamiki rynku słodyczy...."
    Coś mnie sie zdaje, że szykuje rynek na negatywną niespodziankę.....
  • Re: Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~grec [79.163.147.*]
    Mysle ze przychody beda na dobrym poziomie za to zysk netto na sporym minusie tak jak w zeszlym roku ben chodzilo ci o 2kw a nie 2 polrocze
  • Re: Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~ban [213.227.87.*]
    no tak ale mieszko raportuje od pewnego czasu całe półrocze, ale to kwestia techniczna. Przychody bedą bo doszedł artur, ale brak rentowności całego biznesu zaczyna mi przypominać jutrzenkę. Nie podoba mi sie to.
  • Re: Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~Mieszkowiec [78.3.30.*]
    Po podsumowaniu półrocza 2012 Mieszko pokaże minus i to spory. Ale to będzie dopiero początek. Jeśli ktoś mądry nie zacznie zarządzać tą spółką to za jakieś pół roku bezrobocie w Raciborzu zdecydowanie wzrośnie. Tutaj jest konieczny powrót Moczulskiego.
  • Re: Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~xtx [77.237.3.*]
    Dnia 2012-08-14 o godz. 09:41 ~ban napisał(a):
    > Malinowskiemu sie coś wymknęło w wywiadzie.
    > ..."Trudno spodziewać się poprawy nastrojów
    > konsumenckich – mówi Marek Malinowski, szef
    > Mieszka. Dodaje, że w ostatnich miesiącach widać wyhamowane
    > dynamiki rynku słodyczy...."
    Coś mnie sie zdaje,
    > że szykuje rynek na negatywną niespodziankę.....
    Mieszko po konsolidacji grupy ma bardzo duży potencjał do cięcia kosztów księgowośc,logistyka itp.Druga sprawa to zakup surowców duży może więcej w czasach dominacji sieci handlowych to często być albo nie być.Mieszko jest spólką bardzo innowacyjną i to co w obecnych czasach jest kluczem do sukcesu.wejście Noble to bardzo pozytywny punkt, w czasach oglądania każdej złotówki .Tu jak zwykle 4 kwartał jest istotny.kurs zachowuje se tak jak cała reszta wig80.
  • Re: Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~Czesio [62.29.160.*]
    .....
    Mieszko po
    > konsolidacji grupy ma bardzo duży potencjał do cięcia
    > kosztów księgowośc,logistyka itp.Druga sprawa to zakup
    > surowców duży może więcej w czasach dominacji sieci
    > handlowych to często być albo nie być.Mieszko jest spólką
    > bardzo innowacyjną i to co w obecnych czasach jest kluczem
    > do sukcesu.wejście Noble to bardzo pozytywny punkt, w
    > czasach oglądania każdej złotówki .Tu jak zwykle 4 kwartał
    > jest istotny.kurs zachowuje se tak jak cała reszta wig80.

Raczej się z Tobą nie zgodzę co do innowacyjności - kiedyś to była prawda i co rok była jakaś nowa bombonierka. A teraz, od 2 lat nie widziałem niczego nowego na półkach oprócz jakiś Trufli w pudełkach, które chyba już umarły śmiercią naturalną bo od kilku miesięcy ciężko je znaleźć. Poza tym smak wszystkich czekoladek się mocno pogorszył, ale to już chyba rezultat tych właśnie oszczędności
  • Re: Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~xtx [217.113.228.*]
    Dnia 2012-08-16 o godz. 09:32 ~Czesio napisał(a):
    > .....
    Mieszko po
    > konsolidacji grupy ma bardzo duży
    > potencjał do cięcia
    > kosztów księgowośc,logistyka
    > itp.Druga sprawa to zakup
    > surowców duży może
    > więcej w czasach dominacji sieci
    > handlowych to
    > często być albo nie być.Mieszko jest spólką
    > bardzo
    > innowacyjną i to co w obecnych czasach jest kluczem
    > > do sukcesu.wejście Noble to bardzo pozytywny
    > punkt, w
    > czasach oglądania każdej złotówki .Tu jak
    > zwykle 4 kwartał
    > jest istotny.kurs zachowuje se
    > tak jak cała reszta wig80.

Raczej się z Tobą nie zgodzę co
    > do innowacyjności - kiedyś to była prawda i co rok była
    > jakaś nowa bombonierka. A teraz, od 2 lat nie widziałem
    > niczego nowego na półkach oprócz jakiś Trufli w pudełkach,
    > które chyba już umarły śmiercią naturalną bo od kilku
    > miesięcy ciężko je znaleźć. Poza tym smak wszystkich
    > czekoladek się mocno pogorszył, ale to już chyba rezultat
    > tych właśnie oszczędności
    innowacyjność jest bardzo widoczna w segmencie cukierków ,żelków np,udział bardzo modnych witamin, w pralinach to chyba już nie wiele mozna wymyśleć.
    Dnia 2012-08-16 o godz. 14:40 ~xtx napisał(a):
    innowacyjność jest bardzo widoczna w
    > segmencie cukierków ,żelków np,udział bardzo modnych
    > witamin, w pralinach to chyba już nie wiele mozna wymyśleć.

No właśnie :)

Co to za innowacyjność skopiować cukierki czy żelki z witaminami które ma każdy producent (Nimm2, Haribo)?

Sztuką jest robić nowe praliny, nowe opakowania, nowe smaki, których jeszcze nikt wcześniej nie wymyslił, a tego Mieszko już niestety nie potrafi.

A gdzie innowacja w Wawelu wzrost z 40zł na 600zł moce wytwórcze wykorzystane w 100%,Mieszko tylko z 60% mocy wykorzystywanych.
    Wawel wprowadził w 2010 i 2011 kilkanaście nowych produktów i opakowań z serii cukierków czekoladowych i bardzo mocno wszedł do hipermarketów i supermarketów gdzie go historycznie nie było. To spowodowało olbrzymi wzrost sprzedaży i udziałów
  • Re: Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~ban [213.227.87.*]
    muszę sie zgodzić z Czesiem. MSO przestał być inowacyjny w kategorii pralin i jedzie na tym co zrobił za Moczulskiego.
    Obecny Prezes podpadł mi raz ale za to mocno kiedy zapowiadał wejście z produktami Pergale na polski rynek.
    Pergale ma ogromy wahlarz fajnych wyrobów, ale właściciel zdecydował inaczej i zrobił z Mieszka centrum kosztów dla całego holdingu. To widać w wynikach jednostkowych.
    Ja po woli się wycofuje z tej inwestycji bo zaczynają robić w konia mniejszościowych a to zawsze zapowiada kłopoty.
  • Re: Odnośnie wyników w II półroczu to Autor: ~grec [79.163.147.*]
    malinowski siedzi cicho czyli jest zle oby nie bylo duzego minusa bo spadek ponizej 2 murowany a mial mieszko rosnac 10% ponad rynek choc wiedzial ze jest kryzys to takie glupoty wygadywal przychody skonsolidowane moze sa ale zysk marny no i gdzie to pergale na polkach czy ktos widzial mimo wszystko jestem optymista i wyniki za 2 kw beda rewelacyjne taka zaslona dymna
    My wszyscy wypowiadający się na tym forum jesteśmy znawcami,a kretyni z Noble są kretynami w dobie oglądania każdej wydanej złotówki pakują się BANKRUTA?
    Patrząc na wyniki jakie fundusze Noble wypracowały za ostatnie 24 miesiące to można polemizować
[x]
MIESZKO 0,00% 3,95 2014-11-25 17:00:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.