pięknie ubrali po 50gr teraz powrót na 40gr Jak mozna kupowac smiecia z 200 mln długów i perpektywą emisji 100mln akcji minimum jak chca pozyskac 50mln zł to cena musiałaby byc po 50gr w co watpię więc emisja moze byc jeszcze wieksza a do tego strata za IIkw bedzie bardzio wysoka Wczoraj byl ostatni dzień zarabiania na społce niestety
01.08. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 95/2012
Zarząd BOMI S.A. informuje, że w dniu 1 sierpnia 2012 roku Spółka otrzymała postanowienie Sądu Rejonowego Gdańsk-Północ, Wydział VI Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych w Gdańsku z dnia 31 lipca 2012 roku, w którym Sąd postanowił o ogłoszeniu upadłości Spółki BOMI S.A. z możliwością zawarcia układu.
Sąd postanowił o utrzymaniu Zarządu własnego Spółki, wyznaczył sędziego komisarza w osobie SSR Pani Ewy Kubiak oraz nadzorcę sądowego w osobie Pani Grażyny Ossowskiej-Mazurek.
Zgłoszone propozycje układowe obejmowały:
1. Uprzywilejowanie drobnych wierzycieli posiadających zobowiązania w łącznej kwocie nie większej niż 15.000,00 PLN - poprzez spłatę 100 % zobowiązań w terminie trzech miesięcy od zatwierdzenia układu,
2. Spłatę zobowiązań wobec banków - poprzez redukcję ich zobowiązań o 50 % i spłatę w okresie 10 lat w ratach kwartalnych, przy czym pierwsza rata zostanie zapłacona po trzech miesiącach od zatwierdzenia układu,
3. Spłatę zobowiązań wobec firm leasingowych - poprzez redukcję ich zobowiązań o 50 % i spłatę w okresie 5 lat w ratach kwartalnych, przy czym pierwsza rata zostanie zapłacona po trzech miesiącach od zatwierdzenia układu,
4. Spłatę zobowiązań wobec wierzycieli będących dostawcami produktów świeżych (tj. O terminie przydatności nie większym niż 10 dni) posiadających zobowiązania w łącznej kwocie większej niż 15.000,00 PLN - poprzez redukcję ich zobowiązań o 30 % i spłatę w okresie 8 lat w ratach kwartalnych, przy czym pierwsza rata zostanie zapłacona po trzech miesiącach od zatwierdzenia układu,
5. Spłatę zobowiązań wobec wierzycieli będących dostawcami produktów suchych (tj. O terminie przydatności większym niż 10 dni) posiadających zobowiązania w łącznej kwocie większej niż 15.000,00 PLN - poprzez redukcję ich zobowiązań o 40 % i spłatę w okresie 8 lat w ratach kwartalnych, przy czym pierwsza rata zostanie zapłacona po trzech miesiącach od zatwierdzenia układu,
6. Spłatę zobowiązań wobec wierzycieli wynajmujących Dłużnikowi obiekty, posiadających zobowiązania w łącznej kwocie większej niż 15.000,00 PLN - poprzez redukcję ich zobowiązań o 50 % i spłatę w okresie 10 lat w ratach kwartalnych, przy czym pierwsza rata zostanie zapłacona po trzech miesiącach od zatwierdzenia układu,
7. Redukcję o 40 % pozostałych wierzycieli posiadających zobowiązania w łącznej kwocie większej niż 15.000,00 PLN i ich spłatę w okresie 8 lat w ratach kwartalnych, przy czym pierwsza rata zostanie zapłacona po trzech miesiącach od zatwierdzenia układu.
Propozycje układowe zakładały przystąpienie do układu wierzycieli posiadających zabezpieczenia na majątku Spółki w postaci hipotek i zastawów rejestrowych czyli banków finansujących działalność Spółki.
Tymczasowy Nadzorca Sądowy w swoim sprawozdaniu zaproponowała zmianę konstrukcji postępowania na upadłość układową z likwidacją majątku nieruchomego, co zostało zaakceptowane przez Zarząd Upadłego.
W ocenie Zarządu postanowienie Sądu stwarza możliwość kontynuowania przez Spółkę działalności, dokończenia procesu restrukturyzacji oraz zachowania miejsc pracy.
Postanowienie o ogłoszeniu upadłości staje się prawomocne w terminie tygodnia od daty jego doręczenia.
Podstawa prawna:
ő 5 ust. 1 pkt 24 RMF w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim
APLINTER (API): Wypowiedzenie istotnej umowy handlowej z Bomi S.A. (raport nr 37/2012)
01.08.2012 16:45
Zarząd A.pl Internet S.A. informuje, iż w dniu 31 lipca 2012 roku Emitent wypowiedział umowę o współpracę z Bomi S.A. z dnia 30.08.2010 wraz z aneksem na 1 z dnia 22.12.2010 oraz aneksem nr 2 z dnia 09.03.2011 ze skutkiem natychmiastowym.
Bomi S.A. była strategicznym dostawcą towarów oferowanych przez sklep internetowy prowadzony przez Emitenta. W związku z kłopotami finansowymi Bomi S.A. zmniejszyła ilość swoich sklepów oraz naruszała warunki umowy dotyczące minimalnej dostępności towarów. Z uwagi na znaczące utrudnienia w prowadzeniu działalności operacyjnej (brak towarów) Emitent zdecydował się wypowiedzieć umowę z Bomi S.A.
Jednocześnie Emitent negocjuje współpracę z zewnętrznym partnerem, który zajmie się tymczasowo realizacją zamówień klientów Emitenta.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 2a Załącznika Nr 3 ("Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect") do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu
Osoby reprezentujące spółkę:
Radosław Celiński - Prezes Zarządu
Dnia 2012-08-01 o godz. 16:03 ~tytan napisał(a):
> zapakuja wam papier,zerknijcie na popyt i podaż .chetnych
> do wywalenia duża ilosc wiec papiera starczy dla każdego
> ,tylko po co?
Tyle że bomi nie posiadam, kolego równie sympatyczny, więc mogę bezstresowo i bezemocjonalnie pisać o spólce, a niewielu ma tu ten komfort, co ja... ;-D
Ale moze napiszesz co o bomi?
Pytam serio. Beż protekcjonalnej ironii.
Masz jakieś ciekawe spostrzezenia do przemyslenia?
Hydrobudowa obecnie prowadzi z bankami będącymi głównymi wierzycielami rozmowy na temat finansowania bieżącej działalności, ale widzi rosnące ryzyko upadłości likwidacyjnej - powiedział w rozmowie z PAP Jakub Miler, rzecznik prasowy Hydrobudowy.
TO JEST CIEKAWE:
"Niestety, rozmowy z wierzycielami na temat układu mogą się rozpocząć dopiero po 3 miesiącach od ogłoszenia decyzji sądu, tj. od 21.09.2012. Więc tak jak wspomniał wczoraj prezes Różacki - prawdopodobieństwo zmiany kwalifikacji upadłości z układowej na likwidacyjną istnieje - i zwiększa się z każdym dniem" - powiedział w rozmowie z PAP Jakub Miler, rzecznik prasowy Hydrobudowy.
Myślę, że na Bomi jeszcze niejednokrotnie będzie można zarobić spekulacyjnie.
Ja sam już wielokrotnie tutaj zarabiałem i robiłem to za każdym razem w wielkim stylu.
I wcale nie przesadzę jeśli powiem ,że ostatnio jestem sam klasą dla siebie.
Kracy, o twej klasie swiadczyło najlepiej twoje smarkanie w rękaw, jak bomi spadło poniżej zeta, a potem odbiło...
Przypomnieć ci te posty? pomiaukiwałeś jak zbity kociak...
I sprawdź znaczenie słowa "infantylność", choć mnie akurat twoje pisanie niue przeszkadza.
Ty po prostu bawisz mnie inaczej... ;-D
A klasy masz tyle, co obecna wartość wzgledem debiutu ;-D
Pileczka po stroie bankow..A tam licza sie cyferki,[bo to lucyferki].Po co maja finansowac firme ktora ma klopoty z wypracowywaniem zysku.Juz 6 mcy temu pisalem,ze tylko konornik jest tu potrzebny poki jest co sprzedawac.Smutne ale firma ma przynosic zysk akcjonariuszom a nie zarzadowi,jak ktos tego nie rozumie to tak konczy,,