sądzę że zachowanie autora wątku posługującego się między innymi podpisem wdx (czyli znakiem firmy Wandalex używanym do identyfikacji spółki na rynku regulowanym) dla wprowadzenia w błąd innych uczestników rynku podpada pod art.39 ustawy z dnia 29.07.2005 o obrocie instrumentami finansowymi i powinno być przedmiotem postępowania wyjaśniającego.
kto tak mówi? Autor: ~refleksja inwestora [77.115.195.*]
Z literatury przedmiotowej wynika iż po odrzuceniu jednostek zarobkowo zajmujących się szkalowaniem innych, oszczerców i plotkarzy usiłujących szkodzić wybranemu podmiotowi najlepiej szukać w jego najbliższym otoczeniu. W przypadku firm są to zazwyczaj obecni lub byli pracownicy podmiotu, konkurenci oraz osoby z kręgów "przyjaciół" i znajomych osób zajmujących eksponowane stanowiska w o(b)mawianym przedsiębiorstwie. "Pioruny biją w najwyższe szczyty "
Gorąca prośba do osoby, która inicjując poniższy post podpisała się znakiem wdx - wykorzystywanym w systemie notowań na GPW do oznaczania walorów firmy Wandalex, aby udzieliła odpowiedzi na następujące pytania, które powinny przybliżyć jej postać i motywy działania wszystkim zainteresowanym:
Czym się kierował(a) Pan(i) formułując ten wątek i temat w taki właśnie sposób?
Z jakich powodów do zainicjowania niniejszego wątku użył(a) Pan(i) znaku wdx ?
Co łączy, a co dzieli Pana/Panią z firmą Wandalex?
Jak ma Pan(i) na imię i nazwisko i czym się obecnie zajmuje zawodowo?
Czy ma w swoim portfelu akcje Wandalex, a jeśli tak, to ile i od jakiego czasu?
czepiasz sie go jak by to on byl odpowiedzialny za spadek kursu .. (co prawda istnieje taka mozliwosc ale zakladam ze tak nei jest )
wdx tylko zadal pytanie .. bo conajmniej zastanawiajacy jest spadek w niecaly miesiac z ok 1,80 na 95 groszy ..w ciagu roku to juz lepiej nie wspominac .. oddajac teraz na pewno nie robia tego z zyskiem wiec albo pytanie jest zasadne i ta firma to bankrut i ci co wiedza wiecej juz rozpoczeli ewakuacje .. a byc moze ktos musi oddawac akcje bo kupil je na kredyt ..mozliwosci jest kilka .. chocby i taka ze ktos dusi kurs by skupic ile sie da a pozniej przy tak malej plynnosci w kilka dni wywindowac o 200-300 procent ..
do inwestora ; tak może być i ci nie przeszkadza, to forum jest wolne i jesteś gówno nie inwestor jak opierasz się o te wiadomości , tu czas spędza się z ndów
w słowniku języka polskiego znajduje się 100000 słów, przeciętny Polak zna ich kilka tysięcy. Na klawiaturze komputera znajduje się ponad 50 liter i znaków interpunkcyjnych. Osoba o zdrowych zmysłach i uczciwych zamiarach ma więc do dyspozycji cały szereg instrumentów do wyrażania swojej re(d)akcji, siebie. W moim przekonaniu ujęcie tematu i podpis autora było przejawem manipulacji. Osoba rzeczywiście zaniepokojona i zainteresowana tą czy inną firmą w taki sposób nie postępuje.
Hola, hola...
Kurs WDX nie spada dlatego, że ktoś zadaje pytanie(no właśnie!) na anonimowym forum. Jeśli ktoś z Was myśli, że wpisy na forum zmieniają kursy akcji - mogę sobie tylko wyobrazić, co przeżywacie w sytuacjach gdy komentarze nie sa zgodne z Waszymi oczekiwaniami...
. Dlatego rozumiem Waszą frustrację, rozumiem, że musicie ją jakoś kanalizować, ale pamiętajcie o podstawowej zasadzie, że kurs akcji spada wtedy gdy chętnych do kupowania jest mniej niż tych co chcą sprzedać.
dziecinada typowa , a to niby inwestorzy , co drugi prezes by już siedział dzieciaki jak by za takie coś karali , smoczki i ogolić na dole a nie tu pokazywać nerwy bo kurs im spada Pociesze was WDX to nie bankrut , gorzej z wami
Jaki bankrut już dno zaliczone ciągły ruch w góre pisałem na innym wątku. Pakować po troszku i patrzeć jak puchnie. Pozdrawiam Wytrwałych i Wiernych teraz jest Nasz czas i bedzie długo a nawet bardzo długo
Kazik to Ty solo ......................? ????????????????????..........................ja wiem ,że trzeba podnieść cene akcji .....................ale zdajesz sobie sprawe że zawsze wracają do punktu wyjścia
wiem po 3 zeta będzie śmigać ..................................najlepszy zarobek kupowałem około 0,90
połowe sprzedałem ...............................jak to się mówi ......................misiu kasa .............................pozdro................. drobni mają przeje,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bane
oni bitwy prowadzą a dla nas wielkie g...............
Toć to elementarz.
Wzgledy podatkowe.
Kupuje i odsprzedaje sie po zblizonej cenie. Powiedzmy, ze kiedys kupiłem 10000 WDX po 1,9 (poczatek roku). Dzisiaj je odsprzedałem po 1,13. I dla uproszczenia odkupiłem po 1,13. Mam to samo, ale za to na koncie prawie 9000 PLN straty, ktorą moge odpisac od zysków na innych papierach. I tyle tej mądrości. Jeszcze czas na to do piątku. Dopóki to się nie skończy, nie ma szans na wzrosty (na spadki tak z powodów jak wyżej).
na innych spólkach te same wymiany. Na wielką skqale to uprawiał mistrz Karkosik przy pomocy groszowych emisji.
Wesołych swiąt
Czy chce mnie w d pocałować palant który tak tu miesza. Nie oddam nic w tak śmiesznych cenach. Natomiast kupić i owszem ale w swoim rytmie raz na dwa tygodnie w małych ilościach z ukrytego i po lewej