W związku z otrzymaniem w dniu dzisiejszym przez Zarząd ANTI S.A. zawiadomienia od Veyron Sp.z o.o. na podstawie postanowień zawartej przez ANTI S.A. oraz Veyron Sp.z o.o. umowy z dnia 17.07.2012 roku na obsługę restrukturyzacji zadłużenia ANTI S.A., Spółka na podstawie Art. 56 ust. 1 pkt 2 ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe informuje, iż w dniu wczorajszym Veyron sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zawarła z obligatariuszem ANTI S.A. umowę przedwstępną, na podstawie której obligatariusz zobowiązał się do zawarcia z Veyron sp. z o.o. umowy zbycia obligacji (umowy przyrzeczonej), na podstawie której to umowy przyrzeczonej obligatariusz przeniesie na rzecz Veyron sp. z o.o. 36 (trzydzieści sześć) obligacji na okaziciela serii A Spółki, o wartości nominalnej 1.000 zł każda, o łącznej wartości nominalnej 36.000,00 zł (słownie: trzydzieści sześć tysięcy złotych) oraz wszelkie roszczenia wobec ANTI S.A. wynikające z niedokonania wykupu obligacji w terminie, w tym w szczególności, ale nie wyłącznie, roszczenia o zapłatę odsetek. W zamian za nabycie obligacji i wszelkich związanych z nimi roszczeń Veyron sp. z o.o. zobowiązała się zapłacić cenę w wysokości 40.000,00 zł (słownie: czterdzieści tysięcy złotych), przy czym cena ta zostanie zapłacona poprzez wydanie obligatariuszowi 10.000 (dziesięć tysięcy) akcji ANTI S.A. Umowa przyrzeczona powinna zostać zawarta w terminie do dnia 31.08.2012 roku. Opisana powyżej umowa przedwstępna została zawarta przez Veyron sp. z o.o. w wykonaniu umowy dotyczącej obsługi restrukturyzacji zadłużenia ANTI S.A., o której Spółka informowała w dniu 17.07.2012 (Raport ESPI nr 60/2012
No to niebawem beda musieli podniesc kurs i to sporo:)
ja myśle że kupią teraz po 1,8 dostana po 4 zł, więc śrdenio będa mieć po 2,9, mimo wszystko cena jest dobra do zakupu, zresztą kupuj na spadku sprzedawaj na wzroście....ale są cembąły co nie wytrzymuja, potem odkupia wyżej więc nie ma co sie nad nimi użalać, na takich w końcu się zarabia
a ja sadze ze nikt nie zbiera poza paroma drobnymi co po kupnie ustawiaja sprzedaz wyzej o 2grosze co widac pod koniec sesji jak wywalaja ,jak narazie mamy wszystko w cenie i bardzo duze zyski do zrealizowania
po co sprzedawać teraz jeśli można powyżej 4?
do końca miesiąca to prezezsowi powinno zależaeć na podniesieniu kursu.
Zatem im niższe obroty tym lepiej.
eeh ..nie podoba mi się ta gra..nie rośnie tzn spadnie..wybicie dołem już niestety nastąpiło i na teraz codzienne obsuwa..może się ruszy do góry po najbliższej niedzieli..
a niby dlaczego kurs mialby teraz wzrosnąć? to nie ogon macha psem tylko pies ogonem. ci ludzie ktorzy kupili obligacje tej szmaciarskiej firmy beda chcieli sie ich jak najszybciej pozbyc i nie miec nic wspolnego z tą bandą oszustów z poprzedniego zarządu. rzepami to się powinna komisja nadzoru finansowego i prokuratura zainteresować. ja to sie dziwie ze obligatariusze jeszcze nie wysłali ich do paki. ja znam ich i wiem ze to cwaniaki w bmw kute na 4 łapy. wyciąganie kasy z naiwnych mają opanowane do perfakcji. zapytajcie ich podwykonawców, ktorzy za wykonane roboty nigdy nie zobaczyli kasy. no ale w tym kraju to jest normalne. pol roku temu odkryli ze wieksza kase mozna zarabiac na publikowaniu totalnych bzdur w celu sterowania kursem i handlu wlasnymi akcjami - stąd te cyrki z kursem. jeszcze w grudniu pies z kulawą nogą nie interesowal sie tymi akcjami i obroty miasiącami były rzędu kilkunastu-kilkuset akcji dziennie. nie wierzycie to sprawdzcie sobie. to co się dzieje z kursami akcji firm ktore nie splacily obligacji mozecie zobaczyc oglądając kurs Orco Property Group przez ostatnie 5 lat - spadek 98%. i jest to normalne. wzrosty na anti na pewno nie są normalne i na pewno ktos bedzie płakał. i na pewno nie rzepy.
Widze, ze kolega nie w temacie. To juz jest zupelnie inna firma, inny profil dzialalnosci i co najwazniejsze-akcjonariat!!!
Patrzmy w przyszlosc, a nie w przeszlosc.
najważniejszy jest koniec info:
"Obecnie, w związku z rozpoczęciem ostatecznych procedur odbiorowych wykonanych przez Spółkę prac wznowionych i zakończonych zgodnie z aneksem zmieniającym termin ich wykonania, ustały okoliczności mogące naruszyć słuszny interes Spółki jako emitenta papierów wartościowych, dlatego też spółka podaje do publicznej wiadomości informacje związane z powyższymi zdarzeniami."
pogmatwane to, ale ostatecznie chodzi o to że spólka wykonała jakąś umowe, tylko czy kase za to już dostała czy nie - tego sie nie doczytalem :(
Najdroższa rewitalizacja w Polsce jak powiadają miejscowi, prawie 6,5 melona za zabezpieczenie ruin i odtworzenie parku (choć nie powiem uroczy zkątek). Nie wiem jaki dokładnie był zakres prac ale jeśli tablica na wjeździe pokazuje ostateczną wersje to dopiero 80%. W obecnym stanie nikt tego nie odbierze (może poza samymi ruinami). Gmina tonie w długach więc było by dla niej lepiej gdyby oddali sprawę do sądu i zażądali zmiany kar finansowych za nieterminowe wykonanie na akcje jak inni wierzyciele. Na szczęście dla nas w radzie gminy same buraki pilnujące tylko własnego stołka niczym w "Ranczo Wilkowyje":) więc info raczej bez specjalnej wartości. Ale jeśli (niestety) ktoś z nich wie co to giełda i zorientował się w obecnej sytuacji ANTI to może być niewesoło. Sam park to ponad 2,8mln zł. Na tyle opiewa umowa.
..wiele zależy od rozdającego..a temu nie śpieszy się..a nikłe obroty o czymś świadczą..pozostaje uzbroić się w cierpliwość.. lekkie wybicie dołem może być mylące..wsparcie jest na 1.61..i być może tam zmierzamy..
tyle dobrych info a papier spada.
znowu przypomnę powiedzenie stare jak świat:
"jeśli dobre info nie podbija kursu, papier trzeba sprzedać,
jeśli złe info nie powoduje spadku kursu, papier trzeba kupić"
te informacje co podają do wiadomości, zarząd i główni akcjonariusze wiedzą od dawna, te szybkie wzrosty były wynikiem tych info. teraz kiedy wszyscy wiedzą, kurs leci do dołu bo w grze zostaliśmy my sami. tak to chyba wygląda. sam nie wiem, te osuwanie kursu może być bardzo dalekie, bo przecież nikt nie powiedział że może spaść o tyle o ile wzrósł przez ostatnie tygodnie a wtedy będzie płacz i lament.
kurs niby się jeszcze broni na poziomie 1,69-1,7. jest to opór, który skutecznie bronił się przez ostatnie dni. sądzę, że przebicie tej granicy spowoduje dalsze spadki bo ktoś kto gra tylko na AT, tego g obchodzą informacje, które i tak zostały dawno skonsumowane
ale jest jeszcze druga strona medalu. tak jak napisałem, ci co grają na AT tylko, jeśli poziom 1,69-1,7 zostanie obroniony, może coś z tego pozytywnego wyniknąć. w końcu nie zapominajmy że od szczytu 2,39 kurs poleciał w sumie 30% do dołu
w sumie to jedna wielka loteria, teraz ta spółka to czysta spekulacja
Dla mnie te ruchy ostatnie są na tak niskich obrotach że wyciąganie wniosków na ich podstawie nie ma sensu, a to że infa nie powodują większych ruchów to dlatego że chyba póki co spekuła odpuściła tutaj i są grane spółki idm czy pbg, reszta na wakacjach i mamy to co mamy. Najważniejsze, że sie w miare trzymamy, choć spodziewalem sie że 1,8 bedzie bardziej broniony
wg mnie jest bronione wsparcie 1.72 z 2% tolerancją..tak może być..przebicie tego w dół może spowodować osunięcie się kursu do następnego wsparcia 1.61..
Widze że kolega z tych którym wystarczy zmienić nalepkę na zielonej kiełbasie i kiełbasa staje się nagle nowa ;) Zmiana nazwy i nowy bajer nie wystarczą, ale mogę się mylić. W końcu naiwnych nie brakuje. Co do Rzepow to nie wierze ze pozbyli sie akcji ot tak. Wstawili marionetkowy nowy zarzad i tyle. Noooo, i teraz to całkiem inna firma hehe.