Nic nie mam do tej spółki (nie posiadam, ani nie chcę posiadać, ale kumpel zapytał więc ją sobie obejrzałem). Jeżeli Zarząd nie podejmie jakiś radykalnych kroków to spółka przywita się z 1,5 z postojem na psychologicznym poziomie 2.
a ja się zastanawiam skąd się biorą ludzie zarzucający celowe działanie na zbicie ceny jakiejkolwiek spółki i nie akceptujący oceny rynku. Cena dobrej spółki idzie w górę niezależnie od czyichkolwiek wypocin a złej idzie w dół. Obejrzyj sobie roczny wykres tej spółki a zerżniesz się na miękko.
co by nie powiedział to rację trzeba przyznać Jamowi,wszystkie infa,zakończony proces,dobre wyniki finansowe,skup akcji własnych nie przekładają sie na wzrosty,szkoda bardzo szkoda
wiec sobie usiadzcie i czekajcie na te 1,5 .. oby nie tak jak jeden cymabal na millenium ktory gdy tylko kurs zbliza sie do poziomu 3,3 - 3,5 prorokuje juz od 2 miesiecy (a moze i dluzej ...od tyle ja mniej wiecej spotykam jego posty)ze kurs przywiata 2 z przodu .. kto ciekawy moze sprawdzic .. czy sie jego idotyczna prognoza sprawdzila..
z toba chlopcze tak samo ...bedziesz wpadal co 2 tyg i powtarzal 1,5 i moze kiedys trafisz ..a moze nie ..
Moim skromnym zdaniem są dwie możliwości :
1. Albo Zarząd naprawdę chce skupować akcje i czeka (w co wątpię)
2. Skończyły się możliwości księgowe - realnie patrząc spółka LSI produkuje program podobny jakościowo do np. S4H czy FoodSoftu (które zatrudniają po kilka osób i są małymi firemkami) generując przy tym wielokrotnie większe koszty, to niby skąd mają się brać te zyski. Trzeba pamiętać o tym ,że rynek się kurczy , konkurencja rośnie i drogie usługi są eliminowane z rynku. Mała firma gdzie kilku ludków pracuje zawsze będzie bardziej efektywna.
Wielkie przedsiębiorstwo informatyczne musi obsługiwać banki a nie knajpy.
Matko kochana, skąd u ciebie tyle agresji , wyluzuj , szkoda zdrowia. Kumpel szuka na rynku tanich okazji , więc zapytał bo wie, że siedzę w kontraktach i parę latek grzebie w AT. Widzę na wykresie dziennym , że to nie koniec spadków więc mu odradziłem zakup. I tyle, a ty robisz z tego naganianie, naciąganie i Bóg jeden wie jakie jeszcze podłe intencje. Dodatkowo obejrzałem jak się spółka zachowuje na dobrych newsach i widzę , że nie rośnie. Sam sobie dopowiedz jak się zachowa na złych. Normalnym kolegom inwestorom radzę trzymać się z daleka. Pan Adam ma w jednym rację - sam nie wiem po co ja tu jeszcze zaglądam. Więc spadam i życzę powodzenia, jemu również.