• No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~maro66 [145.237.83.*]
    Jak na LUG to potężny obrót. POzdrawiam wytrwałych
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~tomek_w31 [194.107.114.*]
    fajnie :)
    przynajmniej na troszkę akcyjek po 13 groszy się załapałem
    szkoda że nie mam wolnej kasy ...
    Spółka perełka !
    i jeszcze wypłąca dywidendę :)
    Pozdrawiam Maro !
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~karliczek [93.154.251.*]
    Jak ktoś się męczy ze sprzedażą to może umówimy się na kilkaset tysięcy w pakiecie po 0,13?? Po co będzie straszył akcjonariuszy.....
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Maro66 [145.237.83.*]
    Straszy to teraz ktoś (może Ty) na S po 14 gr
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Nagi [178.73.48.*]
    Nie martw się Maro...byle do przyszłego roku...wytrzymaj a będziesz nagrodzony...obiecuję!!!!!
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~maro66 [145.237.83.*]
    Wytrzymam, nie jest mi ta kasa narazie potrzebna...............Mogę czekać z tym tylko, że myślałem z zysku już w tym roku kupić żonie Mazdę CX 5
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Nagi [164.127.208.*]
    Skoro została żoną to jest mądrą kobietą....znając sytuację bez problemu poczeka do przyszłego roku...ba!!! będzie lepiej smakować ;) pozdrawiam
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~maro66 [94.40.27.*]
    Nie chwalęc sie jest madrą kobietą :)
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: jacek_z_grochowa [31.178.126.*]
    Technicznie to na 8 groszy powinno jeszcze zejść. A jak opera zacznie wywalać bo na umorzenia ma na granicy styku to i niżej. Lepiej poczekać pół roku niż teraz łapać. Za 8-5 groszy sam wziąłbym spokojnie ze 3 miliony akcji.
    Pozdr - Jacek
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Nagi [164.126.111.*]
    Muszę Cie zmartwić...technicznie to nic tutaj nie wywróżysz....a 5-8 groszy to jest taka sama czapa jak 9-10gr lub 2-3 grosze....kupuj więc jeśli uważasz, że spółka ma fundamenty i wycena jest atrakcyjna a przede wszystkim, że są osoby w spółce którym zależy na podniesieniu jej wartości...pozdrawiam wytrwałych....
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Power [77.222.227.*]
    W spółce są na pewno osoby którym zależy na podniesieniu wyceny akcji bo przecież się starają wejść na rynek główny tylko co z tego jak nic z tym nie moga zrobić i chyba jedynym wyjściem będzie kiedyś dokapitalizowanie (czytaj emisja akcji). Gorzej jak będzie to co jacek pisał wyżej że ludzie rzucą się na TFI by wyciągnąć z nich resztki kasy która tam jeszcze jest do wyciągnięcia. I tym sposobem zamias spektaklu pod tytułem run na banki możemy mieć trochę inny spektakl pod tytułem run na TFI. Po tej histori z IDM-em i Idea TFI to nie wykluczone.
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    16-18 groszy sprzedawałem gdy jakiś większy gracz postanowił zebrać, wprawdzie nie za wiele, ale na odkupienie jest sporo czasu, to samo zresztą co na luximie, którą akurat już odbieram 2 razy taniej niż sprzedawałem
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Nagi [46.113.104.*]
    I co ta informacja wnosi do tego forum i właściwe ktoś o to pytał? Aaaa.... po prostu Jacek chciał się pochwalić..bravo...gratulujemy...świetny z Ciebie inwestor...napisz nam czasem co mamy robić...prosimy bardzo......buahahaha
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    Powinniscie sprzedac 2/3 akcji i odkupic za rok, dwa jak Panstwo będzie bankrutowało, a wiemy, że będzie. Firmy w większości przetrwają na poziomach groszowych
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Nagi [164.127.229.*]
    Państwo na ten rok ma zabezpieczone 80% potrzeb pożyczkowych....popyt na rynku wtórnym na obligacje zaskakuje wszystkich ekspertów...rentowności rekordowo niskie...złoty zaskakująco mocny...raczej na bankructwo małe szanse,,,QE3 w USA zbliża się wielkimi krokami...kurs walutowy mimo wszystko sprzyja LUGOWI...nawet przy nieuniknionych problemach Eurostrefy - czytaj oberwie złotówka- będzie to korzystne dla naszej spółeczki...prędzej czy później wystrzeli jak z armaty....pozdrawiam wytrwałych.....
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    Za dużo żyję i inwestuję, żeby wierzyć w te brednie. Padniemy z opóźnieniem i to wszystko będzie grosze warte. Poczekaj jeszcze rok, poczujesz co znaczy kilkuletnia letnia bessa znosząca do podłogi. Teraz jest jeszcze drogo. Zrezygnowanie przyjdzie przy 11-9 gr. Przy 4 zacznie brakować na jedzenie...
    Pozdr - JAcek
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Nagi [46.112.126.*]
    Tym bardziej nie rozumiem Jacku po co się pchasz na 3 miliony akcji po 5-8 groszy...hmmm...w każdym razie nie martw się i śmiało do przodu! Jak zabraknie na jedzenie to się zrzucimy i dasz radę. Pamiętaj jedzenie i wodę masz u nas zawsze zagwarantowane - daj tylko znać jak zabraknie! I głowa do góry - świat jest piękny!!! ;)
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~andrzej [80.94.100.*]
    Jacek glupot nie pisze! Zawierucha to sie dopiero zaczyna. Najpierw w Europie i Swiecie, a potem w Polsce!

To ze Europa upadnie jest wysoce prawdopodobne. A co bedzie sie przy tej okazji dziac z nasza gospodarka mozna sobie tylko wyobrazac!

Scenariusz opisany przez Jacka jest calkiem realny! Niestety!
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Mexo [78.88.239.*]
    Wielkie G-ie wiecie. Same mądrale i znawcy rynków.
    A proszę mi powiedzieć, kto na tym świecie przeżył taki kryzys ???
    Nikt więc nie wie co się stanie jutro lub pojutrze. A tu tylko same teksty, że zjazd, że się dopiero zacznie, że ratuj się kto może. Wszystko to takie wyssane opowieści drzewa sandałowego.
    W każdej chwili może nastąpić odbicie.
    Jak "Wielcy" tego świata stwierdzą, że np.01 sierpnia ruszamy do góry to wszystko ruszy i koniec. I jestem wręcz pewien, że wszystko jest pod pełną kontrolą.
    Obecne kryzysy zastępują wojny, które minęły wraz z ewolucja człowieka.
    Więcej optymizmu i czekać na zmianę kierunku przez "OKRĘT" , a zmiana już się zbliża.
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Nagi [164.126.97.*]
    Ja tam nie wdaję się w dyskusję czy Europa upadnie czy nie (wiadomo, że Europa nie może upaść - kolega Andrzej pewnie wyraził się nieprecyzyjnie i miał na myśli Eurostrefę - która nie upadnie gdyż nie opłaca się to Niemcom :)) W każdym razie wiem, że LUG jest mega dobrą, perspektywiczną spółeczką z dobrym zawiadowcą i to mi wystarczy by dumnie trzymać ich akcję - czy za rok czy za pięć - wiem, że na 100% zarobię. Pozdrawiam prawdziwych inwestorów...
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~Power [77.222.227.*]
    "W każdym razie wiem, że LUG jest mega dobrą, perspektywiczną spółeczką z dobrym zawiadowcą i to mi wystarczy by dumnie trzymać ich akcję - czy za rok czy za pięć - wiem, że na 100% zarobię"

Nagi też tak kiedyś pisałem na 2 spółkach, miałem to szczęście że kupowałem sporo ich akcji pod koniec 2011r. a potem był wyśmienity I kwartał i wzrosty po 50%-60% i tyle na tych spółkach zarobiłem, ale jak zaczęło to wyglądać kiespko technicznie i obie nie przebiły lini długoterminowego trendu spakowego to natychmiast skasowałem te zyski i do tej pory im się przyglądam jak sobie cudownie spadają. Już dawno przebiły poziomy kiedy ja wchodziłem a jedna do tej pory to nawet zbankrutowała. Wiesz gdzie bym był ze swoim kapitałem (nie mówiąc już o zarobku) gdybym czekał i trzymała akcje zgodnie z powiedzieniem za rok czy pięć to na 100% zarobię? Nie ma czegoś takiego jak 100% pewność w tak długim terminie zwłaszcza na giełdzie. Wystarczy większa emisja akcji bez prawa poboru lub zagrożenie płynnością lub jakiekolwiek inne zagrożenie (np. jakas sprawa sądowa, czy konflikt w zarządzie) i żegnasz się z obecnymi poziomami cen akcji na zawsze. Popatrz na kilka ciekawszych ostanio spółek z budowlanki czy spożywki a będziesz miał full takich przypadków.
    Czołem Power :) - źle mnie trochę zrozumiałeś...ja nie kupuje byle czego i czekam aż urośnie - taka strategia jest dobra w hossie a nie w dzisiejszych czasach - teraz trzeba mieć podejście bardzo selektywne gdyż tylko nieliczne spółeczki zyskają (zwłaszcza na NC). Nie kupiłem Lugu tak sobie od czapy - generalnie to nigdy nie inwestowałem na NC jednak po wyjściu z mojej głównej inwestycji ( 5 letniej) miałem trochę wolnej gotówki i zacząłem się zastanawiać w jaką wartość zainwestować. Wybrałem kilka opcji ale wygrał LUG - nie tylko ze względu na twarde wyniki finansowe i perspektywy ale też otoczenie w którym funkcjonuje, prestiż wśród lokalnych organizacji,władz, instytucji finansowych - (wszystko to sprawdziłem - byłem - oglądałem firmę z zewnątrz i wewnątrz - pofatygowałem się na teren inwestycji - rozmawiałem z dozorcą, sprzątaczką, sekretarką i członkiem zarządu). Zrobiłem wszystko co mogłem, żeby móc sobie powiedzieć, że podjąłem świadomą decyzję....i podjąłem.
    Oczywiście masz rację - ręki sobie uciąć nie dam że zarobię (jak ja bym wyglądał bez ręki :) - przykładem może być tez wydawałoby się dobra spółeczka ATM Grupa (choć myslę, że przyjdą lepsze dni i tam). W każdym razie nie bawię się już na spekulacyjnych spółeczkach typu Ideon czy Chemos choć wyjątkowo zamierzam nabyć kilka żetonów Polimexu w granicach 30-40 gr - jak Bóg da oczywiście :))) Pozdrawiam wytrwałych!!!!
  • Re: No to ktos nie wytrzymał............ Autor: ~TAK [195.116.183.*]
    A KIEDY EMISJA RATUNKOWA???
    na Polimexie juz wkrótce - pewnie ze 200mln ;)
[x]
LUG -2,20% 3,56 2025-09-23 16:48:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.