myślę że jest to efekt dziennego gracza który kupił po 6 gr ponad 1 mln papierów i chciał mieć następnego kilka gr więcej a tu dupa a skoro tak to spuścił papiery po tyle co kupił
witam, ciekawi mnie jak to sie dale wszystko potoczy, moja sytuacja z ta spolka wyglada kiepsko, i juz sie dzis zastanawialem zeby sprzedac po 6 gr a zbieralem je jeszcze jak byly po 1.8zl :( kilka dobrych lat to trzymam i nie puszam, srednia moja 70gr :( he he, smiejcie sie, prosze bardzo, ale ja ciagle wierzylem w ta spolke az tu nagle bum, coraz nizej, i nizej, teraz juz w advadisa nie ma co wiezyc bo na szyty nigdy nie wroci, ale na za ile sprzedac?
moze ktos z szanownych forumowiczow co znaja spolke i obserwuja, napisze co mysli czy bedzie wyzej, kiedy jakies decyzje o tej ugodzie, jak to widzicie, bo ja juz nie mam sily i chialem przezucac na petrolka :)
pozdrawiam
moim zdaniem to jeszcze dużo czasu potrzeba zanim coś się wyklaruje pewnie z rok , ale nie odpuszczałbym tej spółki bo jeśli się uda to wróci do łask i dobrych notowań , jeśli powiedzie się realizacja celu jakim była sieć zagłoba to może wróci nawet do początkowych notowań , ale to dwa trzy lata
trzy razy jest już przesuwany termin przekazania informacji w sprawie porozumienia , co znaczy że rodzi się w bólach , najtrudniej będzie z bankiem , reszta jest w zasadzie "skazana" na porozumienie , obligatariusze zabazpieczeni
chyba mają czas do końca lipca na przedstawienie propozycji układowych , potem głosowanie i wyrok sądu to jeszcze jakieś trzy miesiące
trupy w szafie są na 100% , pytanie czy da się je uprzątnąć , jeśli tak to scenariusz może potoczyć się zupełnie nieoczekiwanie dla wszystkich np. przejęcie w celu wejścia na giełdę , strata jest i to może być wartością w sytuacji osiągnięcia układu
kurs próbuje się wyrwać do góry ale zbyt dużo inwestorów straciło cieprliwość i wiarę w zarząd (osobę prezesa AB) i jak tylko widzą kilka złotych mniej strat wywalają papier
jeśli prezes AB po raz kolejny oszuka to myślę że raczej w sądzie co niektórzy nie będą szukali wyroku dla niego , poza tym sam chyba na swoich kombinacjach umoczył
Juz pol roku jak trwa upadlosc ukladowa.chyba czas najwyzszy zeby odbylo sie zgromadzenie wierzycieli.ciekawe czy lista wierzytelnosci jest juz gotowa?
obligacje miały zabezpieczenie na nieruchomościach o większej wartości niż wartość długu pewnie zostaną zaminione na nowe akcje jeśli dojdzie do układu
zgadza sie albo puscili nieruchomosc i spłacili obligacje albo tak jak piszesz zamienia je na akcje.Moim zdaniem czas najwyższy żeby lista była juz zatwierdzona no ale zobaczymy moze juz niedługo bo jakies nerwowe ruchy na papierze.
OBLIGACJE IMIENNE , ŚREDNIOTERMINOWE O DWUNASTOMIESIĘCZNYM TERMINIE WYKUPU SERII A:2011 TJ.OD NR 001 DO NR 199 SERII A:2011 O WARTOŚCI NOMINALNEJ 50 000 ZŁ KAŻDA ,TERMIN WYKUPU USTALONY ZOSTAŁ NA DZIEŃ 25 MAJA 2012R.; WCZEŚNIEJSZY WYKUP OBLIGACJI JEST MOŻLIWY NA MOCY POROZUMIENIA STRON ;WYKUP OBLIGACJI ZOSTANIUE DOKONANY PO WARTOŚCI NOMINALNEJ ;W PRZYPADKU WYKUPU OBLIGACJI W DNIU WYKUPU TJ.25 MAJA 2012R. WYKUP NASTĄPI PO WARTOŚCI NOMINALNEJ POWIĘKSZONEJ O 3,8%;MIEJSCEM SPEŁNIENIA ŚWIADCZEŃ Z OBLIGACJI JEST SIEDZIBA EMITENTA;WSZELKIE PŁATNOŚCI Z TYTUŁU OBLIGACJI DOKONYWANE BĘDĄ ZA POŚREDNICTWEM DOMU MAKLERSKIEGO W DRODZE PRZELEWU NA RACHUNEK INWESTORA, A W PRZYPADKU BRAKU TAKIEGO RACHUNKU W SIEDZIBIE DOMU MAKLERSKIEGO(DOM MAKLERSKI IDM SA);PŁATNOŚCI BĘDĄ UWAŻANE ZA NALEŻYCIE DOKONANE W DACIE DOKONANIA PRZEZ DOM MAKLERSKI PRZELEWU (OBCIĄŻENIA RACHUNKU), A W PRZYPADKU NIE WSKAZANIA RACHUNKU INWESTORA , W TERMINIE WYKUPU ;DOM MAKLERSKI BĘDZIE UPRAWNIONY I ZOBOWIĄZANY DO POBORU (POTRĄCENIA)I ODPROWADZENIA DO WŁAŚCIWEGO URZĘDU WSZELKICH PODATKÓW I INNYCH DANIN PUBLICZNOPRAWNYCH WYNIKAJĄCYCH Z OBOWIĄZUJACYCH PRZEPISÓW PRAWA;DOPUSZCZALNE JEST ROZLICZENIE ZOBOWIĄZANIA EMITENTA Z TYTUŁU OBLIGACJI POPRZEZ UMOWNĄ KOMPENSATĘ WZAJEMNYCH WIERZYTELNOŚCI...