Ja pilnie obserwuje bo dramatu nie ma, ale generalnie spojrzcie na aktywa i na dług... przeciez one tak jak w PBG nawet w polowie nie zabezpieczaja długu. Jezeli jest taka sama "bystra" kadra jak w PBG czy HBP(dokladaja do interesu)... to może byc naprawde tu ostro.
Będe to podkupywal, ale za marne zlocisze:). Cena juz wydaje sie atrakcyjna, ale zobaczcie PBG... tam od 80 krzycza, ze super cena a juz jest po 7:).
też kibicuję temu papierowi, choć nie mam ani jednej akcji :) .... jeszcze :)
czekam na spadek w okolice 25 zł, wówczas się skuszę, bo ta spółeczka kiedy już zacznie inwestować w grunty, na których będzie uprawiać własny rzepak, będzie taką polską Astartą.
Ale musi skupić duuużo ziemi, a to trochę czasu i środków zajmie.
Mi chodzi o zachowanie wykresu i strukture aktywow do dlugu... nie porownuje w prost do pbg. Jednak zachowam sie jak na pbg i poczekam tak jak tam do akumulacji (kupno po 5,85 i sprzedaz za 11) tu bedzie podobnie (nie mowie o cenie za akcje ale o zachowaniu) i tylko trzeba obserwować wolumen. Nie twierdze przeciez, ze to smiec.
Wiesz, po piątkowym dniu to ja nie wiem czy to Twoje 25zł sie utrzyma... ja czekam dalej, nic nadzwyczajnego sie nie stało z wolumenem...moze przy jakis 13zł-15zł sie podłącze, zobaczymy co bedzie pokazywał wykres(jakieś potwierdzenie odwrotu).
Nie chcialbym wchodzic w ta spolke jako DT... mysle, ze jest warta inwestycji dlugoterminowej, a zebym sie nie denerwowal, bede probowal podebrac ja jak najnizej po jakims sygnale.
ja podłączam się cały czas. Dziś pierwszy dzień od niepamiętnych już czasów, gdy zobaczyłem więcej niż zwykle zleceń od kupujących. Czyli inwestorzy zgadują, gdzie leży dołek tego długiego ruchu spadkowego. Do czwartkowej sesji poruszaliśmy się w kanale spadkowym, w piątek wyłamanie, ale moim zdaniem zbyt gwałtowne i spowodowane jedną transakcją. odczytuję to jako znak przesilenia.
,, Peszt ,, to d,,,ek nie ma zielonego pojecia ,wlasnie pracowałem 30 lat w Brzegu - potezny zaklad - kruszwica przejela kilka lat temu mozliwosci wzrost ogromne a tacy d...ki typu to powinno zamknac sie w ciupie i lac sl,ona woda i lac po dupie albo KNF powinna ukrac -
mamy zmianę trendu, dzisiaj jeden komputer sprzedał swoje akcje a drugi komputer odkupił i jest ustawiony na kupno akcji. całośc kupna i sprzedaży akcji jest oparte na elektronice otrzymywanych danych ze spółki. Najblizszy przystanek jest na 42 -45 zł