moze ktos doradzi mam srednia 1,45 czy wyjsc ze strata czy czekac na cud. dzisiaj nowe info o umowie z ptc pewnie jak zawsze nie bedzie zadnego ruchu badz gozej :( widze juz ze gożej
Trza pakować takie moje zdanie poważny kontrakt na 5 baniek i to czysta gotówka pewnie dlatego była strata 3,8 za I kwartał. wszytko związane z kontraktem z PKO bp
juz duzo nie spadnie a odbicie moze byc w kazdej chwili , pozytywna dywergencja na oscylatorach, wysoki adx, wysoki wolumen, jak wzrosnie na 73 gr to w dlugim terminie bedzie lepiej
sądzę,że odpowiedni ludzie w spólce spreparowali tak gigantyczną stratę za I Q ( jak na B3S) aby wywalić z siodła prezesa
może teraz to "wyprostują" i ludzie z copi pokażą,że potrafią zarabiać
moja wiara w tę spólkę jest chyba już maniakalna......
pozdr.
Pamiętam jak na IZOlacja o kapitaizacji 7-8 mln nagle zaczeła sobie rosnąć dzień po dniu nie wiadomo z czego po 10%. Wzrosło o 50% a że don Padro przekroczył 5% no to dawaj kolejne 200% potem split i dawaj kolejne 200% :)
Jak im nie oddacie odpowiedniej ilości to nie ruszy oni maja czas zamęczą Was.
To jakieś żarty ktoś wciąga jednym ruchem 15 tys a potem pozwala spasc 10% na miernej ilości gówno i tyle.
Troszku źle wybrałem timing żałuje że deczko nie poczekałem i wywaliłem po 0,57PLN no ale coś mnie jak zwykle uciekało :( a tu trzeba mieć troszku więcej zimnej krwi :)
Generalnie już musi spadło maksymalnie ale faktycznie minie troche czasu zanim coś extra się tu wydarzyć może -myśle że może wyniki za q4 coś może zmienią jeśli nowy Prezio cos ruszy:) Pozdrawiam akcjonarjat b3s :)
B3S dla mnie to jakaś dziwna spóła - Cognorcy sprzedali swój biznes za 2,50 po czym szefuncio ten sam biznes wycenił na 0,95 PLN. Może były szefuncio zaczął swoje cichcem skupowac za połowę stawki :(
B3SYSTEM (B3S): Zawarcie znaczącej umowy z Polską Telefonią Cyfrową S.A. (raport nr 51/2012)
05.10.2012 12:46
Raport bieżący nr 51/2012
Podstawa prawna:
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Zgodnie z § 5 ust. 1 pkt. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Zarząd B3System S.A. informuje, iż w dniu 4 października 2012 roku podpisał umowę z Polską Telefonią Cyfrową S.A. z siedzibą w Warszawie, której przedmiotem jest sprzedaż sprzętu informatycznego o wartości 282.968,67 Euro. Na dzień przekazania raportu kwota ta stanowi równowartość 1.158.275,65 zł wg średniego kursu NBP obowiązującego w dniu publikacji raportu.
Umowa nie zawiera specyficznych warunków oraz postanowień dotyczących kar umownych odbiegających od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.
Umowa została uznana za znaczącą z uwagi na fakt, iż jej wartość przekracza 10 % kapitałów własnych Spółki na dzień 30 czerwca 2012 roku.
Robert Wodziński - Prezes Zarządu
Ale to gówno jak długo jeszcze
B3System całkiem nieźle, w przeciwieństwie do wielu konkurentów, radzi sobie w sektorze publicznym. Informatyczna spółka złożyła najlepszą ofertę w przetargu organizowanym przez
Ministerstwo Finansów na dostawę sprzętu i oprogramowanie oraz wdrożenie rozwiązania informatycznego (m.in. migrację systemu Service Desk działającego w oprogramowaniu HP OV Service Desk do środowiska HP Service Manager). Wartość kontraktu wynosi 4,2 mln zł. Zostanie zrealizowany w ciągu 10 miesięcy. B3System będzie również zajmował się przez cztery lata świadczeniem usług asysty technicznej rozwiązania.
Analiza spółki z dnia 16.10.2012
Kurs akcji B3SYSTEM w interwale dziennym nie ma określonego trendu. Akcje spółki należą do walorów, które charakteryzują się nikłym zainteresowaniem inwestorów - uważane są za niepłynne. W ostatnich kilku dniach zainteresowanie tymi akcjami znacząco wzrosło. Kurs wzrósł w ciągu 5 sesji o 7,14 proc. przy ponad 2 krotnie większych obrotach. Kapitalizacja spółki wynosi 8,49 mln zł a wartość akcji w wolnym obrocie 4,37 mln zł. Na akcjach spółki - w ostatnim miesiącu - średnio zawierano 6 trans. przy obrocie na sesji 4,34 tyś. zł. Kurs charakteryzuje się przeciętną zmiennością, która w ciągu ostatnich sesji wzrosła 1 krotnie.
Biała Marubozu na B3 System ale czy ta Biała gówna dotyczy czy normalnych spółek
Jest to długa biała świeca bez cienia dolnego i górnego (czasem dopuszcza się istnienie bardzo krótkich cieni). Biała świeca marubozu formuje się, gdy otwarcie równe jest minimum świecy, a zamknięcie jest znacznie powyżej i jest równe maksimum świecy. Pokazuje to, że popyt jest znacznie silniejszy od podaży. Białe marubozu po długim spadku może prognozować odwrócenie trendu, a po wzroście kontynuację. Korpus marubozu powinien być przynajmniej dwukrotnie większy niż świeca poprzedzająca. Skaner wyświetla formacje które mają wysokość większą od trzykrotności zmienności z ostatnich pięciu dni.
jak na razie nie chce spadać.
w piątek zebrali po 0,65.
jeśli raport będzie ok (tylko co to znaczy? 3 mln. zysku? czy mniej?)to dojdzie do 1 zł.
jeśli nie to ponowny dołek.
przy kapitalizacji jaka jest obecnie czyli 9 mln 3 mln zysku jak by bylo na czysto to 1/3 wartości obecnie spółki... wskazniki by szalaly... no ale tak jak mowilem 30 groszy jak spadnie to wtedy urosnie do 1zł narazie nie ma szans... za maly ruch, za male zainteresowanie.... tu musi sie cos stać zeby to rosło.
jak za pierwsze półrocze strata 7,5 mln. to może teraz zysk sięgnie 3 mln.?
taka strata to masakra, rozliczyli coś z PKO.
czekamy na raport za III kwartał 2012 r. - 14 listopada 2012 r.
mam wrażenie że te kupno z ukrytego to podpucha.
czas pokaże.
ale teraz wygląda to trochę poważniej ..............
wydaje mi się, że nie jest to gra tylko zbieranie akcji
a tak fatalne wyniki za I i II Q byly może spowodowane chęcia wykopania długoletniego prezesa
przy takich wynikach łatwiej było to zrobić
trzeba czekać na wyniki albo na jakieś "cudowne info"
Cz Frank chyba się doczekałeś wreszcie na swoje słoneczko. Już gorzej niż było raczej nie będzie ale kto wie Pozdrawiam
WhiteMarubozu
Biała Marubozu
Jest to długa biała świeca bez cienia dolnego i górnego (czasem dopuszcza się istnienie bardzo krótkich cieni). Biała świeca marubozu formuje się, gdy otwarcie równe jest minimum świecy, a zamknięcie jest znacznie powyżej i jest równe maksimum świecy. Pokazuje to, że popyt jest znacznie silniejszy od podaży. Białe marubozu po długim spadku może prognozować odwrócenie trendu, a po wzroście kontynuację. Korpus marubozu powinien być przynajmniej dwukrotnie większy niż świeca poprzedzająca. Skaner wyświetla formacje które mają wysokość większą od trzykrotności zmienności z ostatnich pięciu dni.
To ciekawie mowisz ale wszytko możliwe kto to wie,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ThreeOutsideUpPattern
Objęcie hossy-potwierdzenie
Formacja odwrócenia trendu spadkowego, składająca się z trzech świec (objęcie hossy plus wybicie). W silnym trendzie spadkowym tworzy się niezbyt długa czarna świeca. Po niej najczęściej luką otwiera się kolejna świeca, co może sugerować przyspieszenie trendu. W tym jednak momencie następuje odbicie. Zamknięcie drugiej świecy następuje powyżej otwarcia pierwszej świecy. Pierwsza mieści się w całości w korpusie drugiej świecy, można powiedzieć że jest nią objęta. Potwierdzeniem formacji są transakcje z ceną powyżej korpusu drugiej świecy czyli trzecia wzrostowa świeca.
no nie wiem zobaczymy. pewne jest ze ktoś przez dwa dni zgarnął akcje po groszu podbijając cene akcji do 80 gr jedynymi 60 tys zł. Moim zdanie mto byla czysta podbitka.
Od dołka już Ktoś zapakował z 600 btysięcy a akcji w obrocie malo. Może to walka o wpływy stary może chce wrocić kto to wie. Fundek kupił po 95 groszy tak ze jeszcze bezpieczna cena. restrukturyzacja od poczatku lipca już jakieś efekty pewnie przyniesie a w przyszłości na pewno. Giełda dysontuje przyszłość i to jest odpowiedz na wzrosty