Odejmij 19% podatku i masz ten kurs. Oni nie chca sie bawic w to, czy ktoś ma stratę czy nie, do odliczenia. To banda leniwa! Rąbną wszystkim 19% i wsio!
Wszystko się zgadza:) Odejmij jeszcze od tego VAT, akcyzę i podatek od głupoty, w wyjdzie ci 5 zł. A jak nie zapłacisz tych wszystkich podatków to skarbówka wsadzi cię do pierdla na 3 lata.
A już wiem panie Zakonku ... to pan se liczysz ten podatek od tych akcji "motywacyjnych", które żeś pan dostał prawie za frajer, a które was tam w tej Polnej zmotywowały do wzięcia opcji walutowych (w.ebane 4 mln zł). To rzeczywiście zmienia postać rzeczy, Bo reszta hałastry miała prawa poboru, nabyte od akcji kupowanych po kilkadziesiąt, a nawet kilkaset zł (1XX zł). Za prawa poboru kupowane na giełdzie też trzeba było zapłacić.
No jak z podatkiem przy tym skupie? Odliczymy stratę, czy walną nam 19% przy wypłacie , czyli pozbawią prawa do obracania podatkiem należnym do zapłacenia aż do 30.04.2013 roku.
Różnie to spólki notwane na GPW regulują.
Ale suma-sumarum wszystko ci się zwróci, bo stawka żywieniowa w kiciu jest dość wysoka, a chojni polscy podatnicy pokryją ci wszystkie koszty pobytu przez 36 miesięcy. Darmowy kurs grypsowania gratis.
Ciekawszy jest inny problem. Jak zachowa się kurs w drugiej połowie lipca, po skupie. Czy umorzenie spowoduje proporcjonalny wzrost ceny? Czy spółka trafi w inne ręce? Czas na wróżkę.
Dzisiaj rano słyszłem pierwszy raz w tym roku kukułkę. Pomyślałem, ile razy zakuka, tyle bedzi kosztować Polna po zakonczeniu wezwania i umorzeniu akcji. I wiecie ile ptak razy zakukał?
23 razy.!!!
Chciałeś wróżóby, to ją masz. Kurs po 12.07.2012r. wyniesie , według kukułki ( jej imienia nie znam) . 23 zeta