Przybierają na sile na wielu spółkach. Adline leci na łeb, spadek to już mało powiedziane. Rynek niedźwiedzia rozkręca się i zostaje kwestia techniki czy od 33 pkt nastąpi odbicie do 36 pkt na indeksie i potem powitanie 2x (spółki wówczas na grosze) no i kolejna faza w 2013 to już fizyczne upadłości moi drodzy Panowie. Cały tydz siedzę w Turcji, ale obserwuję poczynania na naszym straganie i co rzec Wam mogę jak nie sprzedaliście przy 44 pkt i nie macie zamiaru sprzedawać teraz to wstrzymajcie się z rok z zakupami. Sam grubszy kapitał polokowałem ponad rok wcześniej po różnych aktywach, ale w PL niebezpiecznie się robi i np. rezygnuję z Asset w Noble Banku. CDS-y jeszcze zostawię, ale podstawowa zasada to gotówka. Grecka giełda spadła o 93 % (index) zaś mediana spółek małych 0 97 % czyli w zasadzie "łapacze okazji" oddali swoje ciężko nieraz zarobione pieniądze. Polska gospodarka jst bardzo podobna do Greckiej, i kwestia czasu jak spadki 80 %- 90% od szczytu będą na midwigach i newconnectach u nas. To co koniec czerwca i dobijamy do 33 pkt. gdzie można z palcem na enterze podłapać nieco śmieci i ubrać na odbiciu?
Pozdr - JAcek
słuchajcie jzg to skończycie w sandałach w zimie. przeanalizujcie jego wpisy, na początek "straszy" mega spadkami i ogólnym kryzysem na świecie ( co jest po części prawdą) ale zawsze gdzieś zostawia furtkę że jakby co to ..... tak więc sprytnie manipulując odpwiednio dobierając tekst pisze trochę prawdy powodując że co bardziej strachliwi oddają ze statą a on zapewne podbiera powoli w dobrej cenie. zresztą pewnie nie tylko on bo parę zleceń w piątek było i mimo super czarnego jackowego scenariusza nadal są chętni na zakupy. pytanie tylko po co kupują skoro wszystko jak pisze jzg leci na grosze i nie ma nadziei na najbliższe 5 lat że papier da zarobić? to oczywiście tylko i wyłącznie moja wersja ale myślę że dosyć bliska prawdy.pozdrawiam wszystkich jzg też
Skurczybyk spekulant co widac jak sie go czyta, ale z prognoza wyglada na to ze ma racje. Nie wiem co mam robic bo mam strate ponad 30 %, a wchodzilem w spolki male w polowie sierpnia :( Aera mam 30 tys. po sredniej przeszlo 50 gr.
Dziwię się,że co niektórzy jeszcze poważnie traktują Jasia Fasolę.Skompromitował się nie tylko na Dependzie,ale i tutaj,każąc wywalać przy 20 gr,a odkupić przy 14,jak wcześniej na Runicomie czy na Nowainwest,namawiając kupowanie przy 20 gr,a on je podniesie na 80 gr.Skwituję jego jednym słowem..Pa/jacuś..