przecież to już jest szczyt kombinatorstwa i nieuczciwych działań, sztucznie zaniżanie wartości spółki, której wartość księgowa w przeliczeniu na jedną akcję jest dwukrotnie wyższa! Bandyctwo!
ja własnie muszę się ewakuować... mam tylko 5000 akcji... powolutku muszę wysprzedawać się... bo kasę miałem ulokowaną na końcówkę wykańczania domu. Całe szczęscie, że stosuje dywesyfikację portfela, bo miałbym teraz ładne wykańczanie domu.
też jestem tego zdania, dlatego do tej pory trzymałem akcje... jednak nie mam już czasu... szkoda, bo jestem przekonany, że papier dałby zarobić... sprzedając akcje z tą świadomością jest tym bardziej trudne... a trochę czasu m.in na tym papierze siedzę...
Panowie!
..kupcie sobie jakiegoś śmiecia - Resbud, Krezus, Skotan lub coś innego to chociaż kilka % bedziecie mogli zarobić a tu -2 lub +2 i tak do usran.... śmierci no chyba że Hamburgery polecą (a mają zapas +20% wzgledem tamtego lata) to na naszej "perełce" znów zobaczymy ze 1,80-2,00. Przykre to, ale prawdziwe, a wróżby o wzrostach wypisywane są już od kilku lat - łatwo można sprawdzić - przeglądając forum.
Mówi się co ma wisieć nie utonie a tu można dodać co ma się kisić nie odleci...
Pozdrawiam
fifka - nie wiem, logika podpowiada żeby wywalić, ale głupi sentyment i wiara żeby jeszcze potrzymac...
Jeden gostek na forum pisał ze "wiara" jest potrzebna w kaplicy a nie na giełdzie i trzeba przyznać mu rację...
Ehhh... jak się patrzy na ten Resbud (wk 4zł; strata za IQ -1zł/na akcje a na giełdzie 22zł) to człowiek zazdrości że ten Patrowicz (czy jak mu tam - sorki nie wiem) nie kupi se naszego Hutmena - przy wk 10 to i do 100 dałby radę go dociągnąć. Wiem ze taki stan to syf i obciach dla gieldy ale jakbyśmy mieli stan naszych kont x 30 to w dup... z obciachem.