Podejrzewam ,że trwa manipulacja kursem akcji Mieszka . Nic nie wskazuje na tak lawinowe spadki cen akcji tej spółki. Dziwi mnie także ,że zarząd firmy nie skomentował tak gwałtownego spadku cen akcji.
Dnia 2012-05-17 o godz. 14:39 ~omega12345 napisał(a):
> Podejrzewam ,że trwa manipulacja kursem akcji Mieszka .
> Nic nie wskazuje na tak lawinowe spadki cen akcji tej
> spółki. Dziwi mnie także ,że zarząd firmy nie skomentował
> tak gwałtownego spadku cen akcji.
To nie jest żadna manipulacja,to jest zbieg kilku bardzo nieprzyjemnych zdarzeń,pierwsze to słabszy zysk netto ,ale najstotniejsze to jest panika w Europie nie ma nic gorszego jak tłum wypłacający gotówke z banku.Pieniądze inwestowane na giełdzie są najtrudniejsze do odzyskania.Tylko najciekwsze w tym wszystkim jest rola takich gazet jak Parkiet ,Puls Biznesu publicyści tych gazet widzieli Mieszko jako czrnego konia,no bo spadły ceny cukru patrz Ukrajiński spólki ceny Kako też a tu taka niespodzianka.
tutaj nie ma żadnej manipulacji kursem. Każdy laik widzi, że 30 mln zysku w 2011 roku to czysta manipulacja i kreatywna księgowość. Dowodem na to jest słaby pierwszy kwartał 2012 roku w którym ukryli koszty z 2011 roku. Przypuszczam, że to jeszcze nie koniec- Mieszko tonie w długach nie tylko w bankach ale również u klientów (przeterminowane towary w hurtowniach na olbrzymie kwoty, przeciągające się rozliczenia z klientami). Również kadra managerska Mieszka pozostawia wiele do życzenia.Mieszko to sztucznie napompowany balon który wkrótce pęknie a może nawet już zaczął pękać. Takie jest moje zdanie i mam mocne podstawy aby go obronić.
Mieszko to nie żaden balon tylko firma z ogromnym potencjałem wzrostu to co teraz dzieje się kursem Mieszka nie ma nic wspólnego z fundamentami.W tym roku Mieszko będzie miało pięćset milionów przychodu i zysk netto porównywalny albo lepszy niż w 2011,spadające ceny surowców +cięcie kosztów.W tym roku będą widoczne efekty przejeć.Obecna cena jest oderwana od fundamentów.
Mieszko wiele lat pracowało na obecną pozycje i ostatni kwartał trochę słabszy na jednej pozycji(zysk netto) przychody dalej rosną jest to bardzo ważne .Tu najważniejszy jest 4 kwartał.