• drugie koty za płoty Autor: ~jam łasica [178.37.147.*]
    Czołem wszystkim
    Szukanie teraz dna na OPG do trochę wróżenie z fusów. Jednak wczoraj na otwarciu kupiłem 1/3 docelowej ilości. Ostatnio bywałem u Was przy 34 zł. Teraz cena jest 3 razy niższa a sytuacja spółki ze 2 razy lepsza :o)
    A co będzie - zobaczymy. Pamiętam, że to jedna z "trudniejszych" spółek ale dała ładnie zarobić może da i drugi raz? Jedynie sytuacja na szerokim nie napawa optymizmem.
    Pozdrawiam,
    Szczególnie weterana SHP :o)
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~artie [62.111.206.*]
    jak sytuacja spółki będzie 8 razy lepsza a cena 4 PLN to będzie jeszcze lepiej
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~jam łasica [178.37.147.*]
    Też prawda :)
    Sam jestem ciekaw gdzie będzie dno. Ale poniżej 1 euro to raczej mało prawdopodobne, chociaż na giełdzie nie takie rzeczy się czasem zdarzają ;P
    Na razie czekam z niewielką ilością zakupionych akcji.
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~lewy [94.78.176.*]
    sprzedali budynek RWE w Praha za 94 mln$, w tym 80mln$ gotówki. Tymczasem kapitalizacja ledwie 45mln euro.
    http://www.parkiet.com/artykul/1241439-ORCO-PROPERTY-GROUP-SOCIETE-ANONYME---Komunikat-prasowy-Orco-Property-Group--Paryz--15-maja-2012-Orco-Property-Group-sprzedaje-budynek-
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~jam łasica [95.215.232.*]
    Wiem. Dlatego pomału można akumulować. Jednak i tak wszyskim kręcą kontrakty więc ciężko denko określić. Pożyjemy, zobaczymy. Zgadzam się z SHP że jakoś mocno nie powinno polecieć w dół. Ale rynek zadecyduje.
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~Rentier [78.88.239.*]
    Zastanawia mnie, gdzie jest psychologiczna bariera na wartości akcji, gdzie ludziska powiedzą..... "perd....... niżej nie sprzedam i niech się dzieje co chce".
    Bo kto teraz sprzedaje to nie wiem: desperaci, zdesperowane leszcze. Nie wiem, a jednak sprzedaż jest.
    Ci co nie wierzyli w spółkę, to akcje już dawno sprzedali razem z tymi co wiedzieli o rozwodnieniu po zamianie obligacji.
    A teraz papier kto opycha ??? Jaka grupa klientów ?? Jaki mają portret psychologiczny ???
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~FiFi [79.190.5.*]
    tacy ktorzy kupili niedawno i satysfakcjonuje ich niewielka jeszcze strata. lepszza niewielka niz wielka.
    biorąc pod uwagę, że niedługo będzie po 4 PLN, to opychają ci, co będą 100% do przodu... jeśli to zrobią teraz
    uważam określenie leszcze za obraźliwe. Może leszcze to Ci co zostaną z nic niewartym zapisem komputerowym w KDPW w ręku (bo nawet nie z papierkiem) ? Obecne czasy charakteryzują się uwielbieniem dla gotówki. Niestety większość ludzi gotówki nie ma a tylko nadzieję na jej zdobycie, co owocuje spadkami cen. Wszelkie dyskusje na temat stanu spółek nie mają sensu bo po prostu nie ma komu ich kupować, bo nie ma za co. A nawet jak ktoś ma za co to spojrzy na pierwszy program telewizyjny albo gazetę i zaraz mu się odechce :) Albo będzie czekał aż będzie taniej.
    Ale jajca. Jedno euro za papier tuż tuż. Niezła panika. Zachowania jak u bankruta. Jeszcze niech wstrzymają notowania dla zwiększenia paniki.
    he he.
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~Zielony [77.252.42.*]
    Ja sprzedalem godzac sie ze srednio duza strata. Na szczescie zrobilem to kilka dni temu jak kurs byl ciut wyzszy. Obecnie z blogim uwielbieniem obserwuje spadki i chocby spadlo do 10 groszy za akcje bede zadowolony :)
    Mnie bardziej zastanawia kto to kupuje...
    Ot i dylemat. Ja już od kilku tygodni zasatanawiam się kto to zbiera. Zauważyć też można pewne zagrywki wskazujące na zbiórkę. No cóż, trzeba być w gotowości do wejścia lub dobrania (zastosować wg właściwości)
    Jaja jak berety.
    Ciekawa sytuacja od godziny we Francji. Obrót stanął. Rynki zaczęły odbijać i we Francji złupieli - "Wywalać, czy nie wywalać. Oto jest pytanie"
    Od godziny trwa obserwacja bez ruchu.
    Można z tego wyczytać, że kurs za szybko poleciał w dół bo mają dylemat.
    Będzie ciekawie do końca sesji.
    Cala gielda idzie w dol i gieldy w innych krajach tez.
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~shp [164.127.25.*]
    ja powiem uczciwie, że nie ogarniam już tej kuwety.

codziennie korci, ażeby dobrać. a na koniec dnia okazuje się, że dobrze się zrobiło, że się nie dobrało :)

małymi krokami można dobierać - to jest metoda, niestety nie dla mnie.

tak czy siak ja w przyszłym tygodniu pękne i dobiorę jak nic, z dwóch powodów.

1. spółka napewno kiedys się odbije (i nie będzie to jakoś wielki okres)
    2. dokupie, aby usrednić, bo obecnie jestem duużo w plecy.

pozdrawiam wytrwalych
    shp

ps: myslalem, ze coś tam o spółce wiem - nic nie wiem jak sie okazuje, bo inne miałem miesiąc temu przewidywania.

ps1: 24 maja wyniki za 1Q2012

• Re: drugie koty za płoty Autor: ~shp [164.127.25.*]
    no i juz wiemy kto zbiera/zbierał:

http://www.orcogroup.com/sites/orco-corpo/files/press-and-media/documents/OPG-%20Major%20Shareholding%20Notification%20August%20Finance%20%26%20Maple-EN.pdf

pzdr
    shp
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~Silnoreki [89.171.36.*]
    Spolka sie na pewno kiedys odbije, ale ja wole do tego czasu siedziec z gotowka na koncie niz z taniejacymi akcjami.
    Ja wyłaziłem kilka ostatnich dni. Zostawiłem jednak trochę aby nie stracić kontaktu i podtrzymać emocje.
    Może przy 1,50 euro ruszę na zakupy i połapię trochę spadających noży.
    mają 2,5 mln akcji. Licząc to co będzie po konwersji zostaje jeszcze tylko 97,5 mln do kupienia
    Jak Petrolinvest - akcji full, a zysku co kot napłakał.
    A Orco miało być drugim Immoeast. Pod to cały czas grałem i wyszło z tego NIC.
    Może i podzielić jeszcze los DSS-u.
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~rte [195.117.112.*]
    Dnia 2012-05-19 o godz. 16:20 ~Rentier napisał(a):
    > Jak Petrolinvest - akcji full, a zysku co kot napłakał.
    A
    > Orco miało być drugim Immoeast. Pod to cały czas grałem i
    > wyszło z tego NIC.
    Może i podzielić jeszcze los DSS-u.

Panika .
  • Re: drugie koty za płoty Autor: ~artie [37.31.108.*]
    byłoby, 5 lat temu. Za późno, tzw. kryzys załatwił wszystkich zadłużonych.
    Niestety świat nie może się wciąż "rozwijać", tzn. produkować budynki, centra handlowe, samochody, które i robi się i kupuje na kredyt. Mamy teraz lata "równoważenia" bilansów, a Orco zadłużyło sie po prostu za bardzo. Przez pewien czas myślałem, że wyjdzie na prostą, bo firma zarządzana była rzetelnie, ale nec Hercules contra plures, masa wierzycieli zrobi swoje. Firma może będzie działać, nawet całkiiem sprawnie, ale kurs akcji musi spaść, bo za dużo się zrobiło "właścicieli". Przy obecnym poziomie wyceny spółek z branży wskaźniki Orco są ok, z wyjątkiem jednego - zadłużenia.
    wróce do budynku RWE, który sprzedali za 94mln$. To ile może byc warta Złota44 - 300, 400, 500baniek$???
    Pamiętaj, że Złotą 44 "sponsoruje" Bank PeKaO. Ile będzie kosztowało samo wybudowanie apartamentowca nie wie nikt. Nie wiadomo w ogóle, czy będzie na Złotej zarobek bo jeszcze apartamenty nie sprzedane.Koszty budowy rosną a ceny z metr kwadratowy spadają. Może być tak, że obrót pieniądzem będzie wielki a zyskowność skromna.
    Tak czy siak dobrze nie jest. Waluta Euro z trendzie spadkowym. Banki kredytować budowlanców nie chcą. Ceny mieszkań jeszcze spadną.
    Jak nie będzie konkretnej hossy to na wzrosty nie ma co liczyć na Orco. Dojdzie kurs do 4 euro to akcje zaczną wywalać obligatariusze i wyżej już kurs nie wyskoczy. Wygląda na to, że tutaj to pozostanie tylko zagrywka na krótko i to bardzo krótko nawet na DT.
    Jajca jak berety. Kierunek 1 euro z przodu.

Pozdrawiam
[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,44 2025-09-22 16:12:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.