Wyniki rewelacja!!! Nawet jak odliczyć efekt jednorazowej sprzedaży zapasów do GT.
No 120pln to przy takim rynku raczej nie będzie, ale jutro rozpoczniemy mozolną wspinaczkę w kierunku 100pln.
Na koniec roku powinno być 2,7-2,9mld przychodów, 240-250m EBITDA, 160-170m zysku operacyjnego, 110-120m zysku netto, no i ciągle zero długu tylko cash na przyszłoroczną dywidendę.
Jeżeli pomyślą w GT powinni zrobić teraz wezwanie. Kurs USDPLN zbliża się do 3,50 więc spokojnie mogą za akcję zapłacić 80pln. Pytanie czy PZU i Polsat sprzedadzą po 80pln - jak myślicie?
Gdzie jest ta naćpana h....a teraz, co 5 lat temu nie dawała mi wiary i obrażała mnie,ze Sawicka jest niewinna i wybory wygrali przez nich. Pytam się?
Zemną tu nikt nie wygra bo ja widzę w oczach Wasze mozgi i wiem z dokładnością do 1% jak się zachowa taki pół móżdżek.
Ja wiem kiedy nawet kłamie Rydzyk haha w biznesie nigdy go nie złapałem zawsze bronił mojej kasy, może na ambonie lub w Radio Maryja leci sobie w h.ja z wiernym ale to mnie nie interesuje bo go nie słucham i z tego nie żyje haha
Tom jaka Grecja,to są bajki co piszesz. Grecja oddała pożyczone juz pieniądze 2 razy a chcą zeby oddawała te same pieniądze 10 razy.
To jest metoda masonów żeby Cię bez przerwy doić z kasy. Tylko Rydzyk z Jarkiem mogą taki stan rzeczy powstrzymac haha i zapamiętaj to sobie raz na zawsze, tylko oni.
Ja wiem ,że oni Ci przez gardło nie przejdzie haha. Tu szukaj wyjscia z impasu a nie w Grecji. Wstawili Cię na tory boczne dlatego tak rozumujesz a oni się Cieszą ,ze Cię doją.
6 lat temu zeby Dębica podała taki zysk kwartalny jak wczoraj to akcje były by w tym czasie po 250zł.
Dobrze ,ze euro idzie do gory to eksport i Dębica korzysta i bedzie wzrost gospodarczy większy.
Tom to są skutki rządzenia przez 5 lat masonów i wyprowadzania majątku z kraju, to trwa nadal. Dlaczego są takie awantury w Sejmie bo kazdy ziomek ciągnie dla swoich, proste.
Rydzyk i Jarek chce zeby kasa zysków została w kraju nad Wisłą i była opodatkowana a Tusk chce zeby zysk wracał nad Ren a Komorowski do Izraela.
Dobrze ,ze podwyższyli wiek emerytalny bo tu niema nad kim się litować. Sam widzisz ze ta naćpana hołota głosowała przeciwko sobie i jak mozna było tego przeciwko im nie wykorzystać. Łatwiej jest spłodzić nowego człowieka niz dopłacać do chorych ludzi, niech umierają przed emeryturą bo to jest zysk.
Jesli tą ustawę uchwalili powinni isć jeszcze dalej, chociaz to powinni zrobic w pierwszej kolejności,kazdy przedsiębiorca który daje umowę pracy o dzieło i zlecenie powinien odprowadzać składkę emerytalno-rentową przynajmniej 300zł miesięcznie za takiego delikwenta.
Nie wiem ile pracuje dokładnie na taką umowę ludzi ale chyba to jest około 3 mil. osób co dało by dla budżetu miesięcznie 9 miliardów zł a w skali roku to ponad 100mild. zł.
Oczywiście ,ze trzeba by zrobic limit zatrudniania w firmie odzieło do 10% zeby nie było nadużycia.
Naćpany człowiek nie wie i nie rozumie jakie są techniczne sposoby wyprowadzania
pieniędzy z kraju.
Własnie Rydzyk i Jarek chcą to ukrócić czyli opodatkować i dla tego przez masonów są znienawidzeni bo pokazują opinii publicznej ,ze są okłamywani i oszukiwani.
To samo zrobiła posłanka Sawicka 5 lat temu płaczem okłamała społeczeństwo wmówiła mu ze jest nie winna.
Trzeba byc dobrze pierdykniętym lub naćpanym żeby nienawidzić Jarka i Rydzyka haha zato ze ostrzega mnie przed oszustami.
Taka jest prawda Tom
Jednak Dębica to jest matka druga przez 17 lat mnie żywi raz lepiej raz gorzej ale nigdy mnie nie zawiodła.
Jak OFE CU a obecnie AVIVA miała udziały w firmie Dębica to goodyear nie okradał firmę z zysku bo to byli bracia z jednego kraju. Zmieniło się to jak aviva odsprzedała swoje udziały tym mućkom małorolnym z PZU to goodyear zaczął uczyć ich rozumu od razu i moim zdaniem prawidłowo zrobił pomimo ,ze ja poniosłem tego skutki.
Hałastrę naćpaną tylko głodem można wziąc żadna psychologia nie odniesie skutku tu.
Prześledź Tom zachowanie tej hołoty naćpanej na innych spółkach co tam sie dzieje i to są w większości ich zwolennikami.
Co było przed wyborami mogę przypomnieć jak nie wielka warstwa społeczna ktora ma korzyści w tym kraju bębniła przez 24 godz. na dobę ,że jak Rydzyk z Jarkiem wygra wybory to GPW podzie na psy a co mamy dzisaj na GPW. Kto po raz koleiny wprowadził opinię publiczną w błąd rydzyk czy kto inny.
Wciskają wam ,ze to wina Grecji i innych poco ta jest zabawa od roku kto natym korzysta? mozna ten problem rozwiązac w 1 dzien wprowadzic nowe euro i tak Grecja za 5 euro dostała by tylko 1 nowe euro a Włochy i reszta 2 do 1 i niema problemu. Fakt ,ze zamieszanie by mieli u siebie parę miesięcy ale porządek byłby.
Waldi czasem Cię nie rozumiem... Raz piszesz, że Grecja już dwa razy oddała co miała oddać i że się nie dziwisz, że nie chcą oddawać 10-krotności długów. Teraz mówisz, że powinni oddać pięciokrotność (5:1 stosunek euro do nowego euro). Gdzie sens i logika?
Jakie Grecja ma zadłużenie ponad chyba 300mild. euro, 5:1 jakie by dało zadłużenie nowe pomyśl dla Grecji. Ci co im pożyczyli juz z nawiązką swoją kasę odebrali a to są praktycznie same odsetki te zadłużenie obecne. Te zadłużanie się Grecji trwało ponad 10lat jak nie więcej.
Widzę ,ze nigdy się nie obronisz przed propagandą i zawsze Cię obują kiedy tylko będą chcieli.
Techniczne sposoby są takie ,ze ja czasami się w tym gubię i muszę przeprowadzić analizę na spokojnie aby to zrozumieć.
Oblicz teraz mi nowe zadłużenie Grecji na nowe euro, to będę wiedział ,ze to zrozumiałeś.
DD to jest coś dla Ciebie przeczytaj link poniżej, tak wygląda zdrowe społeczeństwo i na czasie,karze za minimalne błędy nawet.
Unas można wygrać wybory na postawie lekko skrzywionego nosa lub większego prześwitu między nogami haha tylko musi to byc mocno oprawione i nagłośnione w TVP haha i musi przejsc nie ma h..a.
hmmm biorąc pod uwagę, że Berlin to nie Niemcy, to o czymś też to może świadczyć. :) Ale nie wypowiadam się, gdyż kompletnie nie znam się na polityce Niemiec.
to bardzo zle ,ze sie nie znasz, bo to powinien byc dla Ciebie wzór tzn. ,ze i nie znasz się na polityce krajowej i na niczym. Nie wiesz co to jest 5:1, 2:1 do euro. Morale tylko moje przez to obnizyłeś. W takim razie musisz byc zwolennikiem Palikota tak? bo on takich bardzo lubi. Trawki Ci nie proponował?
DD znów znalazłem coś dla Ciebie idealnie pasuje do Twojej wiedzy i traktowania Cię przez Palikota.
zobacz galerię
fot. PAP / Jacek Bednarczyk Janusz Palikot wiesza na drzwiach kościoła oo. Franciszkanów w Krakowie dokument dotyczący jego apostazji od Kościoła Katolickiego
opinie video
AAA drukuj
Ciągle udaje kogoś innego. Był szlachcicem, hetmanem lubelskim. Jego poglądy są śmieszne, to teatr alternatywny, zabawa do końca - mówi Maria Nowińska, była żona Janusza Palikota w wywiadzie dla "Wprost".
Wideo
materiał wideo
"Jak najwięcej seksu, jak najmniej Matki Boskiej"
Gdyby ktoś miał jakiekolwiek wątpliwości, co dzieli polską lewicę i prawicę, to Dzień Kobiet te wątpliwości rozwiewa. Jedni świętują hucznie, drudzy wcale. - Dzień Kobiet ze względu na konotacje historyczne kojarzy się różnie - mówi Mariusz...
Nowińska wskazuje, że celem Palikota jest "obłaskawianie swoich lęków". - Przed nicością, szarością, przeciętnością. To, jak się zachowuje w polityce, jest psychoterapią, którą przechodzi publiczne - tłumaczy była żona polityka, która z zawodu jest lekarzem.
REKLAMA Czytaj dalej
Pan Palikot może się mierzyć chyba tylko z mamą MadziMaria Nowińska
Zdaniem Nowińskiej różne przemiany, oblicza i wcielenia Palikota wynikają z kontaktu z osobami, które pojawiały się wokół niego i "na chwilę stawały się jego przewodnikami duchowymi i programowały mu poglądy, pchały do jakiś działań". - To nie są jego poglądy, to poglądy innych ludzi - wyjaśnia. - Odbieram go jako człowieka bez właściwości, którego najpierw ktoś musi zaszczepić. To jest karykaturalne. Osoby, których poglądy przejmuje, są w drugim szeregu, nie widać ich - dodaje.
Była żona Palikota stwierdza, że wykorzystuje on pozycję siły. - Ceni ludzi bezwzględnych, którzy odnoszą sukcesy. To wzbudza jego szacunek. Nie ma podziału na prostych i nieprostych. On dzieli świat na ludzi skutecznych, potrzebnych oraz całą resztę, nieudaczników - ocenia.
Galeria
materiał foto
Przepowiednie dla polityków
Co czeka ich w nowym roku?
Nowińska przypomina również, że Palikot wyprowadził majątek w wysokości 180 mln zł do rajów podatkowych (na Cypr i Curacao). Jednak mimo śledztwa CBA, prokuratura umorzyła mu zarzuty ws. niejasności w finansach. - On czuje się bezkarny - mówi. - Uważa, że jeśli przyjdzie do niego hydraulik, żeby wymienić rurę, ro nie powinien domagać się zapłaty. Tylko cieszyć, że miał zaszczyt wymienić rurę Palikotowi. Myślę, że mój były mąż ma z powodu bezkarności frajdę. Ma zresztą powody, by czuć się bezkarnie - dodaje.
- Jest niesamowitym uwodzicielem, on się podoba. Jest wzruszający w swojej cukierkowatości. Co nie zmienia tego, że jego program (program partii - przyp. red.) jest głupi. Dla niego to jest zabawa filozofa, który w realnym świecie kończy swój niedokończony doktorat - mówi. I dodaje, że program Palikota "to bajka". - Pisał go pewnie z jakimś kumplem przy winie i mieli dobrą zabawę - ocenia.
Była żona uważa, że Palikot jest "osobą destrukcji i zabawy". - Po nim nie zostaje nic trwałego - stwierdza. Dodaje, że "krótkie uciechy i folklorystyczne zabawy"podobają się mediom, którym zawdzięcza wyhodowanie politycznej pozycji i rozpoznawalność. - Biorąc pod uwagę zamówienie mediów, ekscytację takimi występami, to pan Palikot może się mierzyć chyba tylko z mamą Madzi - ocenia Maria Nowińska, była żona Janusza Palikota.
Waldi zasadniczo to się do niego bardzo upodabniasz :)ale pewnie sam tego nie zauważasz. Wyobrażam sobie Ciebie jako 45 letniego mężczyznę. Czyli już pomału zaczyna odbijać syndrom drugiej młodości. Spostrzegłem, że w składni swoich zdań, pojedynczych myśli a nawet całych wypowiedzi nadmiernie używasz słów "ja, mój, moje", a przecież ponoć gramy do jednej bramki :) Starasz się udzielać lekcji, reprymendy na każdy temat, nawet na te na które za pewne nie masz bladego pojęcia. Próbowałeś kiedyś palić "kota"? Pewnie nie ale przecież w niedziele naszemu zniewolonemu umysłowi powiedzieli jakie to złe, a tfu a fee. Open your mind.
Ale dobra tam, więcej proszę o nie angażowanie mnie w tego typu słowne przepychanki bo odwiedzam to forum, żeby poznać Wasze opinie, żebyście pokazali mi coś czego może nie dostrzegłem w kontekście Dębicy i jej otoczenia, a nie po to, żeby komukolwiek udowadniać jak próżne ma ego.
Kto tu lamentuje ja czy Rydzyk? co było 5 lat temu? ja wiem co ja piszę tu ,kto się boi słowa Rydzyk jak diabeł święconej wody Jarek czy Ty. Szukasz opinii wśród ludzi którzy walą siebie sami po mordach. Widziałem taki przypadek naocznie sam. Dzikusy z Libii zrozumieli dopiero po 40latach aż, tu idzie dopiero 5rok.
Ja jestem od tego tu żeby wyłapywać takich ptaszków i ich piętnować. Niema tak, za swoje nieświadome czyny trzeba ponieść konsekwencje
ewidentnie coś sie dzieje - kurs systematycznie rośnie od 46 zł
Ktoś delikatnie skupuje starając sie nie podbić kursu od 3 tygodni
Czyżby szykowalo sie wezwanie przez goodyear?
Cena powinna byc min 80-90 zł bo PZU OFE i inne OFE taniej nie sprzedadza
A spółka jest śmiesznie tania na giełdzie - dla goodyeara to jest warte 100-120 zł za akcje i jeszcze by zarobiłi!!!
To nie wróży dobrze Dębicy złodzieje znów wchodzą do akcji żeby namieszać. Jeśli przebijemy 65zł to droga będzie otwarta na atak 100 zł. Po Nowym Roku okaże się czy to była podbitka na koniec roku, czy nie. W styczniu będzie info o zmniejszeniu produkcji opon na 100% i to minimum do 10%
Leszcze kupować akcje Dębicy ,co się ociągacie. Dywidenda juz jest na koncie. Specjalnie Wam podbili kurs akcji Dębicy do góry haha . Brac póki jest tanio.Jak przebijemy 65 zł lecimy śmiało na 120zł i żaden opór nie wytrzyma po drodze haha