• przekisło Autor: ~kisiarz [79.184.210.*]
    czy waldek kupi?jak myślicie? z jego gatki wynikało ze jak mu sie zachce to kupi.a my wszyscy myślimy ze on musi kupić, bo tak niby powiedział,ale nie do kaca,cytuje (jak mi na to fundusze pozwolą,czy jakoś tak)czy my tu wszyscy czekamy na rudego? jeśli tak to ja pierdo..?? 2-3 latka. ale fakt jest taki ze na pewno zarobimy.tylko kiedy?..................................................................................................................................................................co myślicie? wert niech lepiej sie nie wypowiada,albo niech mu bedzie wystarczy odwrócić jego wypowiedz o 360 stopni i józ wiem jak bedzie...;-)a teraz bez jaj co myślicie ?chyba dno zaliczone....?
  • Re: przekisło Autor: ~kamila [164.126.61.*]
    Bedzie jak chce Waldzio .
    Plan juz jest napisany dawno i jedynym ktory sprzeda na gorce bedzie W.L
    Pozdrawiam .
  • Re: przekisło Autor: ~wert [89.76.58.*]
    Dzięki za pozwolenie wypowiadania się! Pamiętaj tylko obróć moją wypowiedz o 360stopni ;-))
    Lipka kupił ustawiając się po lewej i czekał na niecierpliwych.
    Wyciągął wnioski z wcześniejszych zakupów w grudniu po ceine ponad 8,50 .
    Teraz kupował w cenie 6,8-7,2zł .
    Bzgraf sprzedał działkę za ok 3 mln widać porządkowanie .Wcześniej podobna sprzedaż była w Ozgrafie za 2,5 mln.
    Od dzisiaj jest do 14 05 okres zamknięty dla Zarządu więc nie bedzie zakupów.
    a teraz kisiarz obracaj...
  • Re: przekisło Autor: ~aaa [46.134.145.*]
    Czyli terraz jestescie na gorce a nie w dolku hahahahaha
  • Re: przekisło Autor: ~kamila [109.243.126.*]
    Lipka gra sam i ustala zasady gry sam dlatego nudna ta gra bo sam wygra
  • Re: przekisło Autor: ~aa [31.60.233.*]
    On wygrywa od dawna....gra na gieldzie to tylko zaslona dymna, zobaczcie ile kasy ciagnie zarzad, jakie zamowienia z kompapu dostaje grand, o innych historiach mowil nie bede pojedzcie na walne zobaczcie sprawozdanie finansowe, sklad rady nadzorczel i zarzadu potem zobacznie firmy ktore dostaja zamowienia od kompapu na np. Obsluge prawna itp.... Wierzycie w cos co nie nastapi a on caly czas zeruje na firmie i korzysta do woli zamiast wyprowadzac i rozwijac faktycznie spoolke, ile czasu minelo od przejec i efektu nie ma zadnego zadnego
    No ile ciągnie kasy Zarząd ??-znajdz ,napisz i porównaj.
  • Re: przekisło Autor: ~kris b [83.21.209.*]
    prezes uplynnia zbedny majatek-jednak kluczem jest rentownosc podstawowego interesu-a ta chba nie jest za cekawa-nosniki energii b.drogie.ceny papieru .rosnace zadania pracownikow itd.ma lipka nad czym myslec.kompap b.tani a wciaz nie ma popytu.zreszta marazm na wielu innych dobrych spolkach/pozdro
  • Re: przekisło Autor: ~doktor [95.49.80.*]
    Chyba nie tylko myśli, ale też coś robi. Kupuje wydajniejsze maszyny, wprowadza oszczędniejsze procesy produkcyjne. Pozbywa się zbędnych nieruchomości. Nawet oferty pracy w kompapie są z preferencją osób z orzeczoną niepełnosprawnością (pefron).
    Już widzę jak prezes ugnie się pod presją płacową pracowników jak ma ich więcej niż potrzebuje. Prędzej pokaże gdzie jest brama. Stąd też te ostanie redukcje, które niestety na dzień dzisiejszy są dla firmy kosztowne. Stąd koszty ogólnego zarządu na takim poziomie. Pakiety po przejęciach trzeba wypełnić, ale i one się kiedyś skończą.

pozdr.

• Re: przekisło Autor: ~kisiarz [79.184.222.*]
    a do tego czasu jeszcze dużo wody upłynie......i to mnie wq..rwia...
  • Re: przekisło Autor: ~leszczu [109.243.49.*]
    Te doktorek podaj adres to wazelinki ci podesle.
    Nie naganiaj i nie pisz klamstw . Jakie maszyny ? Podaj nazwe i model bo pitolisz.
    Zobacz ogloszenia na necie L. Szuka ludzi do pracy na prod.i jakos znalesc nie moze
    Pozdro dla myslacych
  • Re: przekisło Autor: ~wert [77.113.180.*]
    to ja pomogę doktorkowi ; maszyny Da 270 Kolbus -Magnus 800 kodak Haidelberg sm102 -Da 260 do Bzgafu i kilka innych ... resztę sprawdz sobię w poligraficei innych czasopismach -zakupt w ostatnim roku za ok 6 mln bez kredytów -a to już widać z raportu.
    Pomagam doktorkowi ponieważ myslałem ,że jestem jedyny broniący Komapu ale on ma podobna jak ja zdanie.
  • Re: przekisło Autor: ~aaa [178.235.165.*]
    takie ze z kompapu kasa leci do innych podmiotów, ludzie lądują na bruku a akcjonariusze są w czarnej dupie,zaraz wyniki a na poziomie operacyjnym pewnie dalej będą w plecy cale przejęcia i reorganizacja trwa o wiele za długo i świadczy tylko i wyłącznie o nieudolności lipki, albo o jego cwaniactwie i w tym czasie pompuje swoja kies dymając całą resztę spójrzcie sobie na arkusz zleceń kupna po lewej 0,25gr tam jest miejsce kompapu przy obecnym zarządzie
  • Re: przekisło Autor: ~ada [31.60.61.*]
    Chcialabym zobaczyc przeplyw zamowien i pieniedzy miedzy grantem a kompapem i jego spolkami zaleznymi oraz zobaczyc kto robi obsluge prawna kompapu bo pewnie jest to jakas rodzinka kogos z zarzadu po przejecciach zrobili przeszacowanie majatki to teraz napychaja sobie kieszenie a akcjonariat biede klepie. Na walnym z prezem zamienie kilka slow o tym.
  • Re: przekisło Autor: ~wert [83.238.209.*]
    ..I taka powinan być kolejność -najpierw zamień kilka słów a póżniej opowiesz nam .
    W raporcie za 2011 widać przepływy miedzy firmami. nie widzę nic nadzwyczajnego .
    RN Ozgrafu -Lipka ;Łopaciński -przewodniczący RN Kompapu i Pani z MSP -zgodnie z umową -dokłądnie to samo w Bzgrafie tylko inna Pani .
    Zarząd w Bzgrafie 3 Panie które były po kilkadzesiąt lat pracownikami!!
    Ozgraf Zarząd 4 ro osobowy wynagrodzenie mniejsze niż wcześniej miały dwie.
    Lipka był do lutego zarabiał 5 000złjako Prezes Ozgrafu i przeszedł na stanowisko Przewodniczącego RN za 3 000 złmiesięcznie -TO są przewały ?? możę wiesz coś więcej to dawaj .. ja bym nie czekał do Walnego dawaj do spółki -aderes jest znany.!!
  • Re: przekisło Autor: ~leszcz [46.112.57.*]
    wert bajki to zostaw dla dzieci z tymi liczbami ile oficjalnie L. zarabia bidulek ledwo mu na waciki starcza
    z maszynami to masz racjie ale same maszyny nie pracuja a organizacji u L. w
    zakladach to nie bylo i nie bedzie. pozdrow Waldzia ;-)
  • Re: przekisło Autor: ~abdak [164.126.15.*]
    Zakupy to były jeszcze ustalone przed przejęciem, zakup takiego haidelberga to min pół roku od zamówienia. A jak uważnie poczytasz na stronie BZ graf to oni sprzedają linie do twardej oprawy i kolbusa do okładek. Po tym co słyszę o ozgrafie to jestem pewien, że może zrobią 70 % tego co przed przejęciem.
    Bzgraf -przeczytałem a i zadzwoniłem - mają dwie linie do oprawy twardej jedną starą -95rok sprzedają za ok 120 000euro -nowa działa i kosztuje ok 1,5 mln euro!!
    Ozgraf Haidelberg -to maszyna używana i kupiona w 3kw 2011 więc minimum 6 miesięcy po przejęciu firmy.
    Waldka -nie miałem okazji osobiście poznać -może wybiorę się na Walne.
    Również uważam ,że w 1 kw wynik bedzie słaby ponieważ zawsze 1kw był najsłabszy -najlepsze jest drugie półrocze a szczególnie X i XI ponieważ firmy te robią dużo albumów (na prezenty).

• Re: przekisło Autor: ~doktor [83.24.33.*]
    Fajna dyskusja się zrobiła. Twierdzisz że przypadkiem przechodzili z tragarzami i podrzucili maszyny za parę baniek? Piszesz pół roku od zamówienia do realizacji, a to przypadkiem nie oznacza właśnie, że od razu po przejęciach poszły zamówienia na maszyny? No chyba, że pan Grad i Bury jak sprzedawali drukarnie to rzutem na taśmę je domówili. Sprzedaż przez Lipkę starych, mniej wydajnych maszyn i kupno nowych, bez kredytu można uznać za przejaw rozsądnego gospodarowania. Tak czy nie?
    Podobnie pozbywanie się zbędnych nieruchomości.
    W zeszłym roku pisałeś, że nic nie drukują. Jak podałem tytuł o kilkuset tysięcznym nakładzie to uznałeś, że to pewno wypadek przy pracy. Inne tytuły już Cię nie interesowały. Jak i to że pewno śpiąc na maszynach wykonali 16mln książek...

pozdrawiam
  • Re: przekisło Autor: dworek [87.206.211.*]
    tu racja, tam racja, a kurs dalej dyszy, jedyna pociecha, ze stabilny. Lipka mowil, ze trzeba bedzie poczekac, póki co droga wolna....
  • Re: przekisło Autor: ~aaa [91.94.92.*]
    Mogloby byc nawet i 32mln ksiazek a dopoki wynik operacyjny na dzialalnosc podstawowej jest ujemny a spolka nie rentowna to kto wine za to ponosi kto pytam sie? Po kursie widac gdzie jestesmy..... W dup.e czarnej i przepastnej. A perspektyw na wzrost kursu nie ma
  • Re: przekisło Autor: ~abdak [85.89.172.*]
    A gdzie ta linia za 1,5 mln stoi? Bo jak oglądałem ostatnio da 260, które chcą sprzedać to jej nie było. Za to taka jest w ozgrafie. Zabawa polega na tym, że przyjmują zlecenia i wykonują w ozgrafie.
  • Re: przekisło Autor: ~leszczu [109.243.239.*]
    Doktorek ty to od W. Jestes albo co :-)
    Nie podniecaj sie tak tym czubaszkiem i tym starym haidelbergiem kupionym z demobilu ;-)
    Prawda jest taka ze kiszonka jest ale i wybicie bedzie jak Waldzio bedzie chcial
    Pozdro dla Waldzia :-p
    Ozgraf ma Da 270 nową Bzgraf ma da 260 ok 4 letnią ponieważ Ozgraf kupił nową a starszą sprzedał do Bzgrafu!! linie są 3. 2 w bzgraf jedna w ozgrafie .
    Dwie nowe jedna stara i tą chcą sprzedać . w Ozgrafie linie kupili w 03 2010 -są relacje w necie z imprezy.
  • Re: przekisło Autor: ~doktor [83.24.40.*]
    Chyba Karsyk się dziś na dobre z fama rozebrał, to może coś podkupi na starych śmieciach;)
    Tak mi się klasyka przypomniała, Alternatywy 4:
    Do tego radia tam... jest takie pytanie : `czy może być jeszcze gorzej?` A to radio odpowiada, że w zasadzie nie, bo jakby mogło, to by już było!
    Tego się trzymam. Dziś ktoś prykał te 7.00 stosując OTO- raczej nie po to żeby uwalić, ale po to żeby przytrzymać kurs w miejscu.

pozdrawiam;)
    d.
  • Re: przekisło Autor: ~karsyk1980 [88.156.204.*]
    relax, jestem swoja dole trzymam dokupowac nie zamierzam, no chyba ze do 6 spadnie ;), na famie jest płacz nie ukrywam choć na szczęście na nieco wyższych poziomach opuściłem tamten syf, nie bede robił bohatera z siebie i przyznam że popłynąłem tam troche, poza tym dobrze bawie sie na windmobilu ;) a i w rosyjska ruletkę gram na jednym z bankrutów ;) dlatego mam nadzieje ze waldi coś ruszy z kompapem bo gdzie by nie patrzeć prawie wszędzie leją po dupie i piszczę.....

ale jestem i czuwam ;)
[x]
KOMPAP -0,85% 23,20 2025-09-19 13:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.