• CDM PeKaO dzwoni do klientów Autor: ~niewiedzący [78.28.20.*]
    Witam zainteresowanych,
    Pracownicy CDM dzwonią z uporem maniaka co kilka dni i nakłaniają na sprzedaż akcji, jak to jest w Waszych biurach maklerskich ? Też macie takich "aniołów" którzy zalecają sprzedaż ?
    Zastanawiam się jaki w tym mają biznes i jak to się ma do MIFIDu ?

Nie wiem czy dobrze myślę, ale UniCredit pośredniczył w wezwaniu a to jedna "rodzina" finansowa z PeKaO SA

Co myślicie ?
  • Re: CDM PeKaO dzwoni do klientów Autor: ~aaaa [79.185.56.*]
    To tylko oni dzwonią widocznie im zależy.72zł jest pewne więc czy warto poczekać? niewiem.
  • Re: CDM PeKaO dzwoni do klientów Autor: ~rolka [89.68.197.*]
    W treści uchwał na walne zgromadzenie nie ma wzmianki o obowiązkowym wykupie od inwestorów mniejszościowych, (bynajmniej ja tego nie znalazłem) a to może znaczyć że chcą odczekać 3 m-ce (jak rozumiem z przepisów, które poczytałem tyle czasu mają akcjonariusze mniejszościowi na żądanie wykupu przez większościowego po cenie z wezwania (Bóg raczy wiedzieć co będzie jeśli w tym czasie zejdą z giełdy)) i wtedy będzie im łatwiej odkupić akcje od inwestorów mniejszościowych (na ich warunkach).
    Z tego co znalazłem w przepisach inwestorzy mniejszościowi mogą żądać wykupu po cenie z wezwania, ale jeśli nastąpi materializacja akcji (wyjście z giełdy) oni już nie są panami sytuacji, a większościowy akcjonariusz będzie dyktował cenę, o ile w ogóle będzie mieć ochotę na wykup.
    Walne jest 30 maja. Żądanie wykupu chyba musiałoby wpłynąć do nich wcześniej, ale co miałoby znaleźć się w tym żądaniu oprócz "treści" tego nie wiem.
    Między 72 a 71 zł jest nie duża różnica, a jak dla mnie za dużo niewiadomych, a nie jestem hazardzistą i cenię sobie dobry sen, więc już podjąłem decyzję.
    Wy musicie sami ją podjąć.
    powodzenia
  • Re: CDM PeKaO dzwoni do klientów Autor: ~ccccccc [79.185.56.*]
    do rolki.Nie strasz ludzi bo nie masz racji 72 jest pewne niestety więcej chyba się nie wyciągnie. trochę historii
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Squeeze-out-na-zakonczenie-przygody-z-GPW-2086553.html
  • Re: CDM PeKaO dzwoni do klientów Autor: ~tomtabac [83.18.33.*]
    Zmień biuro niewiedzący, po co Włochów finansowac ?
[x]
SWIECIE 0,14% 71,00 2012-05-11 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.