1) może wreszcie wkrótce nastąpi tak długo wyczekiwana akwizycja spółki z branży która to podwoi przychody
2) mamy bardzo niski FF nawet licząc dopuszczone akcje serii B (cena emisyjna 0,5 zł)
3) jeśli ktokolwiek chce sprzedać akcje na gieldzie wtedy one rosną do satysfakcjonującego poziomu. Wypowiedzi typu "ktoś sypie" sa nieracjonalne bo niby kto miałby sypać bez powodu poniżej ceny zakupu ?
4) niska płynnośc działa w dwie strony. za 5 tys zł jest kilkunastu procentowa stopa zwrotu
SPÓŁKA ZARABIA
MA ZDROWE FUNDAMENTY
BARDZO NISKIE WSPÓŁCZYNNIKI C/Z i C/Wk
Obserwuje tą spółkę i jak będę miał wolną kasę i kurs będzie koło 0,40gr. to kupie kilka.... akcji. Ładnie rośnie - w ostatnich 5 dni ponad 13% .
Pozdrowienia dla posiadaczy :)
Dnia 2012-04-27 o godz. 08:47 ~xxx napisał(a):
> Dużo zależy od nastrójów na rynsku ale:
1) może wreszcie
> wkrótce nastąpi tak długo wyczekiwana akwizycja spółki z
> branży która to podwoi przychody
To może trwa juz bardzo długo, mam akcje esk od początku i na dzisiejszy juz nie bardzo wierzę, że ta akwizycja nastąpi - plany mieli całkiem dobre, po roku wejscie na głowny rynek, ale od planów do realizacji w ich wyknaniu droga bardzo długa.
3) jeśli ktokolwiek chce sprzedać akcje na gieldzie
> wtedy one rosną do satysfakcjonującego poziomu. Wypowiedzi
> typu "ktoś sypie" sa nieracjonalne bo
> niby kto miałby sypać bez powodu poniżej ceny zakupu ?
Tu nie bardzo rozumiem. Ja chcę sprzedac akcje przy satysfakcjonującym poziomie, ale jakos sie nie udaje. Jeżeli chodzi o sypanie to sie mylisz bo ja sypie i to z dużą stratą. Miałem 16000 akcji i bardzo wiezyłem, a w tym czasie mogłem zarobic gdzie indziej. Teraz mam trochę ponad połowę. Fakt, że wczesniej dwa razy zarobiłem, ale ostatnio kupowałem między 1 - 1,2. Wole sprzedac po ,5 niz po ,4
SPÓŁKA ZARABIA
MA
> ZDROWE FUNDAMENTY
BARDZO NISKIE WSPÓŁCZYNNIKI C/Z i C/Wk
Dnia 2012-09-01 o godz. 00:04 ~xxx napisał(a):
> kolego wystaw w PN 16 000 po 0,5 chętnie kupie
jak przeczytałes wczesniej juz nie mam 16000, a ie rozumem czemu nie zbierasz tego co jest
mysle ze jakbys zaczal zbierac tak kazyjnie jak uwazasz to przy ,70 inni tez sie napalą i może dojdzie do 1 zł to ja chetnie poczekam
jestem tu od poczatku i juz dwa razy tak było tylko teraz nie mam chetnych aby to rozkrecic
przsledz wczesniejsze watki -- teksty typu cos sie swieci juz bły i co z nich wyszło?
Kwestią czasu jest przejście ESKIMOSA na GPW.
Musi się wtedy zmienić kapitalizacja. Zobacz jaka jest aktualna wycena rynkowa a jakie jest minimum progowe przy przejściu na parkiet główny
Dnia 2012-09-02 o godz. 19:35 ~xxx napisał(a):
> Kwestią czasu jest przejście ESKIMOSA na GPW.
Musi się
> wtedy zmienić kapitalizacja. Zobacz jaka jest aktualna
> wycena rynkowa a jakie jest minimum progowe przy przejściu
> na parkiet główny
kwestia czasu to miało byc jak weszli na NC, wtedy mieli wielkie plany odnosnie rzejęć i przejscia na głowny rynek. Był szumnie podpisany list intencyjny i rozmowy na temat przejęcia, mineły dwa lata i przejecia nie ma bo ciagle analizują opłacalnośc tego przejęcia, a o przejscviu na gówny rynek nawet nie wspomnają. może gdyby sytuacja w strefie euro była inna to owszem, ale pogarsza się sytuacja niemiec. Ja ogolnie nie widze przyszlości całej naszej cywilizacji :) to musi w końcu dupnąć, ale to tak na marginesie :).
Gdybym dzisiaj miał wolne z 10000 i nie byl juz w połowe w plecy to i owszem zaryzykowalbym i kupił akcje eskimosa, ale obecnie to wyjscie na 0 bardzo by mnie ucieszyło.
ja mam akcje ok. 2 lat już, ze spekulanta stałem się inwestorem długo terminowym ;] początkowo kupiłem 15k po 1,1 zł. później próbując ożywić spółkę i jednocześnie uśredniając kurs dobiłem do 33k , średnia jakieś 0,85
ze stratą na pewno nie sprzedam bo mam dobre przeczucia wobec niej, wolę już mieć zamrożony kapitał na 5 lat niż sprzedać teraz i później żałować :) tym bardziej, że spółka przynosi zyski i ciągle jest szansa na wejście na GPW, a po wejściu na GPW wszyscy wiedzą jak się zachowa kurs ;)
Dnia 2012-09-07 o godz. 09:44 ~asdf napisał(a):
> ja mam akcje ok. 2 lat już, ze spekulanta stałem się
> inwestorem długo terminowym ;] początkowo kupiłem 15k po
> 1,1 zł. później próbując ożywić spółkę i jednocześnie
> uśredniając kurs dobiłem do 33k , średnia jakieś 0,85
ze
> stratą na pewno nie sprzedam bo mam dobre przeczucia wobec
> niej, wolę już mieć zamrożony kapitał na 5 lat niż sprzedać
> teraz i później żałować :) tym bardziej, że spółka przynosi
> zyski i ciągle jest szansa na wejście na GPW, a po wejściu
> na GPW wszyscy wiedzą jak się zachowa kurs ;)
Jeżeli możesz pozwolic sobie na zamrożenie kasy na dłuższy czas to się zgodzę, choć jest wiele spółek których kurs dzisiaj teoretycznie powinien byc na znacznie wyższym poziomie, a nie jest. Myslę, że obecnie rynki sa mało przewidywalne i bardziej niż fundamenty liczą się chwilowe nastroje, a te są bardzo zmienne i raczej zarabiaja ci którzy nadążaja za tymi zmianami. Mam również Taurona i choć sporo na nim zarobiłem na początku to reraz też jestem trochę w plecy, ale akórat tutaj trzeba trzymać.
zgodzę się z tym, że od dłuższego czasu rządzą giełdą nastroje a nie wyniki finansowe, ale lepiej siedzieć ze spółką w kieszeni która ma zyski a nie straty :)
Dnia 2012-09-07 o godz. 09:58 ~asdf napisał(a):
> czyli to Ty wyrzucasz tak po 100 akcji codziennie? :)
> 0,49 x 1575
0,50 x 2500
0,51 x 3945
0,55 x 1000
0,64 x 2500
>
aż się prosi o zebranie i postawienie na widłach ;) jak mi
> się zwolni coś kapitału pewnie dobiore te kilka tyś
> pozdrowienia dla wytrwałych ;)
To nie ja. Zszedłem z części, a z reszta czekam ale moje oczekiwania co do tej spółki to znacznie spadły.