Panie Januszu, Pan bardzo dobrze wie, że Mieszko jest bardzo kapryśny. Znowu może będziemy czekać cały rok na wzrosty.
Ktoś mi powie, jak wygląda sprawa z obligacjami, które zostały wyemitowane po 4 zł, co się z nimi dzieje, kiedy będą one musiały zostać wykupione przez Mieszka?
odrob prace domowa i sam napisz może mnie oswiecisz.Mieszko ma olbrzymi dlug ktory tworzy ciagle produkuje odsetki na poziomie 10 mln zl rocznie jesli dobrze pamietam raport i tylko glupiec moze o tym nie pamietac ...Halo halo zyski 30 mln....."Ten dlug bedzie kula u nogi zawsze i wszedzie.Nie ma latwej kasy to spolka wzrostowa za kase trzeba placić cierpliwoscią innej drogi nie ma,sądze ze nieldugo powinnismy zobaczyc wybicie.
tez myślę, że niedługo wybicie...w 2013...po zmianie strategii dystrybucji, bardziej widocznych reklamach, i palsowaniu produktów w sklepach, miałem trochę akcji mieszka w zeszłym roku...z ciekawości patrzyłem na dostępność produktów mieszka w sklepach przed wielkanocą, praktycznie nie widoczne....
...za to wawel i ich np. michałki....dokładnie w każdym sklepie, nowe smaki, atrakcyjne promocyjne opakowania itd....mieszko ma duży potencjał...nie wykorzystany...w tym roku bez totalnej zmiany strategii, jakiegoś wstrząsu...średnio to widzę. mam nadzieję, że jeszcze mieszko da mi powody do ponownego inwestowania
brakuje wlasnych sklepow ze swoimi produktami ,tego co posiada wedel.wlasnej sieci sprzedazy ,byc moze prezes uwaza ze marka jest zbyt slabo rozpoznawalna i taka siec przyniosla by na obecnym etapie straty ,moim zdaniem to bład,produkty mieszko czasem cięzko wogole znależc.
Zgadzam sie z przedmowcami.Chodzilem ostatnio po marketach i jedynie w Polo rzucily mi sie w oczy trzy rodzaje pieknie zapakowanych bombonierek.Jak na tak duza ilosc duzych placowek(ok.9ciu)to zdecydowanie za malo.Reklamy rowniez zero a ta jedna slabiutka w tv.z pewnoscia zainteresowala niewielu z potencjalnych nabywcow produktow Mieszka.
Mysle ze po wynikach za 1KW wg mojej wyceny akcje powinny byc w przedziale 8-10 ina to licze uwzgledniajac zadluzenie dla ktorych jest to powod niskiego kursu pozdrawiam